Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když byli tvůrci South Parku, tedy Trey Parker a Matt Stone, se svým seriálkem na vrcholu uměleckých sil, udělali to nejlepší co mohli- natočili celovečerák! Je tu vlastně vše, co v televizní sérii, jen "větší, delší, nesestříhané" a hlavně ještě o mnoho zábavnější. Každý správný fanoušek ví o slabosti Treye pro muzikály, ta se projevila i tady a je to jen ku prospěchu věci, písničky jsou totiž naprosto perfektní, že by se nejeden filmově-hudební guru z Hollywoodu mohl jít zahrabat (ne nadarmo byla píseň "Blame Canada" nominována na Oscara). Je to prostě jedna velká jízda v SP stylu, jenž si v konečném účtování dělá legraci samu ze sebe, tak jak to umí jen Trey s Mattem. Škoda jen, že dnešní SP už je kvalitativně tomuto hodně (ale opravdu hodně) vzdálený, ale o tom třeba zase někdy příště... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprostej masakr, kterej se rozhodne vyrovna serialu a misty ho imho v sprostosti i prekonava. Navic pribeh neni nijak debilni a tvurci netezily jen z uspechu serialu. Je dobre, ze tu je vse jak v serialu - animace, stejny hlasy postav, sprostarny, hodne forku a mrtvej Kenny a navic tu jsou naprosto dokonaly pisnicky. Jen skoda, ze film neni trosku delsi, ale na druhou stranu, diky sve delce se tu nenajdou zadna hlucha mista a je to jizda od zacatku do konce. Jen nechapu proc je na Oscara nominovana zrovna Blame Canada, urcite jsou tu lepsi pisnicky jako napriklad Uncle Fucka, Kyle's Mom's a Bitch a What Would Brian Boitano Do?, ale ty uz byli na akademiky asi moc drsny. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Americký způsob myšlení v praxi. Násilí je naprosto v pohodě. Proč bychom vlastně nemohli své děti uchránit před něčím, co je podle nás špatné tím, že vyvoláme třetí světovou válku. Paráda, mazec, sekec. Tenhle film je fakt brutálně nekorektní a dělá si srandu ze všech možných amerických hodnot. A nejen z nich. Všem můžu doporučit, pokud nejste příliš útlocitní a sprostá slova při vyjadřování vám nebudou vadit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Když šlo tohle tenkrát do kin, South Park byl mánie a já ho tak akorát objevoval, teď po 18 letech (a návštěvě Book Of Mormon) jsem měl šanci vidět to na plátně a bez váhání toho využil. Součástí bylo i srandyplný Q&A se spolu-skladatelem Marcem Shaimanem a ano - The Movie je dodnes vrchol celý týhle značky, songy jsou geniální a je to skvělá zábava až na věky. Tak nějak vůbec nezastárlo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

To je hlína...to je hlína... Tenhle film a seriál byl jedním z těch děl, které jako citlivý lakmusový papírek doby definují hranice toho, co se ještě může zobrazit a říci na filmovém plátně. Dnes je otevřenost etických a estetických hranic filmového průmyslu zase o pořádný kus dál, ale tenhle americký seriál stejně jako celovečerní film byl jedním z těch mechanismů, které pootevřely skulinku všem těm dnešním postmoderním filmovým a televizním šokérům. U Pekla na zemi jsem ale ani jednou neměl pocit, že jde o nějakou topornou touhu šokovat za každou cenu...je to jen humor, i když nezná hranic... ale nepřehlédnutelná je i jistá satirická dimenze tohoto filmu a snaha tvůrců říci světu, co považují nejenom na americké politice a zábavním průmyslu za dobré a špatné... a nemají špatný vkus:-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • V roce 2006 byl film v anketě britského televizního kanálu Channel 4 zvolen pátou z padesáti nejlepších komedií. (Karlos80)
  • Tvorcovské duo si film opäť pozrelo v roku 2009, avšak ani jeden z nich nemal žiadnu spomienku na akúkoľvek prácu urobenú na tomto filme. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama