Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

Shakers 

všechny recenze uživatele

George Clooney, Mark Wahlberg a Ice Cube sa rozhodnú preskúmať miesto, kde by mali byť zlaté tehličky a po ceste ich stretne moc fajnové dobrodružstvo. Asi o tomto to v stručnosti je. A nie je to vôbec zlé. Zo začiatku to pôsobí ako vojnová komédia a ku koncu ako vojnový akčňák. David O. Russell výborne dokázal zvládnuť viac žánrov vo filme, ktoré sa cez seba pekne prelievajú a skvelé herecké obsadenie je rovnako fajn ako hláška Georga Clooneyho - Až tam vlítnem zbraně necháme zajištěné, oslepíme je silou amerického šarmu. 85% - 4* ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tři prasátka v irácké poušti. Takhle hloupý, přeplácaný, ale hlavně nudný scénář jsem už dlouho neviděl. Nekonečná přehlídka WTF scén a dialogů. Akční scény byly k smíchu, ty humorné zase k pláči. P.S. Je úžasné, jak se Cliff Curtis díky své fysiognomii dokáže zapasovat do každé etnické menšiny. Je Novozélanďan, Maor, ale už jsem ho viděl hrát Indy, Mexikánce, Španěly, teď si střihl Araba. Tomu říkám genetické terno. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

akcni pohoda z iraku, ktera ma od vseho neco : humor, nadsazku, ale i solidni porce krve a utrpeni (vetsinou to schytavaji civilisti), silne emoce a poctive herecke vykony (marky mark, clooney). dulezite je i to, ze se film nestavi na zadnou stranu konfliktu, coz mozna jednoho u americkeho filmu prekvapi. v podstate bez chyby... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film než na jaký jsme z Hollywoodu zvyklý. Ale to vůbec nevadí. Spíše naopak. Originální, akční, napínavá a chvílemi humorná (většinou černě) honba za pokladem s výborným obsazením v čele s charizmatickým Georgem Clooneym, kterého skvěle doplňují Mark Wahlberg (v jedné ze svých nejlepších a možná i nejnáročnějších roli) a Ice Cube (moc se tu neprojevuje, takže se na něj i dá koukat). Takovýhle film jste ještě určit neviděli (a to fakt nekecám). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení s Georgem Clooneym A Markem Wahlbergem. Komediálně laděné scény střídají ty válečně dramatické, aby mohla přijít i nějaká čistokrevně akční, zapadající spíše do žánrových počinů 80. a 90. let. Pro mě osobně byly nejlepší ty vážněji pojaté okamžiky, ovšem celý tento koktejl ve mně zanechal dobrý, resp. čtyřhvězdičkový dojem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Proslulý kanadský žertéř George Clooney na svou hereckou kolegyni Noru Dunn sice nepřipravil žádnou rafinovanou past, ale s jedním přímočarým "útokem" měl docela slušný úspěch: "Ona mě pořád hrozně vytáčela a dobře se tím bavila. Říkal jsem jí, ať si dává bacha, protože ji dostanu. Nic si z toho nedělala a říkala, že se mě nebojí. Takže ve scéně, kdy všichni jedeme ve džípech k irácké hranici, jsem popadl velkou anténu na autě, napíchl na ni jablko, ohnul ji a pustil. To jablko se vymrštilo jako střela. Nikdy předtím jsem to nezkoušel, ale ono to fakt fungovalo, a trefil jsem Noru přímo do čela! Okolo byly tři stovky komparsistů a já mezi nimi lítal a s každým si plácal do dlaně." (NIRO)
  • Ponuku hrať majora Archieho Gatesa dostal aj Nick Nolte, ale odmietol ju s tým, že je na to príliš starý. (Niles)
  • Irácký tank, který v jedné ze scén přijede do vesnice, je T-62 ruské výroby. (Lucas87)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama