Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle TV programu to měla být štiplavě satirická akčňárna. Ale mnohem spíš je to jen zábavnější válečně akční snímek, s občasnými sairickými momenty. Začátek musím říct mě téměř dokonale odradil, už jsem se přistihl několikrát s rukou na ovladači, že to přepnu. Ale nakonec jsem prvních dvacet třicet minut přetrpěl a pak už to šlo. Jak kdyby ten začátek dělal nějakej jinej scénárista. Z formální stránky se mi líbilo, jak byl obraz pořád zesvětlenej a tím to navozovalo dobře atmosféru pouště a vedra. Ale naopak se mi nelíbilo, jako ostatně u téměř všech filmů, jak se zacházelo se zlatem. Jedna cihla zlata má totiž 15 kg a k tomu ještě speciálně zkosený strany, aby se nedala nijak jednoduše zvednout (musí se přesunout na okraj a otočit) a tady ji zvedali a hýbali s ní, jako kdyby nevážila víc jak suchý z nosu. Nejvíc mě dostalo, jak dva zvedali kufr plnej zlatých cihel (ve skutečnosti by měl nejmíň půl tuny) a když ho zvedli, náhle se protrhlo dno. Tomu se říká Made in USA. A taky se mi nelíbil konec, kterej byl až příliš dobrej a moc rušil dojem z předchozího děje. Kdyby je všechny zavřeli na dlouho do chládku, sedělo by to tam mnohem líp. Jinak to je celkově celkem dobrá oddychovka, nijak náročná na přemýšlení a občas i zábavná, ale zapamatovatelná určitě ne. Spíš přesně ten typ filmů, který když vidíte znovu po pár měsících, nevíte, o co tam vlastně přesně šlo ani co se tam dělo, ale víte, že to nebyla úplná ztráta času. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neviem, čím presne, ale tento film si ma niečím chytil od prvých sekúnd... a držal do posledných... funguje tam skvelá chémia medzi postavami, má to super spád, je to miestami vtipné, miestami silné (emočne, akčne...) a hlavne si to uchovalo akúsi zvláštnu ľahkosť (napriek všetkým možným zákulisným historkám z natáčania); ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David O. Russell / Príbeh: John Ridley | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Michael Hertzberg, Edward McDonnell, Charles Roven, Paul Junger Witt | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Junger Witt Productions | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 107,752,036 $ || Traja králi by bol dobrým názvom pre film, keby disponoval s pochopiteľne sa chovajúcimi postavami. Hlavne charakter Clooneyho má občas rozhodnutia, ktoré sú priam absurdné vzhľadom k tomu, že sa jedná o amerických vojakov. Inak je to slušná zábava, u mňa ale definitívne na jedno videnie. Wahlberg herecky najpresnejší. 68% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ten výpis žánrů nahoře sedí dost přesně, dost šíleně. Příběh se odehrává ve válečném prostředí, přesněji bezprostředně po operaci Pouštní bouře.Ze začátku se tváří hodně odlehčeně s místy výraznou nadsázzkou, k čemuž ostatně svádí sama zápletka, která je příliš okatě fiktivní. No tak si říkáte, že se asi pěkně pobavíte, že to dobře skončí a tak. Jenže pak se začne opravdu válčit, umírat, a to je hned všecek optimismus pod turbanem. Tři králové jsou dost nevyváženým filmem, nedokážu si tipnout, jak se to celkově režisérovi opravdu (ne)povedlo, ale vím, že mně se líbilo. Škoda, že jsem k tomuto nepřišel dřív. 90% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Originálne, akčné, napínavé a chvíľami humorné. Jeden z vydarených vojnových snímkov s komediálnym nádychom. Honba za pokladom s výborným obsadením na čele s Georgom Clooneym, ktorého skvele dopĺňajú Mark Wahlberg v jednej zo svojich najlepších a možno aj najnáročnejších rolí a Ice Cube. Takýto film ste ešte určiť nevideli. Celkovo ide o viac než slušný film, ktorý je na plátne ešte lepší než na papieri. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • George Clooney natáčal film súbežne so seriálom Pohotovosť (od r. 1994). Na snímke pracoval štyri dni v týždni a na seriáli zvyšné tri. (Niles)
  • Irácký tank, který v jedné ze scén přijede do vesnice, je T-62 ruské výroby. (Lucas87)
  • V priebehu natáčania došlo ku konfliktu medzi Georgeom Clooneym (Archie Gates) a režisérom Davidom O. Russellom, ktorý je známy svojou prchkou povahou. Režisér pri natáčaní neustále urážal a zosmiešňoval komparzistu, ktorý podľa neho nerobil to, čo mu prikazoval. Clooney stratil kontrolu a režiséra fyzicky napadol. Napriek tomu zostal pri natáčaní a film dokončil. (Jello Biafra)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama