Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

''Horor'' pro holky. A nakonec proč ne. Dle prvních recenzí a ohlasů jsem to teda čekal horší. Režisérka dobře propojila romantiku s upíry. Ale zase tak láskyplný to taky určitě není. První hoďku nám stará od Bladea ukazuje jaká je pořádná naivka a čekáme, jestli se nechá svést podivínským majitelem panství. Pak to chytne docela spád a celkem slušně se to rozjede a začne se to řezat. Vizuál potěšil, Nathalie je kočka, potěšila mě účast Pertweeho, kterého jsem viděl snad naposledy ve filmu Soudný den, jo slušný průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slabšie hodnotený horor som si pozrel iba kvôli Nathalie, pretože ju považujem za jednu z najkrajších a najsympatickejších herečiek súčasnosti a snáď sa niekedy lepším výberom úloh dostane do skutočne vysokej ligy. Ide ale teda iba vizuálny zážitok z jej vzhľadu a outfitov, pretože scenár ponúka niekoľko logických nedostatkov, priemerne kopíruje u konkurencie a aj koketovanie s feminizmom je tu skôr len preto, aby to akože bolo o niečom. Finále ponúkne jeden nepredvídateľný zvrat, avšak opäť sme pri scenári, pretože ten s ním naloží tak, ako by sa ani nestal. Kvôli Nathalie by som dal možno aj o hviezdu viac, ale ostatní sú tak nevýrazní, že ostanem "pri zemi". ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě pravděpodobně adept na nejtrapnější, nejdebilnější hororový scénář roku s průhlednou pointou a snahou vyděsit jen ohulenými lekačkami. Být tohle zařazeno v žánru young adult horror fantasy, budiž, ale pokud se tenhle film bral vážně, tak to pardon, ale odcházím. Je to sice všechno opravdu hezky nažehlené a pěkně se na to gotické prostředí kouká, ale když mě film z té veškeré dějové ubohosti nutí přemýšlet, jestli ho vůbec dokoukat, nemůžu jinak. To mě přivádí k docela nastřelené stopáži, protože jsem fakt trpěla. Zaplať pánbůh, že jsem dobře odhadla na to nejít do kina. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Spletl jsem si film s Ready or Not (2019), na kterou jsem koukal později. Ale během pár let (navíc během Covidu, kde čas se dělí třemi) tu máme dva skoro stejné filmy. Nevěsta, tajuplný zámek a všichni jsou tak milí až do chvíle než se setmí. Tenhle film má však Nathalie Emmanuel, která je prostě k zulíbání. A dokonce bych řekl, že první hodina šlape dobře. Příjemná nepříjemná atmosféra na vás dýchá a těšíte se na creepy scény. Ty se dostaví tak dvě a pak hawk. Finále je akční a ujeté. Z příjemných třech do spadne hned na podprůměrnou kvašku, která se vám vykouří z hlavy. (45 %) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Zúfala vykrádačka Ready or Not, ktorá však oproti menovanému filmu má o polovicu, ak nie aj viac, nižšiu zábavnosť. Rozjazd je na podobný typ hororu neskutočne zdĺhavý a prvú hodinu sa tu doslovne nič zásadné nedeje. Následná naháňačka po upírskom sídle však chuť tiež vôbec nespraví, pretože sa až zúfalo drží v ratingu PG-13, takže sa nedá čakať žiadna brutalita, no problémom je, že tu absentuje aj akékoľvek napätie, atmosféra a celé to je také nemastné, neslané až beda. Navyše v závere zúfalo prepálené čo sa týka CGI. Toto by úplne zapadlo aj ako direct-to-VOD, v kinách to nemá čo hľadať. Zúfalo nezáživný horor. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)
  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)
  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)

Reklama

Reklama