Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

bartias 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Jackie Chan tentokrát méně kope kolem sebe a více jezdí v rychlých závodních autech. Prakticky žádné humorné scény a přemíra nezvykle vážných situací zaskočí. Závěrečná nenapínavá nuda v podobě závodu s vykonstruovaným zvratem zklame. Nad spodní hranici průměru tenhle film udržela jenom jeho herecká hvězda. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tak to já Jackieho můžu, ovšem musí za ním stát koukatelnej příběh. Tohle je hybrid pozdějšího adrenalinového běsnění v Rychle a zběsile v kombinaci s klasickou mlátičkou v hongkongské velkoprodukci. Jenže co by se dalo na tak zdánlivě primitivním rozložení sil zmrvit? Docela poměrně dost. Jednoho předrsnělýho blonďáka ještě odpustím, i když dabing Vládi Čecha mu padl asi stejně jako tanga sumistovi. Jackieho momentální mentální výjevy v pokusech o vážné scény, které ovšem oproti definici vážného zaváněli spíše uleželou zbytečností. Kam se poděla ta všudypřítomná legranda? Ovšem kolabujícím prvkem na celé čáře EKG tohohle akčního pokusu je šílená kamera a ztupený střih. Choreografie soubojů nejsou jak je u Chanových filmů vůbec špatné, ovšem když v jeden moment kamera nestíhá a v druhý zase nasadí jakési zpomalené zásekářské zmetky jednotlivých záběrů, je originalita tatam. Jindy se jim zdá realita zase příliš pomalá a tak udělají ze závodního oválu autodráhu se zadřeným trafem a nechají auta lítat kolem dokola, čím jest efekt nechtěné humornosti dokonán. Já bych ten scénář tak nepodceňoval i když jde v uvozovkách jen o akčák. Takže tady bych to viděl tak na ty 2 hvězdičky. Proč? To sem už odříkal a hlavně, Jackie má v zásobě stokrát lepší kousky, které netřeba jmenovat. P.S.: Nevíte někdo proč furt v dabingu nadšeně skandují Jackie, když se jeho postava třeba právě tady jmenuje Chan Foh To?:)) ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Blesk sice dokáže dorazit do cíle (tedy k nějakému diváckému uspokojení), ale celou dobu jede na nedofoukaných pneumatikách a občas mu střílí výfuk. Gordon Chan je prostě patlal, které by měl mít pokusy o různé stylistické hrátky s rychlostí záběrů zakázané zákonem. Nebýt vynikajících kaskadérských výkonů samotného Jackieho a jeho kolegů, šel bych jistojistě o hvězdičku níž. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi najdivnejsi film v Jackieho filmografii. Zacne sa to ako nejaka superbeckova variacia na Rychlo a zbesilo a skonci sa to ako zavodny film v destruction derby. Humor tu prakticky uplne absentuje. Miestami je to dost brutalne (prehnane neprijemna scena likvidacie autodielne). Ale vazne sa film aj tak brat neda. Na to je podany prilis beckovo. Zaporak je klasicky chichotajuci magor. Jackie si znova vylozil seriozne hranie tak, ze sa za cely film ani raz neusmeje vdaka comu pôsobi dost nesympaticky. Dokonca sa ho behom filmu jedna postava opyta, co sa vie vôbec smiat. Bitky su tu len dve a Jackie je v nich masivne dablovany kaskadermi. Vraj mal este nezahojene zranenie nohy z ineho filmu. V niektorych zaberoch viditelne kriva. Bitky vyzeraju jak z poslednych Seagaloviek. Jackieho vidno len ked udiera rukami. Akonahle kope, tak je zaberany kaskader zo zadu alebo len dolna cast tela. Pokial by bitky za nieco stali, tak by sa to dalo akceptovat. Uspokojuca je aspon prva bitka v autodielni. Zato druha v herni je totalne predratovana a divne nasnimana s trhanymi pohybmi. Nahodne predmety sa nevyuzivaju vôbec. Behom celeho filmu som nevidel ziadny kaskadersky kusok, ktory by ma aspon trochu zaujal. Este prvu polovicu film akotak fungoval a aj ked je to iny styl filmu ako ma Jackie vo zvyku, tak som uvazoval nad troma hviezdickami. Ale v druhej polovici sa fim nadobro rozpadol. Nasledovala brutalna prestrelka na policajnej stanici, ktora sa sem vôbec nehodila, mizerna bitka v herni ale film uplne zabilo finale s automobilovym zavodom. Najprv nastve otrasne nasnimanie, ked su pomalo iduce auto komicky zrychlovane a nakoniec sa zavod zmeni na destruction derby. Neviem preco si filmari neustale myslia, ze kvalitny zavod je ten v ktorom je co najviac havarii. A na nejaku strategiu alebo pôsobive predbiehacie manevre kaslu. Vdaka tomu je druha polovica filmu ledva hodna jednej hviezdicky. Celkovo je to teda za rozpacite 2* a fakt ma nenapada komu by som tento film odporucil. Chaoticky vysledok filmu najviac podtrhuje to, ze sa Jackieho postava vola Chan Foh To a aj tak ho behom filmu viackrat oslovia Jackie. Vysledok pôsobi jak jedna nekonecna reklama na Mitsubishi a Japonci maju divne reklamy. 4/10. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to až tak špatný film, kdyby v průběhu nevykazoval tak strmý kvalitativní sešup. Úvod je fajn, první honička s tajemným řidičem přímo skvělá, ale akční sekvence s kontejnery a bitka v kasinu jsou nepřehledné a zbytečně natahované a finální závod je už v podstatě groteska, kterou tvůrci snad ani nemohli myslet vážně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Z celkového rozpočtu 25 milionů amerických dolarů padly na zničená auta 2 miliony. (Rominator)
  • Ačkoliv se Chanova hlavní postava mechanika jmenuje Chan Foh To, několikrát je ke konci filmu nazvána Jackiem. Při finálovém závodu, kdy se na okruhu dostane před Pumu, dokonce i diváci zřetelně skandují "Jackie, Jackie". (Tommassi3)
  • Kredit koordinátor automobilových kaskadérů sdílí Bruce Law (Hong Kong & Japonsko) a Chan Yat Yin (Malajsie). (Rominator)

Reklama

Reklama