Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Tunisan Jallel ilegálně emigruje do Francie a jako Candide, který snil o Eldorádu, jako nejlepším možném exitujícím světě, tam jede s nadějí zkusit štěstí a naplnit heslo, ve které věří: Volnost, Rovnost, Bratrství. Realita je však samozřejmě zcela odlišná od jeho představ, jedno setkání střídá druhé, potlouká se od útulku k útulku, brouzdá Paříží bezdomovců. Nedaří se mu najít obyčejné lidské štěstí a důstojný život, ale objevuje a sdílí solidaritu vyděděnců na pařížských předměstích.
Na Benátském festivalu v roce 2000 získal film Zlatého lva za nejlepší debut a Cenu mladých diváků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

12055 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velice mile překvapil. Nejenže pojednává o nelehkých životních osudech nelegálního (nutno podotknout, že slušného a pracovitého) přistěhovalce, ale postupně se vyvíjí a ukazuje rozmanité tváře života. Naznačuje, že ke štěstí není potřeba spousty peněz nebo sexbomby z časopisu... Na konec musím potvrdit, že É. Bouchez v roli "švihlé" nymfomanky působila opravdu hodnověrně ;) Škoda jen toho konce, myslím že nějaký ten happyend by mu slušel víc. ()

Maras.L 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o nelehkých osudech tuniského přistěhovalce. Z počátku sledujeme jeho životní trampoty přímo spojené s jeho původem - ubytovna, imigrační úřad, shánění práce etc., ale postupně, jak se film i postavy vyvíjejí, se těžiště příběhu posouvá do mnohem intimnější a psychologičtější roviny. Čím blíže konci, tím více sledujeme spíše příběh člověka jako takového, než imigranta; jeho původ postupně téměř ztrácí roli, aby se jako bumerang vrátil v bleskové závěrečné scéně vyhoštění. Snímek si zaslouží pochvalu pro skvělou dramaturgii a především casting. Výběr herců byl znamenitý a i vedlejší postavy odehrály svůj part na 100%, čímž je výsledný kladný dojem ještě znásoben. Plně zasloužené 4 hvězdičky. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...jo jo..těžký to život přistěhovalce...cizáka...mnoho Čechů to svého času zažívalo...ten konec je fakt drsnej. Nepatříš sem - tak mazej...Jinak celkově takovej lepší průměr, ale hraje v tom moje oblíbenkyně Elodie Bouchez. Krásná holka a skvělá herečka...zde opět dokazuje, jak rozdílné typy žen dokáže zahrát... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivé komorní drama o ilegálních přistěhovalcích ve Francii, která nabízí chiméru blahobytně spokojeného života, ale skutečnost je trochu jiná... Drama, které se pomalu rozjíždí, ale pak vás už nenechá vydechnout a neodvratně spěje k podvědomě tušené závěrečné katastrofě. Film o světě, kde se Voltairovy ideály nepodařilo naplnit a kde se rozlišují lidé ne podle svých lidských kvalit, ale podle razítka v pase... Hodně očistné a bolestné pokoukání. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film byl příšerně rozvleklý s řadou hluchých míst. Asi nám měl ukázat, jak je trudný i veselý život bezdomovců a přistěhovalců, ale v tomto případě se nepodařilo vyvolat sympatie, ač se o to film snažil. To, co tam předváděla Elodie Bouchez, to bylo něco příšernýho. Snad jen pár vedlejších postav si zaslouží, aby byl film hodnocen tak nějak uprostřed, tj. vlažný průměr. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama