Reklama

Reklama

Ninja

  • Česko Ninja hromobití (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Ze sejfu mafiánského bosse je ukradena vzácná soška koně, která byla pojištěna na vysokou částku. Komisař Wang se pouští do pátrání po brutálním zločinci v ninja kostýmu i přes výhružky, kterých se mu dostává. Celá situace se nezdá ani sličné agentce pojišťovny, jež má událost vyšetřit, a tak vytvoří s Wangem tým. Poté, co zločinci pro výstrahu odstraní Wangovu ženu, nemůže již policistu nic zastavit. Stopy směřují k dceři majitele sošky Jenny a jejímu příteli Richardovi… (J.Connor)

(více)

Recenze (8)

JFL 

všechny recenze uživatele

U filmů Godfreyho Hoa se divák sice málokdy orientuje ve vyprávění, ale také se nikdy nenudí. V jeho filmografii najdeme sice i několik legitimních filmových produkcí, jako např. výtečnou "Ultra Force 3", které ale představují spíše anomálie. Ho se naopak stal jedním z klíčových drekových králů videopůjčoven skrze spojení s mafiánským šejdířem Josephem Laiem a jeho společností IFD Films & Arts Ltd. Jejich modus operandi spočíval v tom, že skoupili mezinárodní práva na několik korejských a tchajwanských céčkových akčňáků, sestřihali je, často i skombinovali dohromady, doplnili o cca 10 - 20 % nově natočených záběrů a celé to poslepovali dohromady novou zvukovou stopou s anglickým dabingem. Takto vytvořili mnoho desítek titulů, které pak lifrovali do západní video distribuce. Tato praktika vede mnohé k osočování Hoa a Laie z plagiátorství, parazitování či prznění filmů. Jenže jejich vypočítavost paralelně vykazuje geniální vyhodnocení požadavků video trhu, potažmo jedné jeho zásadní cílové skupiny. Děti, obzvláště pak předpubertální chlapci nadšeně hltali akční filmy a neřešili při tom, jestli sledují dokonale vydřený ambiciózní blockbuster, nebo jen třetiřadou srágoru, dokud jim filmy přinášely kýžené atrakce. A v tomto ohledu představují společné výtvory Hoa a Laie naprosto dokonalý produkt, který obsahuje totální maximum atrakcí a naprosté minimum všeho ostatního. "Ninja Thunderbolt" byl zásadním milníkem v Hoově filmografii, protože se jedná o první film, kde výrazně figurují ninjové. Lai údajně na filmovém trhu v Cannes viděl velkou poptávku po "Ninja přichází" od Cannon Films a rozhodl se nasednout na módní vlnu ninjů. Ho mu pak z tchajwanské akční kriminálky "To Catch a Thief" splichtil zběsilou slátaninku, kde dabing a dotočené scény s Richardem Harrisonem dodávají bláznivě naivní a tudíž také campově zábavnou linii o ninjách. Navíc ani zbytek filmu za nimi nikterak nepokulhává. Díky zběsilému střihu film skáče z jedné divoké sekvence do druhé a servíruje divákům přemrštěné honičky a akční scény, postelovky, akvabely, lyžování, velkolepou bitku na sušeném hrachu i ninji na kolečkových bruslích. Co filmu - jak tomu zdrojovému tchajwanskému, tak Hoově fan-editu - schází v oblasti rozpočtu i řemeslné kompetence, to vynahrazuje maniakálním střihem, který vůbec nebere ohledy na kontinuitu, jednotu místa či vnitřní logiku sekvencí. Což opět může pobuřovat dospělácké rozumbrady, ale pro desetileté chlapce doby videopůjčoven i dnešní milovníky trashe to zavdává k úžasné podívané v konstantním úžasu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ninja. Pojem, pri ktorom si niekto predstaví vzduchom lietajúcich, fyziku nepodporujúcich, v čiernom oblečených majstrov tohto bojového umenia. Lenže, ako som zistil tento film je pospájaný z dvoch filmov ( originál a v tom staršie zábery z filmu SHI JIE ) a to mu na originalite a nápaditosti uberá dosť značnú dávku hodnotenia. Hold, ktovie ako by to vyzeralo bez toho. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha Godfreyho ninja odpádků, tento se v pravěku VHS dostal i k nám s klasickým rychlodabingem, překrývajícím dabing anglický ("To catch a ninja" jest US video název), přičemž se tvůrci nestyděli docela dost pasáží vůbec nepřekládat. O ninja tematiku ve finále ani moc nejde, hlavní padouch sice 2x krátce obleče kostým, ale to je všechno. Poslední ninja scénou tak zůstává kultovní honička s ninjy na kolečkových bruslích, která asi Godreymu vyzbyla, protože do filmu ne úplně logicky zapadá. Dočkáme se i několika ambiciózních výbuchů, okázalých honiček (třeba na lyžích) a také kvanta soft erotiky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vôbec neznačoval, že by sa malo jednať o zlý akčnák, či dokonca blbosť. Ale postupom času ide logika filmu do kelu. Áno, obsahuje množstvo mlátičiek, ale takých, za ktoré by sa hanbil ktorýkoľvek béčkový karate hrdina - ultalacná choreografia. Tvorcovia sa snažili film nahustiť všetkým možným, čo ponúkal vtedy "západ" a takto to dopadlo. Divák si o miernej uletenosti urobí dojem napr. aj podľa scény naháňačky trojkolky nindžami na kolieskových korčuliach. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Asi první film,kde se Richard Harrison,herec s bohatou filmografiíí,ale nijka známý herec objevil v Godfreyově filmu a jejich spolupráce pokračovala. Já mám pro Ho filmy slabost,tak hodnotím tak jak hodnotím,ale nápadů je tu přece jenom dost. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Akční režii měl na starost Danny Cheng. (Epistemolog)

Reklama

Reklama