Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

Lima 

všechny recenze uživatele

Neobvykle nasnímané akční scény, zajímavý příběh, skvělé herecké výkony v čele s Markem Wahlbergem, který zejména ve druhé půli podává výkon hodný Oscara - to vše dělá z THREE KINGS film, který je nutno vidět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Operace Pouštní Bouře ne trochu, ale opravdu hodně jinak než jak jsme si na ni zvykli, a vůbec ne špatně. Mark Wahlberg rulez!!! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kamera a hudba a peklo války, která skončila před několika málo lety a právě proto zasáhne o to víc. Stejné se dá říct o filmu, který, přestože to není typicky válečný, stal se mým válečným nejoblíbenějším. Zatím. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Formální stránka, opírající se o dnes už standardní hrátky s kamerovými filtry a střihem, je maximálně působivá, ale hlavním trumfem Russellova filmu je scénář. Počáteční komediální nadhled (kráva na mině) se postupem času mění v přímou obžalobu celé operace Pouštní bouře. Navíc je vyprávěna pohledem řadových vojáků, kteří měli možnost konfrontace s civilním iráckým obyvatelstvem. Russell se vyhýbá zbytečnému moralizovaní a do dialogů vkládá spousty pravd jak ze strany samotných Iráčanů, kteří žádají objasnění americké invaze, tak i amerických vojáků, z jejichž každého druhého slova jde slyšet v pozadí naučená fráze armádní propagandy. Přesto se film striktně odtahuje od patriotistického vyústění, ale zároveň nestaví arabský svět do pozice bezmocného chudáka. Tato přesně nadávkovaná směs je pak ozdobena několika ukázkovými akčními scénami, které dokazují, že Russell je velmi zdatný řemeslník, který prostě umí a díky perfektní kompaktnosti celého snímku je možné jej zhlédnout i několikrát. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsme armáda Spojených Států Amerických, všechno zabavujeme, všechno je naše a VY nemůžete říct ani popel a už vůbec si cokoliv dovolit. Drsně, zásadově a striktně přichází tento film k divákovi ukázat druhou stránku války. Takovou, kterou člověk nevidí v televizi, v novinách a občas ani voják si ji nepovšimne v samotné válce. Tahle událost se mohla ale nemusela stát a Tři králové jsou o tom jaké to ve skutečnosti je, že jsou lidé takoví a takoví a nemá cenu ani smysl je rozdělovat na národy, přitom z podstaty za svojí národnost ani nemůžou a ani s tím vším souhlaset nemusejí. Není divu, že ihned při premiéře zakázali v Iráku vysílat tento film. Posmívá se totiž jak Američanům a jejich vládě tak i Iráku a jeho vládě v čele s in mortis Sadám Hussein. Tři králové je film, které možná každýmu nesedne. Je surový, je neskutečný, je bohužel také dosti pravdivý ač se to nemusí zdát. Provokace je to sice neskutečná, ale když beru fakt, že se u toho taky dost zasměju nemůžu jinak, tak skvěle nadhledový film a k tomu válečný se často nevidí. Napadá mě srovnání snad jen s Ukradni, co můžeš. --- Hele nechceš tu blbost sundat? - Já trénuju noční vidění - Ale ve dne to nefunguje! - Podle mě jo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $60,652,036Tržby Celosvetovo $107,752,036║ Tak toto je maškrta, má to všetko čo poriadna dobrodružná jazda má mať, dokonca sa záverom človek neubráni emóciam. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tří králové, obsazení třemi zvláštními herci. Mark Walhberg pro mě z trojice nejoblíbenější, působí věrohodně a snaží se. Geroge Clooney, který je ze všech tří nejznámější a má za sebou kvalitní práci, hraje na můj vkus až moc obyčejně a nevyčnívá ani nad ostatními králi. Ice Cube jako král těch levnějších akčních filmů a komedií z prostředí černošských ghet, trojici doplňuje. Ať si každý udělá závěr podle sebe, jestli je hlavní trojice opravdu tak kvalitní jak se na papíře zdá, ale mě nepřesvědčili. Film je plný kamerových triků ala "tohle udělá kulka se střevy..." a také barevné filtry, které občas působí nadbytečně. Celkově jde o slušný snímek, který je na papíře rozhodně lepší než na plátně. Škoda nevyužitého potenciálu a zbrklého natočení. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jaké problémy může mít kráva, která neví že je ve válečné zóně? Co se děje v těle, které je zasaženo kulkou? Ale taky co se stane, když Američani vtrhnou do Iráku, přislíbí podporu těm co se vzbouří proti Saddámovi a pak se na ně vykašlou? Mistrovský film, z kterého asi US vláda neměla moc radost. Kromě toho, že to David O. Russell skvěle (a provokativně) napsal, to i zajímavě natočil (vizuálně velice originálně). Navíc Clooney a Wahlberg dokazují (už po několikáté), že jsou nejen hvězdy, ale i výborní herci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný překvápko. Akorát že mi kámoš řikal že to bude komedie, sice jsem se moc nesmál ale film to byl hustej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Co je potěšující je herecký cástíng a přítomný humor, který tomuhle úletu sluší, co je však nepotěšující je poměrně nekvalitní technická stránka, kde i z hlediska vizuálu se není příliš na co koukat, všude prach a písek a působilo to na mne místy jako film z levnějšího kraje, naštěstí jsem se bavil nadprůměrně, tak čtverec přihodím, ale jen o chlup. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde je teraz tá vaša priorita?“ – „Práve sa zmenila.“ V roku 1999 George Clooney zďaleka nebol takou hviezdou, akou je dnes. Z filmov mal za sebou otrasného BATMANA A ROBINA a nevýrazný teroristický triler s Nicole Kidmanu PEACEMAKER, nakrúcaný aj v Bratislave. O rolu v TROCH KRÁĽOV, ktorú scenárista pôvodne písal pre Clinta Eastwooda (alebo Nicolasa Cagea), stál do takej miery, že kvôli nakrúcaniu dennodenne lietal z pľacu Pohotovosti, v ktorej v tom čase ešte hral. Výsledok je úžasný. Že je netradične poňatá audiovizuálna stránka (pesničky, prestrelka), to je ešte normálne. Že herecké výkony podávajú ľudia, ktorí na ne bežne nemajú (Wahlberg, Cube), to už svedčí o tom, že režisér je veľmi talentovaný. A že je akcia výborná (hoci sa určite nejedná o tradičný akčný veľkofilm), to je chvála smerom ku kaskadérom a pyrotechnikom. Ale i to je bežná vec. No aby bol scenár taký dobrý, že sa výsledný film zaradí okamžite medzi najlepšie protivojnové americké filmy všetkých čias (M.A.S.H, HLAVA 22, MARIŇÁK), to už je skutočne nevídané. Čudujem sa, že niekto taký drzý, odvážny a politicky nekorektný scenár vôbec schválil a odklepol mu taký vysoký rozpočet. Krava, cisterna s mliekom, Michael Jackson, zadok, guľka v tele... Kino Považan NMnV 2000 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slusna jizda. Sice trva zhruba 10 minut nez se film rozjede, ale pak to stoji za to. Vtipku tu moc neni, ale ty co tu jsou, jsou umisteny ve spravnej moment, takze nerusi a daj chvilku odpocinout od zbesily akce. Akce tu je skutecne hodne svizna a prislo mi, ze celej film je hodne realistickej (hlavne pri plynovym utoku mi bylo, jako bych tam fakt byl). Hlavni trojice je perfektni a presto, ze Clooney ve filmu rika, ze chce jit do duchodu, dokaze to slusne rozjet a ostatni za nim nijak nezaostavaj. Navic tu je pekne svizna hudba a naprosto cool a dokonala kamera. Jediny co mi vadilo a proc nedam 5*, jsou nektere zdlouhave rozhovory s rebelama, ale jinak sem se skvele bavil. David O. Russell natocil netypickej akcne-valecnej film a je to to nejlepsi, co dosud natocil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Absolutně paráda - náramně svižní film s opravdu nápaditou a nadčasovou režii a výtečným technickým zpracováním + plejáda skvělých herců! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle TV programu to měla být štiplavě satirická akčňárna. Ale mnohem spíš je to jen zábavnější válečně akční snímek, s občasnými sairickými momenty. Začátek musím říct mě téměř dokonale odradil, už jsem se přistihl několikrát s rukou na ovladači, že to přepnu. Ale nakonec jsem prvních dvacet třicet minut přetrpěl a pak už to šlo. Jak kdyby ten začátek dělal nějakej jinej scénárista. Z formální stránky se mi líbilo, jak byl obraz pořád zesvětlenej a tím to navozovalo dobře atmosféru pouště a vedra. Ale naopak se mi nelíbilo, jako ostatně u téměř všech filmů, jak se zacházelo se zlatem. Jedna cihla zlata má totiž 15 kg a k tomu ještě speciálně zkosený strany, aby se nedala nijak jednoduše zvednout (musí se přesunout na okraj a otočit) a tady ji zvedali a hýbali s ní, jako kdyby nevážila víc jak suchý z nosu. Nejvíc mě dostalo, jak dva zvedali kufr plnej zlatých cihel (ve skutečnosti by měl nejmíň půl tuny) a když ho zvedli, náhle se protrhlo dno. Tomu se říká Made in USA. A taky se mi nelíbil konec, kterej byl až příliš dobrej a moc rušil dojem z předchozího děje. Kdyby je všechny zavřeli na dlouho do chládku, sedělo by to tam mnohem líp. Jinak to je celkově celkem dobrá oddychovka, nijak náročná na přemýšlení a občas i zábavná, ale zapamatovatelná určitě ne. Spíš přesně ten typ filmů, který když vidíte znovu po pár měsících, nevíte, o co tam vlastně přesně šlo ani co se tam dělo, ale víte, že to nebyla úplná ztráta času. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že v Americe je minimálně jeden scénárista, který se ve válečném filmu dokáže obejít bez vlasteneckých projevů a patosu. Dalo by se říct, že z těch všech podobných filmů si dělá srandu. Ve Třech králích se pořád něco děje a vůbec není čas na nudu. Je to taková akční jednohubka a kouká se na to sakra dobře. Takových válečných filmů by mělo být víc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku netradičně natočenej film z válečnnýho prostředí, ale za to skvěle zábavnej se suprovou muzikou, která provází takřka celým filmem, všichni herci jsou výborný, hlavně hlavní trojice Clooney, Wahlberg a Ice Cube, co se týče příběhu, tak ten je možná trošku protahovanej, ale rozhodně nenudí a je ve výborným tempu, je tam opravdu jen málo chvil na vydechnutí, jenom mi trošku vadilo zpracování některých akčních scén, v podstatě to neni ani tak špatně udělaný, jenom bych si to představoval trochu jinak, ale to zase vyváží skvělá kamera v jiných scénách, takže jsem se stejně dobře bavil ()

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama