Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý vojnovo ladený dobrodružný film s hviezdnym hereckým obsadením. Má celkom dobrý príbeh o skupinke amerických vojakov, ktorí sa na konci vojny v Iraku dozvedia, že nie až tak ďaleko od ich základne sa nachádza množstvo ukradnutého zlata a tak sa rozhodnú pred odchodom domov slušne obohatiť, ale situácia sa skomplikuje, lebo na území bez americkej kontroly sa môže stať čokoľvek. Spracovanie ale nestojí takmer za nič, už spočiatku to pôsobí zvláštne, hlavne kvôli nie práve najideálnejšiemu typu humoru, ale nejaký potenciál to ešte predsa len má, no odchodom zo základne som už nenašiel nič zaujímavé, síce viaceré situácie mali určitý potenciál, ale to je asi tak všetko, pretože celé je to tak nezaujímavo a nudne podané, že už po chvíli mi bolo úplne jedno, ako to bude prebiehať a ako sa to skončí a to sa nezmenilo až do samotného záveru. Akcie je tu veľmi málo a ani tá ma moc nezaujala. Sú tu prakticky len dve trochu väčšie akčné scény, z ktorých prvá je zaujímavo natočená, ale obsahovo dosť nudná a druhá má pár slušných explózií, hlavne padajúci vrtuľník sa vydaril, ale nič viac. Takže až na asi dva dobré momenty som si z akcií nič neodniesol. Herecké obsadenie je celkom slušné, Mark Wahlberg, George Clooney a Ice Cube v hlavných úlohách a ešte pár zaujímavých postáv. Réžia už z tohto slabého scenáru ani viac získať nemohla, takže tú ani kritizovať nemôžem a technická stránka je na tom dobre, film má dobrý vizuál, spokojný som aj s tými pár efektami. Traja králi je film, ktorý absolútne nestojí za pozornosť, herecké obsadenie a technická stránka nie sú zlé, tak aspoň kvôli nim sa na to dá bez výrazne veľkých problémov dopozerať, ale inak som vôbec neprišiel na to, čo ma malo za celý film vlastne zaujať. Tak neuveriteľne nezaujímavý scenár sa len tak nevidí. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 40%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento filmek je jak komedie, Tak i slušný válečný drama. Několiktát jsem se u toho zasmál, ale víc je zde vážnějších situací, které nabírají na drsněji laděný válečný film. Je pravda, že zde vojáci dělají místy kraviny aby film zlehčili, ale po několikátém shlédnutí už to tolik vtipné není. Příběh je povedený a pěkně natočený. Obsazení filmu sedlo a všem to pěkně funguje. Za mě 75% :) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slusna jizda. Sice trva zhruba 10 minut nez se film rozjede, ale pak to stoji za to. Vtipku tu moc neni, ale ty co tu jsou, jsou umisteny ve spravnej moment, takze nerusi a daj chvilku odpocinout od zbesily akce. Akce tu je skutecne hodne svizna a prislo mi, ze celej film je hodne realistickej (hlavne pri plynovym utoku mi bylo, jako bych tam fakt byl). Hlavni trojice je perfektni a presto, ze Clooney ve filmu rika, ze chce jit do duchodu, dokaze to slusne rozjet a ostatni za nim nijak nezaostavaj. Navic tu je pekne svizna hudba a naprosto cool a dokonala kamera. Jediny co mi vadilo a proc nedam 5*, jsou nektere zdlouhave rozhovory s rebelama, ale jinak sem se skvele bavil. David O. Russell natocil netypickej akcne-valecnej film a je to to nejlepsi, co dosud natocil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

David O. Russell je režisér, který má svůj styl. A Tři králové je snímek, jenž je ze všech jeho filmů zdaleka nejstylovější. Formálně velmi zajímavá a obsahově provokativní, leč poměrně pravdivá filmařina, povznášející americký patriotismus na úroveň popkulturní sebeironické zábavy. Russell má skutečně pod palcem jak režii, tak i scénář, který možná vypadá jako slaboduchý orgasmus nad americkou vlajkou a svobodou jednání, ale kousavá ironie pracuje důmyslně a v konečném součtu si nedokáži představit lepší způsob, jak do jediné věty vhodně napasovat slova "Bůh žehnej Americe" a "Američané jsou sobečtí, mocichtiví parchanti". Vedle myšlenky pak nezbývá než vychválit i kameru, výtečné herce a parádní ozvučení, které místy nahánělo husí kůži (kdepak ty sedmdesátky jsou..). Výsledný dojem kazí pouze pár menších nedostatků ve scénáři, které filmu dost znesnadňují plně prorazit s jeho vážnou tváří skrze masku namyšleného, lhostejného pitomce. Ale i tak - Bůh žehnej Hollywoodu. :-) 80% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvělý a především originálně natočený válečný film. Trojice hlavních hrdinů je nejen sympatická, ale hlavně to nejsou Mirkové Dušínové, prostě jim jde o to si nahrabat a když už jsou u toho, tak zachrání pár těch utlačovaných, proč taky ne, ne?! Film skvěle kombinuje pořádnou akci, zábavnou komedii i poselství nad válečnými hrůzami. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Propagandistické letáky byly kopií skutečných letáků používaných během války v Perském zálivu. (BloodMax)
  • Film byl po svém uvedení okamžitě zakázán v Iráku. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama