Reklama

Reklama

Vyšší škola strachu

  • USA Return to Horror High
Trailer

Obsahy(1)

Harry Sleerik, málo úspěšný hollywoodský producent, se rozhodne vylepšit si neutěšenou finanční situaci natočením skutečného trháku. Záchranou má být film podle dosud nevysvětlitelných událostí, které se před pár lety odehrály v jedné střední škole. A aby byl dojem co nejpůsobivější, angažuje pro svůj film i několik jejích bývalých zaměstnanců. Hranice mezi hraným a skutečným však brzy mizí, z herců se stávají oběti a školu stejně jako před několika lety ovane dech nepochopitelné hrůzy... (LARS, spol. s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Zayl 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná středoškolská vyvražďovačka, která se utápí v nesourodém ději, a pro pár laciných vražd je zapotřebí vytrpět hromadu hloupých keců. Bohužel, Return to Horror High postrádá alespoň minimální faktor děsivosti a ke vší smůle nefungovaly, až na pár výjimek, ani rádoby vtipné momenty. Vyzdvihnout mohu jen hudební motiv a maskovaný vrah je taky plus, ale vesměs převládá zklamání. ()

aLPaC odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina a jeden z nejhorších hororů, co jsem kdy viděl. Atmosféra strachu nulová, vraždy vysloveně stupidní a trapné (i na tu dobu), masky katastrofální (když srovnám třeba se starší Noční můrou, ten rozdíl je diametrální), casting musel dělat snad sfetovanec, protože takhle příšerné herecké výkony jsem neviděl ani v telenovele. Nebudu lhát, že mě nalákalo jméno George Clooney. Chtěl jsem vidět film z dob, kdy ještě nebyl slavný a tady i na imdb to vypadalo, že bude hrát hlavní roli a ejhle. Za pár minut byl pryč. PS. Když teď pátrám v hlavě, tak snad mě napadá ještě horší horor, co jsem viděl, a to ten Texaský masakr s McCounaghym. Tento jediný klad však hvězdičku nepřinese. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

A opět jeden slasher. Tentokrát o partě břídilů, která v kulisách střední školy natáčí příšerný brak a tváří se, že je to hrozné umění. Režisér se hádá s producentem a do všeho úpí scénárista, prototože producent chce krvák a on by chtěl psychologické dílo. Hlavní roli strčí policajtovi, co se náhodou přichomýtne. Nepochybuju, že to byla geniální sebereflexe skutečného natáčení. Rádoby vtipné scény, vraždy mimo obraz, pár ultradementních zvratů - (SPOILER - vážně by poldové nepoznali že ta parta rozsekaných mrtvol to jen hraje???). Hvězdička za celkem napínavou scénu ze sklepa, nicméně zabitou dvěma pitomými zvraty. PS: George Clooney se tu jen mihne na začátku a vzápětí je zamordován. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi prvý meta-slasher. A nič moc. Príliš ambiciózneho námetu sa chopili príliš neschopní tvorcovia, a tak z toho vznikol iba chaotický film, kde každých 15 minút niekto vbehne do záberu so slovami "strih, strih" a postavy sa menia na hercov, čo ich hrajú. Znie to ako zaujímavá zábava, no keď sa to zopakuje tretíkrát, už to nie je ani vtipné a ani zaujímavé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom osemdesiatych rokov minulého storočia, v roku 1987, v zlatej ére americkej horrorovej produkcie, si akýsi Bill Froehlich napísal scenár a sám sa aj chopil réžie pri natáčaní snímku "Vyššia škola strachu" (Return to Horror High). Mal to byť snímok o neúspešnom hollywoodskom producentovi, ktorý si chcel kariérne polepšiť vyprodukovaním desivého filmu o vražednom besnení na strednej škole, ktorý vychádza zo skutočných udalostí. Mala to byť slasher horrorová komédia. Lenže ono to nebolo vôbec desivé, čiže o horrore nemôže byť ani reč. A bohužiaľ to nebolo ani vtipné, takže sa nekonala ani žiadna komédia. Pán Bill Froehlich natočil jeden zbytočný film, ktorý takmer ihneď zapadol prachom a úplne sa naň zabudlo. Tak isto dopadla aj kariéra tohto snaživého filmára. Film "Vyššia škola strachu" bol jeho jediný scenáristický a režisérsky filmový pokus. ** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Zástava v učebni biológie v rôznych scénach mizne a znovu sa objavuje. (beso74)
  • Philip McKeon v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama