Reklama

Reklama

Hung se snaží vyhnout placení cla, ale svým malým podfukem dostane do problémů sebe i celou svoji rodinu. Jeho otci záleží nejvíc na cti a Hung je na nejlepší cestě, aby čest svojí rodiny navždy pošpinil... Fei Hung se vrací domů se svým otcem, který je známým lékařem. S dvojicí cestuje ještě jejich sluha. Na cestě vlakem by mělo veškeré zboží projít kontrolou a mělo by být zaplaceno clo, ale Fei Hungovi se podaří velmi drahý kořen ženšenu schovat u velvyslance v kufru, kde se clu vyhne. Když si pak Fei Hung chce svůj ženšen vzít zpátky, utká se v souboji s mužem, který si také něco vzal u velvyslance v kufru. Jejich souboj přeruší odjezd vlaku, ve kterém Fei Hung cestuje. Dvojice si až velmi pozdě uvědomí, že si omylem vyměnili balíčky. Fei Hung tedy nemá kořen ženšenu, ale cennou nefritovou pečeť, kterou velvyslanec ukradl a chtěl prodat. Fei Hung si ale neuvědomuje cenu toho, co ukradl, on jen řeší, jak rychle sehnat ženšen, který ztratil. Fei Hungovi pomáhá jeho matka, která se nebojí Fei Hungovu otci postavit. Matka a syn jsou ale na otce krátcí. I když se snaží něco vymyslet, otec se stejně dozví, co Fei Hung udělal. Fei Hung se navíc přes otcův zákaz neustále pere a k tomu provozuje opilecký box, u kterého pije alkohol, což otec také neschvaluje.

Fei Hunga pronásledují muži od velvyslance, kteří od něj chtějí získat ukradenou pečeť. Když otci dojde se synem trpělivost, vyhodí ho z domu. Fei Hunga tu noc zmlátí muži od velvyslance a dokonce ho pověsí na vstupní bránu do města. Otec poté vezme syna zpátky, ale Fei Hung už nikdy nesmí pít nebo se rvát. Toho večera se však u nich objeví muž, který má onen ztracený ženšen. Muž je slavným bojovníkem a snaží se zabránit cizím státům v rozkrádání historických předmětů Číny. Fei Hung vrátí mužovi nefritovou pečeť, o kterou tolik stojí velvyslanec. Fei Hungova rodina zase získá onen ženšen. Klid ale netrvá příliš dlouho, velvyslanec na dvojici pošle mnoho zabijáků a starý muž nakonec umírá. Velvyslanec navíc získat nefritovou pečeť. Fei Hung se ji pokusí získat zpátky, ale je zajat a otec musí pro jeho záchranu obětovat svoji bojovou školu. Fei Hung je pokořen, ale když se dozví, že velvyslanec plánuje ukrást a v zahraničí prodat mnoho čínských starožitností, postaví se jeho bojovníkům a nakonec je s velkým množstvím alkoholu v krvi porazí. Z Fei Hunga je velký hrdina, ale stejně tak velká je i jeho kocovina. Ale otec a matka jsou na něj pyšní. (TV Prima)

(více)

Recenze (231)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná prdel s úžasnýma akčníma scénama, od kterejch nemůžete odtrhnout oči. Prej slabej příběh. Za mě naprosto v pohodě, co byste tady sakra chtěli? Úvahu o vzniku světa? A ještě jsou tady super postavy, hlavně Ling, matka Wong Fei-Hunga. Už vím, kde můj spolužák sehnal toho Wonga ze slohovek do češtiny. 9/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wai Lap Wu: 1. Drunken Boxing (Mandarin) -- sung by Jackie Chan ,2. Provocation ,3. Circled on All Side ,4. Conspiracy ,5. Stealing the Jade Seal ,6. The First Fight ,7. Bayonet ,8. To Try Out ,9. The Car Chase ,10. Searching ,11. Wonderful Moment ,12. Not thinking others (Cantonese) -- sung by Winnie Hsin ,13. Free ,14. Mistake ,15. Mother and son ,16. The Wild Strong Man ,17. Ending Love (Mandarin) -- sung by Winnie Hsin ,18. Gathering of City ,19. The Discussion ,20. The Robbery of Country's Fortune ,21. The Hidden Wiseman ,22. Marching Forward ,23. Real Dragon Does Not Belong to small pond ,24. Play Around ,25. Fan Hon's Lesson ,26. Public Insult ,27. Regret ,28. A Drunken Journey ,29. The Hand-to-Hand Combat ,30. To Come On Proudly ,31. Drunken Master (Cantonese) -- sung by Jackie Chan, ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V tomto smere sa jedná o rovnako zábavné spracovanie ako prvý diel. Samozrejme náväznosť na prvý diel je veľmi málo rozpoznateľná, ale aj napriek tomu sa jedná o film, ktorý od prevej po poslednú minútu, nenudí a ukazuje nám Chanové kreácie v plnej paráde. Súboje sú omnoho viacej prepracovanejšie - ako v prípade prvého dielu a hlavne celé dielo je omnoho komplexnejšie. Prvý diel sa zameriaval len na výcvik, zatiaľ čo tu sa okrem iného zaoberáme aj vplyvom Anglicka na Čínu a na tom je budovaná aj hlavná zápletka a aj tie vedľajšie. Scéna v továrni a v reštaurácií pri útoku sekerového klanu patrí k najprepracovanejším aké kedy vznikli. Choreografia súbojov sa drží na vysokej úrovni a celkovo sa mi svet, kde každý číňaň ovláda nejaké kung fu celkom páči. Humor je tu dokonca ešte lepší ako v jednotke, či už to má na svedomí hrdinová matka, ktorá ukazuje ženskú vypočítavosť v tej najčistejšej podobe alebo opilecké kreácie jackie chana. V tomto dôsledku sa jedná o film, ktorému nie je čo vytknúť, pretože vie o čom je, a hlavne nenudí a je zábavný. Krásna oldschoolová spomienka za filmamy ako napr. 36 komnata šaolinu, ktorá je obohatená len o ten silnejší humorný prvok. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Akrobacie. Alkohol. Aleluja. Jediné mé dostaveníčko s Jackiem Chanem. Můj drahý otec, jeho velký fanoušek, mě přinutil dívat se pod průhlednou záminkou potřeby sebeobrany. Bylo mi deset, kung-fu mezi má oblíbená bojová umění nepatřilo a přestože se mi mávání končetinami v lihovém oparu velmi líbilo, nehodlala jsem to přiznat a neodpustila jsem si puritánské komentáře na škodlivost alkoholu, nevěrohodnost choreografie a nacamranou zápletku. Desetiletý expert na všechno procházející stadiem Brouka Pytlíka versus otcovský idol s šikmýma očima a rovným charakterem. Étos vs etanol. Nemohlo to dopadnout jinak než...legendárně.:) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že co se týče Jackiho Chana, mám mezery. Nedávno jsem třeba narazil na filmy Projekt A 1 a 2, které jsem nikdy neviděl a teď mám v ruce Legendu o opilém mistrovi, která mi také nic neříká. Tak hurá do toho. Jackiho souboj kolem deváté minuty, pod vlakovou soupravou mě pěkně navnadil. Má prostě ty souboje vypilované a parádně sehrané. V 11 minutě poprvé uvidíme umění, které dalo název tomuto snímku - opilecký box. Ve 39 minutě zase uvidíme, kam až může dojít toto umění a to doslova. Jackie Chan se prostě+ opije. CITÁT - Opice pijící mistrovo víno..... Ve filmu zazní i varování, že ten, kdo trénuje opilecký box často končí jako alkoholik. Finální souboj v továrně je naprostá bomba.... ....Opilecká vývrtka, Míchání vína nebo Vodopád jsou úžasné chvaty. Perfektní akční snímek s politickým podtextem. Jo a Jackiho Filmová máma Ti Lung ( Link Wong ) je taky pěkný kvítko. Závěrečné titulky, jako vždy, ukážou, jak si Jackie Chan při natáčení hraje s ohněm. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (9)

  • Závěrečná sedmiminutová bojová scéna zabrala téměř čtyři měsíce natáčení. Jackie Chan (Wong Fei-hung) prohlásil, že za jeden natáčecí den obvykle vzniknou tři sekundy použitelných záběrů. (Raztubyl)
  • Režisér Chia-Liang Liu (Fu Wen-Chi) a Jackie Chan (Wong Fei-hung) se během natáčení neshodli na bojovém stylu, který měl být ve filmu použit. Režisér chtěl realističtější styl "Huen-Gar", zatímco Chan měl pocit, že fanoušci budou chtít více "opilého stylu". Chia-Liang Liu nakonec z projektu odstoupil a závěrečnou bojovou scénu režíroval sám Chan. (Raztubyl)

Reklama

Reklama