Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč by Jackie Chan s piruetami, které nechápe ani mistr kung-fu, měl být špatný? U tohohle filmu jako u většiny jeho jsem byl vždycky spokojený. Příběh nic moc, ale ta akce, ta je proslulá. Kór u těhlech filmů. Drsný ale jsou ty konce, kde režisér do titulek vrazí nepovedené scény a Jackie si v nich vždycky něco zlomí. Tak zlomených kostí jiný herec snad nikdy neměl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J. Peter Robinson: 1. Main Title-First Strike ,2. I'm A Policeman ,3. Funeral Parlor ,4. Back To Stalking ,5. Great Expectations ,6. Kidnap Annie ,7. Annie Held Hostage ,8. Nuclear Reactor ,9. Snowmobile Chase ,10. Jalopy - Daisyhaze ,11. End Credits ,12. Main Title-Rumble In The Bronx ,13. New York ,14. Pictures ,15. Escape/Conclusion , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek jsem si, Jackie Chan, na to mrknu, to bude pekna komedie, jenze omyl, tohle komedie neni, tohle se tvari jako seriozni akcni kriminalka a tudiz do toho Jackie vubec nezapad, on se proste neumi tvarit vazne, takze i kdyz dej okolo je misty drsnej, tak tam jak posuk pobiha a tvari se jak debilek. Ani bitek tu moc neni, dost jsem se nudil, ale nakonec ty 3* dam. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Připadám si jako James Bond, ale hezký holky tu nejsou." Kdybych mi někdo dal úkol proletět se na Ukrajinu, zapsat časy sedmi návštěv sledované dámy na WC, dostat miliardu hřiven a užít si den volna, tak bych to asi bral. Neznám sice aktuální kurz hřivny k juanu, ale miliarda zní dobře. Jen by se do toho nesměla vloudit ukradená jaderná hlavice, což už je záležitost spíše pro Jackieho. Mě při jeho pověstné akrobacii nejvíce pobavila bojová ekvilibristika s rozkládacím žebříkem, mavaši-geri chůdou do prvního patra a podvodní kopací masáž doprovázená nechápavými pohledy udiveného žraloka. Tohle je prostě přímočarý útok na prvotní signální soustavu a já jsem se zapomněl krýt. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na Jackieho Chana slabej pokus. Jeho filmy se vždycky vyznačujou skvělou choreografií soubojů a tu a tam vtipnou vložkou, která film odlehčí, ale tady se to nějak nedaří. Akce je velice slabá, děj podprůměrný a nezáživný a Chan nudnej. Je velká škoda, že tady nebyl skoro vůbec využitej potenciál, kterej v sobě má Chan. Jemu stačí jen prostor v soubojích aby dokázal i podprůměrný film vytáhnout víš, ale tady se mu moc prostoru nedostává, ale i tak za 3 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už ve třetím POLICE STORY si Jackie udělal výlet do Číny a tentokrát to vezme přes Ukrajinu až do Austrálie. Inspirace bondovkami, které rok předtím znovu nakoplo ZLATÉ OKO, je zjevná a přiznaná a ne, že by si Jackieho fanoušek opět nepřišel na svoje - Jackie proskakuje žebříky, kungfuje pod vodou a metá kotrmelce na chůdách - ale ve výsledku je to průměr a nejslabší díl série. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasická chanovka, která se od těch ostatních liší zejména vážnějším zaměřením. Béčková zápletka je tu rozvedena v příjemný příběh se spoustou efektních soubojů s odzbroující choreografií. Vážněji míněné scény jsou postupně prokládány příjmně komediálním nádechem, tak jak jsme u Jackieho filmu zvyklí, jenže ani cestování napříč světem nedokáže zakrýt chyby, který tenhle snímek má. Většina soubojů je opravdu povedená, například ve skadišti za astistence štaflí nebo podvodní bitva za asistence žraloka, jenže občas jsou tvůrci přeci jen až příliš zaujatí povedeností dané scenérie, až ji přetahují do bezbřehé nudy. Opravdu dobře odvedenou práci jsem sledoval snad jen u velmi dynamických scén, jako je Jackie Chan a jeho bojové kreace na chůdách, které dokáží udržet pozornost po celou dobu svého trvání díky své kreatibilnosti. I přes to, že První rána je relativně krátký snímek a tempo je opravdu ďábelsky rychlé, nedokáže - až na pár výjimek - pracovat s divákem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na štafle z Baumaxu výborné, jako akční komedie i na Jackieho podprůměrné, neboť jsem celou dobu postrádal pro něj tak typické zabrnkání na humornou notu. Neustále cupitající Chan je sice o něco ohebnější než třeba nyní pan Seagal (ten na ostříhání nehtů na nohou potřebuje soustavu zrcadel), ale pokud zanevře na vtip, musím ho v hodnocení chtě nechtě hodit do stejného pytle za copatým tlouštíkem.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa rozhodol natočiť svoju vlastnú bondovku, čo už na prvý pohľad neznie moc dobre a dokonca ju zaradil do svojej vydarenej série Police Story, čo mi prišlo úplne zbytočné, aj tak s ňou má spoločné len minimum a navyše len kazí jej meno, pretože Prvý boj sa podľa mňa moc nevydaril. Už zápletka mi príde nanajvýš neprehľadná, nevýrazná a nezaujímavá, tu skutočne nie je o čo stáť, ale zase tempo je mimoriadne svižné, tu sa neustále niečo deje a často sa cestuje po celom svete, čo v kombinácii s veľmi krátkou dĺžkou zaisťuje, že sa na to dá bez problémov pozerať. Trochu sklamaním je ale aj akcia, určite nie je zlá, je jej tu plno, tu akcia strieda akciu, technicky a vizuálne je samozrejme prvotriedne zvládnutá, odohráva sa v atraktívnych lokáciách a ani po stránke rozmanitosti ju kritizovať nemôžem, ale celkovo ma jednoducho moc nebavila. Páči sa mi úvodná akcia pripomínajúca bondovky, v ktorej nechýba streľba, výbuchy, vrtuľníky, ozbrojení lyžiari a samozrejme Chanove kaskadérske kúsky a ešte aj naháňačka v hotelovej izbe s dvojicou agentov, medzi ktorými poteší obrovský Nathan Jones, ale tým to vlastne aj končí. Ešte sa občas objaví nejaký slušný moment, alebo typické rýchle Chanove premiestňovanie do náročných miest, ale celkovo ma už žiadna akčná sekvencia moc neoslovila. Hlavne tu chýba nejaký poriadny súboj. A humor je na tom ešte horšie, tu som si nevšimol ani jednu skutočne vtipnú scénu, možno len pár trochu úsmevných momentov. Obsadenie je tiež skôr sklamaním, Jackie Chan je stále ten mrštný sympaťák, s ktorým nemám najmenší problém, ale mimo neho ma už vlastne vôbec nikto nezaujímal, teda okrem spomínaného Nathana Jonesa, ktorý je tu ale len v jednej scéne, záporáci nestoja za nič a vedľajšie postavy tomu tiež moc nepomôžu. A režijne je to štandardný Chan tej doby, takže nemám najmenší problém. A tak ani Prvý boj nie je zlý film, videl som ho už viackrát a nikdy som sa nenudil, jednoducho taká obstojná oddychovka, ale na Chanove pomery je to podpriemer a aj z druhej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa už Chanovi zase tak moc nedarilo je asi zo všetkých jeho filmov najslabší. A dojem kazí aj fakt, že je čiastočne štvrtým pokračovaním série, na ktorú nemá ani omylom. 56% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spájať tento film so sériou 'Police Story' bol na Jackieho veľmi trúfalý ťah. Z komernčého hľadiska možno, fajn. Ale táto kvázi-časť nemá s predchádzajúcimi moc spoločné. Začínajúc nevážnym a predovšetkým slabším scenárom až po hollywoodske opojenie. Gumkáč Jackie ale svojou šupa-akciou prevalcuje tieto chyby a zanecháva vo mne scény s rebríkom, na streche, s gorilami s Nathanom Jonesom vo vedení. A koala rulez. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia akcna oddychovka, pri ktorej som sa ani chvilku nenudil. Opät sa podarilo tvorcom do 80-tich minut zmestit akciu, humor, ale i krkolomne skoky a bitky, pri ktorych sa neraz Jackie zranil, (napriklad bitka s rebrikom) a preto ho obdivujem... 27.03.2009 ___ Jackie Chan - (Jackie) +++ Jackson Liu - (Jackson Tsui) +++ Annie Wu - (Annie Tsui) +++ Bill Tung - (Strýko Bill Wong) +++ Yuri Petrov - (Gregor Yegorov) +++ Hudba: J. Peter Robinson (americká verzia), Nathan Wang +++ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Viděna kratší Americká verze. Jackie si tu zahrál na Jamese Bonda a musím říct, že tahle poloha mu docela sedla. Infantilního humoru je tu naštěstí jenom minimum a prim hraje akce. Úvodní sekvence je každopádně skvělá škoda, že nejlepší v celém filmu. Ne že by to potom bylo špatné, ale místy to přeci jenom trochu drhne i když díky krátké délce není moc příležitost se nudit. Mám s Jackiem jiný top kousky, ale tomuhle nechci křivdit, protože na repete jsem se bavil víc než slušně.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Doma tohle se žebříkem ani chůdama rozhodně nezkoušejte, o fackování žraloků na dovolené u moře ani nemluvě. Zlatý časy před dvaceti léty (letí to!), kdy bylo v HBO videotéce tolik filmů s Jackie Chanem, že nebylo těžký si na jeden večer něco vybrat (jelo to tam fakt skoro dennodenně). Dneska nám musí stačit seriálovej Bojovník. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku chudší bratříček v rodině Police Story, skoro se ani nechce věřit, že by do této série patřil. Spíše je to taková odpověď Jackieho Chana na Jamese Bonda. Choreografie soubojů je opět nápaditá, hlavně bych chtěl pochválit ty podvodní scény. Něco takového se jen tak nevidí. Ze závěrečných sestřihů nevydařených scén je jasné, že štáb si natáčení užíval. ()

Reklama

Reklama