Reklama

Reklama

Inspektor Eddie Chan (Jackie Chan) dostane za úkol chránit bohatého hongkongského magnáta pana Wonga. Navzdory jeho snahám ale dojde k únosu a při náročné akci zemře i pár policajtů. Neznámí zločinci požadují výkupné šedesát milionů dolarů, a proto je třeba vypátrat, kdo za únosem stojí dříve, než se Wongova žena rozhodne zaplatit nehorázně vysokou sumu peněz. Vyšetřování zavede Chana do Taiwanu, kde při policejní razii dostane podezření, že do únosu je zapletený přímo jeden z jeho kolegů.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ovšem velká paráda. I když má film poměrně dlouhou stopáž, tak jede jako pila a vůbec nenudí. Tvůrci přináší temný kriminální thriller, a potěšující je, že Jackie v něm nevypadá vůbec nepatřičně. Jeho rtuťovitého, nasraného, zásadového a neústupného policajta jsem mu sežral i s navijákem. Akce je úchvatná, celá akční sekvence na Taiwanu je strašně hardcore a finální ohnivé inferno jakbysmet. Potěší nějaký ty brutální scény a absence patosu. Vizuál je taky moc pěknej, spousta barevných neonových filtrů a nápaditá kamera snímek příjemně ozvláštňují. Moc dobrý. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný kriminálny thriller s Jackie Chanom. Má celkom dobrý príbeh o únose bohatého muža zločineckou skupinou, ktorá od jeho ženy žiada vysoké výkupné, ale pomáha jej aj polícia, v prvom rade policajt Jackie Chan, ktorý ale za partnera dostane jedného z únoscov. So spracovaním nie som moc spokojný, film má pomalé tempo a dosť slabých miest, takže občas nudí. Ale aspoń v druhej polovici sa už dynamika filmu vylepší a aj príbeh už začne byť zaujímavejší. Nudnejší príbeh by ale nemusel byť nutne zápor, keby sa jednalo o typický film s Jackie Chanom, ktorý by sa vyznačoval množstvom kvalitnej akcie, čo ale nie je tento prípad. Tu je akcie až príliš málo a na Chana nie je ani moc kvalitná. Ale akčný záver je už dosť dobrý, Jackie Chan zneškodní viacerých protivníkov a je aj príjemne drsný, ale aj súboj na policajej stanici je zaujímavý. Aj Jackie Chan tu má úplne iný typ postavy ako zvyčajne, miesto pohodového muža je tu policajt s depresiami trpiaci výčatkami svedomia za zabitie niekoľkých zabijakov. A samozrejme úplne tu chýba aj humor. Ani toto nie je zlý film, dá sa nań bez väčších problémov pozrieť, ale Jackie Chan má množstvo omnoho lepších filmov. Neprekáža mi, že si zahral vo vážnejšom filme bez humoru a takmer bez akcie, ale chýba tu zaujímavejší príbeh. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 58%. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie pro jednou na vážno v akční kriminálce inspirované skutečnou událostí. A vůbec ne špatné. Chtělo by to přitlačit na tempo i na akci, i když ta co tu je, je tradičně kvalitní. Ty, co filmu vyčítají neoriginálnost nechápu, jako kdyby ostatní Jackieho filmy snad byly kdovíjak originální. Ale je fakt, že v Hongkongu umí příběh zauzlovat i výrazně víc a líp. Ale že tam mají pěkné policejní psychiatry :) ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Jackieho ,,nehumorných´´ kousků. Akční kriminálka, ve které Chan hraje detektiva, řešícího případ únosu bohatého stavitele. Moc ze svého umění zde bohužel nepředvede a ta troška bitek většinou skončí téměř hned jak začne. Film má ale skvělou atmosféru, která vtáhne diváka do děje, obsahuje sérii solidních honiček, přestřelek a výbuchů..I přes to se jedná o celkem tuctovou podívanou, kterou z průměru vyhazuje pouze skvělý Jackie. A jak se v samotném závěru dozvíme, snímek je věnován památce všem čínským policistům, kteří zemřeli ve službě a opírá se o skutečnou událost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré zub času nerozložil. Jackie Chan je tentoraz vážnym detektívom snažiacim sa vyriešiť problém únosu. A funguje to. Či už antagonista, akcia, alebo snaha o vyriešenie, ktorá je plná pátrania, čakania a dôvery v tých, ktorým dôverovať netreba. Neustále sa tam niečo rieši. Má to skvelé tempo a vôbec to nepôsobí hlúpo. Všetko je tam perfektne vyvážené a ohnivé finále má množstvo skvelých scén. Jeden z tých klenotov, ktorý jeho filmografiu nielenže obohacuje ale zároveň Jackieho prezentuje ako tvorcu schopného zaradiť sa k špičke akčnej filmárskej školy do ktorej patril v tom období Woo, Lam a Hark. Síce to trošku vybočuje z toho čo tradične robí, ale o to viac takýto typ filmu poteší. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, v níž Eddie Chan (Jackie Chan) uhýbá před jedoucím autem, nestačil nadskočit a obě nohy mu byly přimáčknuty mezi dvě auta. (Rominator)
  • Kromě amerického distribučního názvu má film s prvním dílem Police Story (1985) film podobné také dvě scény. První je honička, kdy Eddie (Jackie Chan) sjíždí autem z kopce, která připomíná scénu z úvodu Police Story (1985), kde je honička skrz vesnický slum. Druhou je scéna, kdy před závěrečným zůčtováním Eddie nepřetržitě čeká naproti apartmánu na příchod zločinců do Kowloon Walled City, jenž se podobá scéně, kdy Ediie čeká před obchodním centrem na příchod zločinců. (tequilla)
  • V roce 1994 Peter Cheung vyhrál cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší střih. (Rominator)

Reklama

Reklama