Reklama

Reklama

Inspektor Eddie Chan (Jackie Chan) dostane za úkol chránit bohatého hongkongského magnáta pana Wonga. Navzdory jeho snahám ale dojde k únosu a při náročné akci zemře i pár policajtů. Neznámí zločinci požadují výkupné šedesát milionů dolarů, a proto je třeba vypátrat, kdo za únosem stojí dříve, než se Wongova žena rozhodne zaplatit nehorázně vysokou sumu peněz. Vyšetřování zavede Chana do Taiwanu, kde při policejní razii dostane podezření, že do únosu je zapletený přímo jeden z jeho kolegů.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Jackieho ,,nehumorných´´ kousků. Akční kriminálka, ve které Chan hraje detektiva, řešícího případ únosu bohatého stavitele. Moc ze svého umění zde bohužel nepředvede a ta troška bitek většinou skončí téměř hned jak začne. Film má ale skvělou atmosféru, která vtáhne diváka do děje, obsahuje sérii solidních honiček, přestřelek a výbuchů..I přes to se jedná o celkem tuctovou podívanou, kterou z průměru vyhazuje pouze skvělý Jackie. A jak se v samotném závěru dozvíme, snímek je věnován památce všem čínským policistům, kteří zemřeli ve službě a opírá se o skutečnou událost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie pro jednou na vážno v akční kriminálce inspirované skutečnou událostí. A vůbec ne špatné. Chtělo by to přitlačit na tempo i na akci, i když ta co tu je, je tradičně kvalitní. Ty, co filmu vyčítají neoriginálnost nechápu, jako kdyby ostatní Jackieho filmy snad byly kdovíjak originální. Ale je fakt, že v Hongkongu umí příběh zauzlovat i výrazně víc a líp. Ale že tam mají pěkné policejní psychiatry :) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný kriminálny thriller s Jackie Chanom. Má celkom dobrý príbeh o únose bohatého muža zločineckou skupinou, ktorá od jeho ženy žiada vysoké výkupné, ale pomáha jej aj polícia, v prvom rade policajt Jackie Chan, ktorý ale za partnera dostane jedného z únoscov. So spracovaním nie som moc spokojný, film má pomalé tempo a dosť slabých miest, takže občas nudí. Ale aspoń v druhej polovici sa už dynamika filmu vylepší a aj príbeh už začne byť zaujímavejší. Nudnejší príbeh by ale nemusel byť nutne zápor, keby sa jednalo o typický film s Jackie Chanom, ktorý by sa vyznačoval množstvom kvalitnej akcie, čo ale nie je tento prípad. Tu je akcie až príliš málo a na Chana nie je ani moc kvalitná. Ale akčný záver je už dosť dobrý, Jackie Chan zneškodní viacerých protivníkov a je aj príjemne drsný, ale aj súboj na policajej stanici je zaujímavý. Aj Jackie Chan tu má úplne iný typ postavy ako zvyčajne, miesto pohodového muža je tu policajt s depresiami trpiaci výčatkami svedomia za zabitie niekoľkých zabijakov. A samozrejme úplne tu chýba aj humor. Ani toto nie je zlý film, dá sa nań bez väčších problémov pozrieť, ale Jackie Chan má množstvo omnoho lepších filmov. Neprekáža mi, že si zahral vo vážnejšom filme bez humoru a takmer bez akcie, ale chýba tu zaujímavejší príbeh. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 58%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz to nie su klasicke Cenovske blaznive kung fu mlatacky, pan Cen ide cestou drsnej temnej a hodne brutalnej kriminalky - riesi hongkongskeho magnata, unos, vykupne a kadejake zalezitosti okolo toho,. Co konkretne, to si uz musi divak zistit sam - najlepsie pozeranim filmu. Zhong An Zu je snad najnetradicnejsi film Dzekiho Cena a ak hlada niekto filmy inspirovane realitou - tu je jeden 85 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a ve své době zcela netradiční "Chanovka", předzvěst Jackieho tvorby v posledních letech. Svižná, temná, brutální a akční kriminálka. Žádný humor, intriky, podrazy, souboje, výbuchy, ... Veškeré střety jsou dost syrové, Jackie zde nešaškuje, docela povedený scénář a děj ... Jedinné, co se dá filmu výrazněji vytknout, je Jackieho "ne"-herectví. Tady jako by ještě nebyl schopen zahrát vážnou roli a protože mu film nedává žádný prostor pro jeho tajtrdlíkování, jeho herecký výkon je velice "vlažný" a občas mi přišlo, že se Jackie ve své roli cítí jako "nahý v trní", případně i jako by měl v trenkách králíka ... a ten ho kousal do šourku ... Každopádně ale jinak pecka a docela dle počtu hodnocení zapomenutý asijský akční klenot ... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Ako protipól tejto dramatickej úlohe nakrútil Jackie Chan v tom istom roku aj bláznivú komédiu City Hunter. Filmy sa nakrúcali takmer súčasne. (Puol)
  • Scény s výbuchy domů se natáčely v Kowloon Walled City, hustě obydlené chudinské čtvrti v Hong Kongu. Ta byla na nařízení vlády v roce 1987 vysídlena a rok po dokončení filmu zdemolována. (Raztubyl)
  • Ve scéně, v níž Eddie Chan (Jackie Chan) uhýbá před jedoucím autem, nestačil nadskočit a obě nohy mu byly přimáčknuty mezi dvě auta. (Rominator)

Reklama

Reklama