Reklama

Reklama

Emil a detektivové

  • USA Emil and the Detectives (více)

Obsahy(1)

Emil Tischbein cestuje k babičce do Berlína a veze sebou větší obnos peněz pečlivě schovaný do náprsní kapsy. Cestou ale usne a někdo mu peníze ukradne. Podezřívá sice svého spolucestujícího, jakéhosi pana Grundeise, důkaz ale nemá a tajemný muž se mu navíc v ulicích velkoměsta začíná ztrácet. Během pronásledování přihraje šťastná náhoda Emilovi do cesty podnikavého Gustava, jehož parta malých detektivů se případu rázně ujme...

Kdo by neznal povídku německého spisovatele Ericha Kästnera určenou dětem, vždyť jenom filmových verzí existuje nejméně sedm! V pořadí šesté filmové produkce se ujali ve studiu Walta Disneyho, film se ovšem natáčel v německém Berlíně. Zajímavostí je, že Emil tentokrát necestuje za babičkou vlakem, ale autobusem (patrně aby byl snímek bližší americkému publiku). (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

O něco horší, než verze 1954. Přitom našlápnuto má dobře, v autobuse je to svižnější než ve vlaku a partička privat detektivů se taky představí slušně. Jenomže to podzemí, to dlouhé podzemí, kdy se moc nemluví, není skoro nic vidět ani slyšet (akorát Krampolovo koktání) to docela zasype. Doslova. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama