Reklama

Reklama

Slušný občan

  • Izrael אזרח מודאג (více)
Trailer

Obsahy(1)

Společný život Bena a Raze vypadá jako z katalogu. Harmonický vztah s plány na založení rodiny, krásný byt v rozvíjející se čtvrti Tel Avivu, každé ráno smoothie ke snídani. Jenže realita kolem nich vůbec není tak růžová, jak se z balkónu může zdát. Ben jednoho dne zavolá policii na muže, který se na ulici opírá o strom, jenž hrdina vlastnoručně zasadil. Namísto napomenutí je ale Ben svědkem neopodstatněné a rasově motivované policejní brutality. Incident v něm vzbudí silný pocit viny. Může se s ním vyrovnat, aniž by uznal svoji privilegovanou pozici zajištěného gay bělocha? Komplexní drama pohybující se na hraně černé komedie, melodramatu a sociálně kritického apelu otevírá nepříjemné, ale závažné otázky společenské odpovědnosti, gentrifikace veřejného prostoru a udržitelnosti liberalismu. (Queer Kino)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

rivah 

všechny recenze uživatele

Napřed vidíme vztah dvou gayů, kteří chtějí mít dítě. Pak jeden z nich večer vidí, jak se dva divní lidé opírají o stromek, který zasadil, zavolá policii a ta viníka tvrdě pacifikuje. To ho trápí a když zase uvidí za dne dva divné u toho stromu, tak jim domlouvá a rozkřičí se na policistu, který tam přišel. Pak jako po dobře vykonané práci jejich vztah klape dál. Nic víc. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Výborné dávidlo. Už len z toho popisu: Může se s ním vyrovnat, aniž by uznal svoji privilegovanou pozici zajištěného gay bělocha? Veď to je na smiech. Dvaja buzeranti chcú mať spolu dieťa a keďže chodili aj jeden ročník na biológiu, tak vedia, že cez riť to nepôjde. Tak si vyberajú nosičku pre dieťa niekde v katalógu, proste parádny biznis a budeme fotrovia! Ale ako môžu byť dvaja fotrovia z jedného semena mi je doteraz záhadou. Zvyšok sú nejaké gay pr(i)dy, veľa židovských vlajok, aby aj otrodoxným napľuli do ksichtu, že Tóru treba roztrhať, no a samozrejme woke hnačka nemôže byť inak zakončená ako vyvrcholením, kde teploš napadne policajta, to je ok, policajt vráti, už je problém a fízel musí utekať sám pred sebou a ešte mu nadávajú do skurvených fašistov. A komu stále neprišlo zle, tak príde aj skutočné vyvrcholenie v stvárnení ručnej homo práce. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film začíná tím, že gay pár chce mít dítě. Mají i naplánovaný způsob. Postupně se však ukazuje, že jeden je emoční klubko a druhej jako by snad ani partner nebyl. V každým případě mi z toho vyplynulo, že tihle dva by dítě rozhodně mít neměli. Obávám se, že hetero divák by hned začal generalizovat, čímž ten film moc gayům toužícím po dítěti nepomůže. Zbytečné záběry, jindy naopak utnuté bez dořešení. Herci v pohodě, kamera taky, ač bylo evidentní, že oba hlavní představitelé mají své hranice, za které diváky nepustí (což je pochopitelné vzhledem k tomu, že tvoří pár i v reálu). ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Blval som hned na začiatku. Potom to dostane dobrý príbeh a poviete si, že možno sa buzerantská agitka a pochody ešte dajú prekusiť. Potom možno zistíte, že nebolo by zlé, keby sa v závere ukázalo, že he to porábka a fakt máte chuť to dopozerať. Príde však záver, jeden aj druhý a blváte znova. Dvakrát. Neskutočný ODPAD! ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Pomalý, ale emočně založený film. Hlavní postava se nijak extra nesnaží dosáhnout cíle a spíš tak jenom proplouvá příběhem. Sledujeme především jeho emoční rozpoložení a jak se vyrovnává s tím, čeho byl svědkem. Film není špatný, ale nepřináší nic přelomového. Nejlepší na něm je, že hlavní pár by mohl být kdokoliv, a ne dva muži, klidně by to mohl být pár muž-žena a i tak by to výborně fungovalo. ()

Galerie (12)

Související novinky

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Reklama

Reklama