Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Mountain Town [4:27] ,2. Uncle F**ka [1:06] ,3. It's Easy, Mmmkay [1:54] ,4. Blame Canada [1:35] ,5. Kyle's Mom's A B**ch [1:15] ,6. What Would Brian Boitano Do? [1:34] ,7. Up There [2:23] ,8. La Resistance (Medley) [1:52] ,9. Eye's Of A Child [3:39] ,10. I Can Change [2:05] ,11. I'm Super [1:26] ,12. Mountain Town (Reprise) [1:02] ,13. Good Love [3:31] ,14. Shut Yo Face (Uncle F**ka) [3:59] ,15. Riches To Rags (Mmmkay) [4:31] ,16. Kyle's Mom's A Big Fat B**ch [3:54] ,17. What Would Brian Boitano Do? Pt. II [2:14] ,18. I Swear It (I Can Change) [2:44] ,19. Super [4:04] ,20. O Canada [1:10], ()

tron 

všechny recenze uživatele

“Žiaci, koľko je dva krát šesť?“ - „Desať.“ - „Iste, Clyde. A čo keby to teraz skúsil niekto, kto nie je úplný kokot?" Seriál je mi pomerne ukradnutý, nič v zlom, zopár epizód som videl a bavil som sa, ale určite mi nad posteľou nevisel homosexuálny pes, nadabovaný Georgeom Clooneym (no vážne). Z celovečernej verzie „South Parku“ som však išiel do kolien: podmanivé muzikálové výstupy, brutálne trápna animácia, šialené dialógy, gigantická vojnová zápletka a veci, nad ktorými zostáva rozum stáť (viac, ako naťahovaný vtip „Saddam šuká Satana vibrátormi“ ma bavilo prvé stretnutie „francúzskeho odboja“ alebo rozkošné anti-politické hefty typu „Prví pôjdu negri.“). Tvorcovia si vtipne berú na paškál bielych, žltých aj oranžových, satanistov i katolíkov, vojnu i mier, herecký klan Baldwinovcov i herecký klan Arquetteovcov. Nie vždy to funguje na 100%, ale myslím si, že keď už i tie predsa len troška slabšie vtipy („Hľadanie klitorisu“) fungujú nadpriemerne, je to skutočne čertovsky dobre napísaná komédia. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Film je sice prošpikovaný nechutnýma sprosťárnama, ale když Vám je 10-12 let, přijde Vám to nechutně vtipné a hned si to zamilujete. South Park je prostě něco, na čem jsem vyrůstal a zůstane v srdci do konce života. Z velké části jde o muzikál, který jsem nikdy nevyhledával, ale zde to tak nějak k tomu patří a nedokážu si to bez toho představit a navíc písničky jsou nápadité a poslouchatelné. :D ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Po tanečním vystoupení dua T a P jsem málem dostal v kině zástavu. Ale ono to kupodivu má šťávu celých 81 minut. Trefné pošklebování se snad všemu, zejména pak americké povaze. Výtečné hudební výstupy, které strčí do kapsy většinu filmových muzikálů, protože se tak krásně neberou vážně. Parker a Stone dokázali energii seriálových skečů zcelit do výborného filmu, který nepostrádá nic z toho, co dělá South Park tak kontroverzním dílkem. Ba ještě přidává! Bill Gates. Winona Ryder. Saddám Husajn. Kanadská pakáž s odklápěcíma hlavama... Skutečné peklo na zemi! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

South park se pro mě stal značkou, která nikdy nezklame! A je úplně jedno jestli se jedná o rovinu filmovou, herní, či úplně jinou. Ale zpět k ději. Postavy se navrátily ke svým kořenům, kdy jsou zcela určitě nejzábavnější. K tomu jako velký bonus se zde setkáme s perfektní a velice vtipnou příběhovou satirou za doprovodu chytlavých a do detailu propracovaných písní. PS: Dílo lze shlédnout několikrát a nikdy neomrzí. 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Tvorcovské duo si film opäť pozrelo v roku 2009, avšak ani jeden z nich nemal žiadnu spomienku na akúkoľvek prácu urobenú na tomto filme. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu je poprvé vidět Kenny bez pokrývky hlavy. (Karlos80)
  • V titulcích je uvedeno, že Saddáma Husajna a Satana hrají Saddám Husajn a Satan. (Dr Lizal)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama