Reklama

Reklama

Pomsta tygra

Trailer

Obsahy(1)

Ho-Yuen (Jackie Chan) se vydává pomstít svého učitele, který byl zabit při neférovém souboji mistrem klanu Trpělivosti. Po letech vraha najde, ten ale svého činu lituje a Ho-Yuen je zlákán gangem Weie na cestu loupeží a vražďění. Jejich posledním vzdorem je onen klan Trpělivosti a Ho-Yuen má příležitost vyřídit si staré účty. Před tím ale bude muset rozeznat dobro od zla... (predators)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bravo!!! Vzdávám holt skutečně excelentní rizí "oldschoolové kung-fu perle", kde se jde hned na věc. Děj i dialogy jsou zde jen tak na okraj, a hlavním a nejlepším obsahem jsou zde samozřejmě souboje. Film se odprostil od zbytečného humoru, který v Jackieho filmech nesnáším, naopak Jackie je zde hodně drsnej tvrďák na kterýho skoro nikdo nemá. Nepřátele zásobuje neúnosnou kadencí úderů, za které by se (skutečně!!) nemusel stydět ani Donnie v modernímIp Manovi (2008). Choreografie soubojů je špičková, vezmeme- li v potaz, že něktřeí ze zúčastěných žádnými mistry kung-fu ani nebyli, ale celé to prostě táhne Jackie, který si probojuje bez problémů cestu až na konec filmu, kde už potom problémy s nepřáteli má, ale nakonec je umlátí jakousi železnou berlou. Drsné, rychlé, svižné, nekompromisní souboje s šílenou kadencí jackieho úderů mne nadzvedávali i v dnešní době asi 10cm nad pohovku ... Tohle jo!!! To fakt můžu ... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Chan napodobující Bruce Leeho, vykradená hudba, podivný střih úvodních titulků... typické céčko od Lo Wei, točené na pokraji bankrotu s minimálním rozpočtem. Škoda, že všechna ta energie, kterou měl Jackie v mládí v sobě, a která oživuje jednotlivé fighty, se musela vybíjet v těchto levných filmech. Škoda, protože scénář je solidně bruceleehovský (pomsta niči všechny, dobré i zlé), ve fightech je mnoho dobrých nápadů (hůl jednonohého), ale chybí tomu propracovanost a peníze. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez ve kterém exceluje Jackie. Tohle je perla, která nepotřebuje děj a podobný kraviny protože tady jsou hlavní souboje a ty jsou perfektní. Jackie a jeho smrž úderů při které si každý zasvěcený prostě musí vzpomenout na Donniho a jeho Ip Mana. Byl jsem překvapen že nemam Pomstu tygra ohodnocenou, i když jsem ji viděl už dříve. Také mě překvapilo, že je zde jen 388hodnocení a to i s mým což je podle mě škoda. 91% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dokonalý kousek klasického hongkongského filmu ještě nezkaženého Hollywoodem, to jest atrakce před narací. Všemu dominují klany, copy, hanfu (tradiční čínské oblečení) a kung fu. Kung fu boj zde ještě nevypadá jako plynulý film, ale jako rychle se střídající diapozitivy v neměnném rytmu "noha raz, ruka dva, loket tři". Úvodní titulky jsou geniální - hotový arkádový Mortal Kombat, Kung-Fu Master a Street Fighter dohromady. Uříznutá noha také není k zahození, proto se také schraňuje v truhle, že. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Díky Vapetu za tyhle filmy. Další pecka ze staré Číny, kde je Jackie nepřemožitelný mladík, přesně tak jak u něj bývá zvykem. Oproti jiným jeho kouskům z té doby, zde Chan nedoprovází své skvostné bojové umění svým klasickým záchodovým humorem, což je upřímě řečeno po dlouhé době celkem veliké plus-nic proti, jeho osobitý humor miluju, ale přeci jen v každém jeho kousku být nemusí. Co se choreografie týče, je vynikající, ale ne dokonalá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen v roce 1987, protože však studio Lo Wei Motion Picture Company nemělo dostatek peněz, byl uložen do trezoru. Po úspěchu filmu Mistrův syn (1978) však byl urychleně uveden do kin. (Raztubyl)
  • Jako instruktor bojových umění na filmu pracoval Jackie Chan, v úvodních titulcích uvedený pod jménem Jacky Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama