Reklama

Reklama

Inspektor Eddie Chan (Jackie Chan) dostane za úkol chránit bohatého hongkongského magnáta pana Wonga. Navzdory jeho snahám ale dojde k únosu a při náročné akci zemře i pár policajtů. Neznámí zločinci požadují výkupné šedesát milionů dolarů, a proto je třeba vypátrat, kdo za únosem stojí dříve, než se Wongova žena rozhodne zaplatit nehorázně vysokou sumu peněz. Vyšetřování zavede Chana do Taiwanu, kde při policejní razii dostane podezření, že do únosu je zapletený přímo jeden z jeho kolegů.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ovšem velká paráda. I když má film poměrně dlouhou stopáž, tak jede jako pila a vůbec nenudí. Tvůrci přináší temný kriminální thriller, a potěšující je, že Jackie v něm nevypadá vůbec nepatřičně. Jeho rtuťovitého, nasraného, zásadového a neústupného policajta jsem mu sežral i s navijákem. Akce je úchvatná, celá akční sekvence na Taiwanu je strašně hardcore a finální ohnivé inferno jakbysmet. Potěší nějaký ty brutální scény a absence patosu. Vizuál je taky moc pěknej, spousta barevných neonových filtrů a nápaditá kamera snímek příjemně ozvláštňují. Moc dobrý. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Jackieho ,,nehumorných´´ kousků. Akční kriminálka, ve které Chan hraje detektiva, řešícího případ únosu bohatého stavitele. Moc ze svého umění zde bohužel nepředvede a ta troška bitek většinou skončí téměř hned jak začne. Film má ale skvělou atmosféru, která vtáhne diváka do děje, obsahuje sérii solidních honiček, přestřelek a výbuchů..I přes to se jedná o celkem tuctovou podívanou, kterou z průměru vyhazuje pouze skvělý Jackie. A jak se v samotném závěru dozvíme, snímek je věnován památce všem čínským policistům, kteří zemřeli ve službě a opírá se o skutečnou událost. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré zub času nerozložil. Jackie Chan je tentoraz vážnym detektívom snažiacim sa vyriešiť problém únosu. A funguje to. Či už antagonista, akcia, alebo snaha o vyriešenie, ktorá je plná pátrania, čakania a dôvery v tých, ktorým dôverovať netreba. Neustále sa tam niečo rieši. Má to skvelé tempo a vôbec to nepôsobí hlúpo. Všetko je tam perfektne vyvážené a ohnivé finále má množstvo skvelých scén. Jeden z tých klenotov, ktorý jeho filmografiu nielenže obohacuje ale zároveň Jackieho prezentuje ako tvorcu schopného zaradiť sa k špičke akčnej filmárskej školy do ktorej patril v tom období Woo, Lam a Hark. Síce to trošku vybočuje z toho čo tradične robí, ale o to viac takýto typ filmu poteší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jackie to tady hraje na vážnější notu a mě popravdě v tomto směru daleko víc sedlo pozdější New Police Story. Tohle ne, že by byl vyloženě špatnej kousek, ale dalo se z toho vytěžit víc. Akrobatické šílenosti si sice i tady v Jackieho typickém stylu užijeme, ale je tu větší důraz na budování příběhu. Problém je, že ten na mě příliš nefungoval o nějakých emocích tu nemůže být řeč a hlavně celý ten gang únosců na mě působil jako banda totálních amatérů co vrší jednu chybu za druhou. Škoda potenciál tu byl, ale na víc než průměr to nebude.55% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a ve své době zcela netradiční "Chanovka", předzvěst Jackieho tvorby v posledních letech. Svižná, temná, brutální a akční kriminálka. Žádný humor, intriky, podrazy, souboje, výbuchy, ... Veškeré střety jsou dost syrové, Jackie zde nešaškuje, docela povedený scénář a děj ... Jedinné, co se dá filmu výrazněji vytknout, je Jackieho "ne"-herectví. Tady jako by ještě nebyl schopen zahrát vážnou roli a protože mu film nedává žádný prostor pro jeho tajtrdlíkování, jeho herecký výkon je velice "vlažný" a občas mi přišlo, že se Jackie ve své roli cítí jako "nahý v trní", případně i jako by měl v trenkách králíka ... a ten ho kousal do šourku ... Každopádně ale jinak pecka a docela dle počtu hodnocení zapomenutý asijský akční klenot ... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Ako protipól tejto dramatickej úlohe nakrútil Jackie Chan v tom istom roku aj bláznivú komédiu City Hunter. Filmy sa nakrúcali takmer súčasne. (Puol)
  • Pri obsadení postavy inšpektora Eddieho Chana sa pôvodne skloňovalo meno Jet Li. (Puol)
  • Scény s výbuchy domů se natáčely v Kowloon Walled City, hustě obydlené chudinské čtvrti v Hong Kongu. Ta byla na nařízení vlády v roce 1987 vysídlena a rok po dokončení filmu zdemolována. (Raztubyl)

Reklama

Reklama