Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ko Chun je v gamblerském světě legendou. Umí naprosto mistrovsky počítat karty, slyší kostky, psychologicky zastrašuje své protihráče a dokonale ovládá všechny hráčské triky. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Chápu snad trošku s jistým nadhledem, že zarytí fandíci hongkongských béčkáren řičí nadšením - ALE(!) - vždyť je to celé tak strašně hloupé :-( . . . Akční film (sic!) - kde skutečné akce je z celkového času tak jedna desetina - říznutý snahou o komedii - s neuvěřitelně trapnými fórky, že máte pocit, jakoby hkčíňané či vietnamci a vůbec asiaté zde prezentovaní byli nějakými retardovanými národy - to vše okořeněné dosti topornými hereckými kreacemi většiny přihrávačů mr. Y-F.Ch., o >duchaplných< dialozích a vůbec myšlenkové ukoptěnosti celé téhle story ani nemluvě.... Scénárista si celou zápletku musel vymyslet snad po řádné ráně do hlavy a nebýt šarmu hlavního hrdiny, těch pár minut stříleček a prostocviků (samozřejmě v trendy zpomalených záběrech) a efektně nasnímaných karetních fíglů, celé by to byla vlastně neuvěřitelně hloupoučká nuda. Celá pointa je založena na tom, že hrdina spadne na hlavu, poté se přes stav přiblblého amnézika propachtí do divokého finále, porazí všechny nepřátele a v happyendu blablablabla... Uznávám, že tyhle (hk akčňáky) filmy mají svůj VELMI oddechový půvab, leč v kontextu světové kinematografie (i s ohledem na žánr) mám pocit, že většinou patří tam, kam nám to pan Ko v úvodu upadl... Prozradit toto nelze, abych nebyl obviněn ze spoilerování, leč předpokládám, že důvtipný divák z onoho našeho euroatlantického kulturního okruhu snad pochopí. A případně si pak s jistou úlevou uvědomí: Zaplať pámbů za tu >našu< hollywoodskou filmovou kultůru... Já pak prostě nemůžu téhle taškařici dát za víc jak dvě hvězdičky. A to mám fakt Yun-Fat Chova v některých jiných filmech velmi rád... - - - P.S. Moje dvouhvězdičkové hodnocení každopádně patří filmu viděnému v čínském jazyce s českými titulky! Dovedu ovšem pochopit, že v případě sledování filmu s neskutečně debilním českým dabingem může takto pošetilý divák inklinovat i k "odpadově" depresivním náladám... ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Bůh gamblerů a můj oblíbenec Yun-Fat Chow, tentokrát pod taktovkou režiséra Jinga Wong. Tady prokázal svůj herecký talent a mužný šmrnc. Honkongská akční klasika, ale ne tak úplně. Jako mistr Ko ovládá grandiózní kousky v hazardních hrách jako jsou karty,kostky děj se rozvíjí fantasticky ovšem později u něj dochází k amnézii . Pro nálezce se z něj stává Čoki, protože potřebuje čokoládu. Wong tady kombinuje i komediální žánr, i když dost netradičně. Takže nečekejte akci ve stylu Johna Woo i tak super. ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu film z jiného soudku. Osobně jsem váhal jestli se na něj podívat. Přecejen čínská, respektivě Hong Kongská tvrorba je mi trochu neznámou (jestli teda vůbec nějaká je :-)). Nicméně film ušel, trochu mě mátl plakát, který jsem viděl na Csfd a typ "akční" bych zcela taky neřekl. Ve filmu jsem viděl prvky komedie, dramatu i té akce, hlavně teda na konci. Co se týče herců, tak až na Yun-Fat Chowa se jedná o naprostou neznámou, nicméně už od začátku vám tvůrci jasně zaškatukovali jednotlivé postavy. Co se týče děje jsem na pochybách. Hlavně směsice žánrů jsem občas nevěděl jestli mám film brát vážně nebo se u něj bavit komickými scénami. Rozhodně ovšem to bylo příjemné rozšíření obzorů v mých znalostí filmové tvorby. Je zde vidět znovu jakási tvurčí nezávislost. Rovněž mě překvapilo i stáří filmu, na 20 let bych to netipoval :-). I přesto na víc než horších 4* to nebude. Zas tak ohromený jsem nebyl a musím přiznat že jsem ze začátku i usínal, ale to bylo dáno náročným dnem :-). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tuto akční komedii je skutečně složité. Jestliže máte ve filmu Yun-Fat Chowa, očekáváte víc než jednu jeho schopnou přestřelku a to, že tři čtvrtě hodiny hraje dementa. Na druhou stranu film je velmi vtipný, pohodový a až k závěru se dramatizuje a barví lidskou krví. Chow si zahrál nejlepšího katetního hráče, který ale po nešťastném pádu ztratí pamět, je z něj skoro dítě a když později nabyde opět paměť, musí vyhrát nejdůležitější karetní hru svého života. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pro Chowa tohle byla určitě zajímavá role, kde po malé nehodě, kterou tam nalíčí Lau na někoho jiného, ztratí paměť a chová se jak retardovaný, ale stále je to Bůh gamblerů. Akčních scén je málo, navíc jsou docela hodně nepovedené, chce se mi říct až amatérské. Celé to na mě působilo jako kvalitní Bčko, u kterého jsem si zavzpomínal na dávné časy, ale celkově to není tak dobrý film, jaké tu má celkové průměrné hodnocení. 50 % ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama