Reklama

Reklama

Inspektor Eddie Chan (Jackie Chan) dostane za úkol chránit bohatého hongkongského magnáta pana Wonga. Navzdory jeho snahám ale dojde k únosu a při náročné akci zemře i pár policajtů. Neznámí zločinci požadují výkupné šedesát milionů dolarů, a proto je třeba vypátrat, kdo za únosem stojí dříve, než se Wongova žena rozhodne zaplatit nehorázně vysokou sumu peněz. Vyšetřování zavede Chana do Taiwanu, kde při policejní razii dostane podezření, že do únosu je zapletený přímo jeden z jeho kolegů.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ovšem velká paráda. I když má film poměrně dlouhou stopáž, tak jede jako pila a vůbec nenudí. Tvůrci přináší temný kriminální thriller, a potěšující je, že Jackie v něm nevypadá vůbec nepatřičně. Jeho rtuťovitého, nasraného, zásadového a neústupného policajta jsem mu sežral i s navijákem. Akce je úchvatná, celá akční sekvence na Taiwanu je strašně hardcore a finální ohnivé inferno jakbysmet. Potěší nějaký ty brutální scény a absence patosu. Vizuál je taky moc pěknej, spousta barevných neonových filtrů a nápaditá kamera snímek příjemně ozvláštňují. Moc dobrý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jackie to tady hraje na vážnější notu a mě popravdě v tomto směru daleko víc sedlo pozdější New Police Story. Tohle ne, že by byl vyloženě špatnej kousek, ale dalo se z toho vytěžit víc. Akrobatické šílenosti si sice i tady v Jackieho typickém stylu užijeme, ale je tu větší důraz na budování příběhu. Problém je, že ten na mě příliš nefungoval o nějakých emocích tu nemůže být řeč a hlavně celý ten gang únosců na mě působil jako banda totálních amatérů co vrší jednu chybu za druhou. Škoda potenciál tu byl, ale na víc než průměr to nebude.55% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz to nie su klasicke Cenovske blaznive kung fu mlatacky, pan Cen ide cestou drsnej temnej a hodne brutalnej kriminalky - riesi hongkongskeho magnata, unos, vykupne a kadejake zalezitosti okolo toho,. Co konkretne, to si uz musi divak zistit sam - najlepsie pozeranim filmu. Zhong An Zu je snad najnetradicnejsi film Dzekiho Cena a ak hlada niekto filmy inspirovane realitou - tu je jeden 85 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zbourání Kowloon Walled City mi bylo odjakživa hrozně líto, tak krásné zhmotnění cyberpunkových nočních můr už se nikde jinde nenajde, ale když už muselo jít, tak je fajn že odešlo s plnou parádou - přenechali ho po vysídlení Jackie Chanovi, aby ho půlku vyhodil do vzduchu. A vypadá to výborně, evidentně hodně odkoukávali kinetiku akce a práci s kamerou od Johna Woo (i na to běhání s malým děckem v ohni dojde), a akcí a pyrotechnikou se nešetřilo. S čím se šetřilo, a to je snad ještě lepší, jsou akrobatické skopičiny Jackieho Chana, ten se tu drží překvapivě při zemi a snaží se aspoň trochu působit jako normální policajt v drsné kriminálce, takže do toho hlavně vůbec nikdy necpe groteskní humor, který od něj bývá dost často otravně filmy shazující. Už proto bych Crime story bez uzardění označil za snad jeho nejlepší zářez, minimálně z těch odehrávajících se v současnosti. 8/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zrejme najnetradicnejsi film Jackieho Chana. Krkolomnej akcie sa sice dockate (nieje jej vela), ale film na nej ani zdaleka nezaklada. Nieje to ta typicka slapstick chanovska akcia, ale skor taka typicka, drsna Hong Kongska akcia. Humorne okamihy sa daju spocitat na prstoch jednej ruky a Jackie sa za cely film ani raz (!!!) nezasmeje. Tento film je totizto klasicky kriminalny thriler a Jackie tu podava seriozny herecky vykon. A nehra zle. Ako vo filme jedna postava trefne poznamenala na Chanovu postavu - "nieje to ziadny supercop" (maly odkaz na zanrovo podobnu avsak absolutne odlisnu seriu Police story) a je to pravda. Prichadza o partakov, dostava do drzky, ma komplexy ked zastreli cloveka a nema nikoho, kto by mu ich pomohol riesit...proste Jackie, akeho som ho do teraz nepoznal. Jedina vytka smeruje k tomu, ze pribeh je sice bezchybne vystavany, graduje, ma skvele momenty (dokonca mi miestami pripominal Volavku) avsak postrada co i len stipku originality. Tak ci tak, v Jackieho filmografii skutocne ojedinely kusok. (7.5/10) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Pri obsadení postavy inšpektora Eddieho Chana sa pôvodne skloňovalo meno Jet Li. (Puol)
  • Při úvodní přestřelce přebíjí Jackie Chan svůj revolver a nabíjí je cvičnými náboji, které nemají zápalku, což je vidět. (JohnSmith)
  • Ako protipól tejto dramatickej úlohe nakrútil Jackie Chan v tom istom roku aj bláznivú komédiu City Hunter. Filmy sa nakrúcali takmer súčasne. (Puol)

Reklama

Reklama