Reklama

Reklama

Odvážná hyena 2

  • Hongkong Fearless Hyena Part II (více)

Obsahy(1)

Lung žije se svým otcem, od kterého se naučil dokonale ovládat bojová umění. Netuší však, že otec se skrývá před členy znepřáteleného klanu, jehož stoupenci mají jediný cíl – zabít všechny své protivníky. Mezi ně počítají i Lunga. Čeká ho obtížný souboj s nejsilnějšími nepřáteli, s jakými se kdy setkal. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

keoma26 

všechny recenze uživatele

jakmile se na scéně objeví Lo Wei, přibyde patos a zmizí humor, on bohužel funguje jako nasprosté anestetikum jackieho poetiky, a to už od těch dob, kdy z jackieho chtěl násilím vypěstovat tupý klon Bruce Lee ... naštěstí se jackie nakonec vzepřel nejen jeho pokusům, ale i tomuhle tupému filmu, jen nechápu, proč na to v roce 83 ještě vůbec přistupoval. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Wei Lo je břídil a jeho vedení Chana nikdy za moc nestálo. Jedna vtipnější scéna nezachrání chatrný děj, kde si navíc při závěrečné rvačce tvůrci půjčili spoustu scén z minulého dílu. A udělali to tak nešikovně, že si ani nevšimli šátku na hlavě záporáka. Takhle došlo k tomu že v jedné scéně má šátek červený, aby v jiné měl zase černý. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pokud představitel ústřední postavy vezme roha uprostřed natáčení, stává se propojení jednotlivých scének do smysluplného celku téměř nadlidským úkolem. Neznám okolnosti, takže odchod Jackieho Chana nehodlám dál rozebírat - nicméně faktem zůstává, že ho nemůže nahradit žádný dublér ... bez ohledu na to, zda je maskován profesionálně či amatérsky. Dějová linie sice snaživě, leč bezradně pobíhá kolem a marně se ze všech sil snaží uprostřed nastalého chaosu neztratit nit. Výsledkem je pozoruhodný guláš, který se sice dá při troše dobré vůle pozřít, leč jeho chuť je nevalná - tudíž vám žádné velké potěšení nepřinese . ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Odvážnu hyenu 2 by som nenazval pokracovanim jednotky, kedze tu herci hraju ine postavy ako minule. Akurat su typovo podobne. Pribeh je tiez novy, ale strasne zle sa v nom orientuje, kedze Jackie uz mal producenta a rezisera Lo Weia natolko po krk, ze sa kratko po zacati natacania zbalil a nadobro odisiel prec. Z tych par scen sa Lo Wei rozhodol nejak pozliepat cely film. Jackie tu ma asi 5 novych scen z toho len v dvoch sa aj bije. Vo zvysnych ho bud dubluje zamaskovany iny herec alebo vrcholom je finalny suboj, ktory je zostrihany z finale jednotky. Len z neho vystrihli vsetky komicke sceny. Napriek tomu by cely film nedali dokopy a tak sa dej vo velkom sustredi aj na dalsie postavy. Leniveho mladika ktoreho hra Austin Wai a drobneho podvodnika ktoreho hra Kwok Choi Hon. Ich osudy sa postupne pretnu, aby sa mohli pomstit vo finalnej bitke zaporakovi. Bitky su priemerne. Aspon su sice dynamicke, ale choreografia je jednoduchsia. Tentokrat prakticky bez humoru. O ten sa snazi v par scenach jedine Jackie, ale je to aj na jeho ucet. Napriklad v epizodke s majitelom restavacie Dean Shekom musi vytrpiet ako mu nepekne nadava a robi si srandu z jeho vyzoru. Jak keby ustami Dean Sheka hovoril samotny Lo Wei. Takze necudo, ze to Jackie nevydrzal a zbalil si saky paky. Vysledkom je chaoticke kung-fu s priemernymi bitkami a obcasnym humorom. Raz sa to da vydrzat a svojim spôsobom je aj zaujimave sledovat ako sa snazili cely film pozliepat bez Jackieho. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa zlepšenie oproti prvému dielu, aj napriek tomu aké boli problémy pri nakrúcaní. Film je zaujímavejší a aj humor nieje až tak nevtipný a kŕčovitý ako v predchádzajúcej časti. Imidž mu kazia práve iba zrecyklované scény z prvého filmu, použité z dôvodu, ktoré udáva napr. sniper18. A maličkosť na záver, vo filme môžte začuť hudbu s filmov DOBYVATELIA STRATENEJ ARCHY alebo VTEDY NA ZÁPADE. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Jackie Chan (Chan Lung) bol po vypovedaní zmluvy pri natáčaní vraj vydieraný Triádami. Svoje vydieranie sa pokúšal zastaviť neúspešne. (Raccoon.city)
  • Jackie Chan odešel od filmu před jeho dokončením, a proto byly ve zbytku filmu použity záběry z prvního dílu a záběry z dublérem. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama