Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Perfektny mix komedie, satiry a dobrodruzneho filmu odohravajuceho sa v Iraku. Bavi ma jak vtipmi tak aj lahôdkovo natocenou akciou a zaroven si neraz najde cas aj na rypnutie do vojnovej politiky USA ktorej ide len o ropu a na ludi serie. Skvely pribeh o chlapikoch, ktory sa vydaju za pokladom a nakoniec sa z nich stanu hrdinovia, Perfektny je casting. Clooney v tej dobe ako novy akcny hrdina v jednej scene vyuzije aj svoje znalosti z Pohotovosti :), sympatak Mark Wahlberg je taky drsniak, ze chlasta ropu a jedinykrat dobre obsadeny Ice Cube ma proste nesral, co je zazrak. A kedze aj traja krali musia byt styria tak je tu magor Spike Jonze. Akcie tu nie je vela ale ked uz k nej dôjde, tak je skvele a originalne natocena. Su pouzite rôzne vizualne vylepsenia a filtre. Uz ani neviem, co dodat. Proste ma ten film bavi viac ako väcsina vaznych propagacnych vojnovych filmoch o skupinke chrabrych amikoch, ktory pozabijaju velku presilu. Tento film je ovela väcsia zabava a pritom si poriadne rypne do vsetkych zucastnenych stran. Film z cias ked mal este Hollywood gule a tocil originalne a nekompromisne filmy. 10/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Co je potěšující je herecký cástíng a přítomný humor, který tomuhle úletu sluší, co je však nepotěšující je poměrně nekvalitní technická stránka, kde i z hlediska vizuálu se není příliš na co koukat, všude prach a písek a působilo to na mne místy jako film z levnějšího kraje, naštěstí jsem se bavil nadprůměrně, tak čtverec přihodím, ale jen o chlup. 70% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento filmek je jak komedie, Tak i slušný válečný drama. Několiktát jsem se u toho zasmál, ale víc je zde vážnějších situací, které nabírají na drsněji laděný válečný film. Je pravda, že zde vojáci dělají místy kraviny aby film zlehčili, ale po několikátém shlédnutí už to tolik vtipné není. Příběh je povedený a pěkně natočený. Obsazení filmu sedlo a všem to pěkně funguje. Za mě 75% :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žánrové mixy poväčšinou nefungujú. Traja králi sú kombináciou drsnej vojnovej drámy, satiry, jasne daného dobrodružstva s hľadaním pokladu a komédie. Napriek tomu perfektne fungujú. Ťažko povedať, ako sa podarilo Russellovi vyvolať v divákovi úsmev a zdesenie zároveň. Nie je to oscarová dráma, nie je to ani typická komercia, preto zrejme nedosiahol film žiadny valný úspech. Nepomohli ani hlavné hviezdy, lenže treba si uvedomiť, že skutočnými superstars sa stali až v ďalšom storočí. Pokiaľ ste odporcami všetkých vojen v Iraku, film vás vo vašej pravde utvrdí, pokiaľ ste ich priaznivcom, budete ním aj naďalej. Film je chvíľu na strane američanov, chvíľu na strane iračanov, ale stále je na strane civilistov. Nedocenený antimilitaristický film, ktorý na to okato neupozorňuje a ktorý na druhý krát stúpol v mojich očiach o celý zásobník. Už sa nečudujem, prečo je Bart také problémové decko a nestarne, keď musel toto všetko vidieť na vlastné oči. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám." I tak by se dal charakterizovat válečný snímek s lehkými prvky humoru z prostředí války v zálivu. Ikdyž je děj celkem jasný, pomůže, když se trochu v této problematice vyznáte. Můžete se pak jen bavit a o tom to je, né?:-) O špatných hereckých výkonech nemá cenu ani uvažovat... :-) 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • „Skoro všechno, co uvidíte ve filmu, je pravda. Především základní zápletka, protože Saddám ukradl z Kuvajtu obrovské množství zlata a ne všechno na konci války vrátil. Spousta našich vojáků byla také silně roztrpčena z toho, že se musí stáhnout a přitom je Husajn stále u moci,“ prohlásil Russell. [Zdroj: iDnes.cz] (pornogrind)
  • Film byl po svém uvedení okamžitě zakázán v Iráku. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama