Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina. Ale fakt, co to krucinál bylo? Pupkový začátek vypadal zajímavě a ta hra s kamerou taky nevypadala marně. Jen kdyby jí bylo na začátku trochu míň a uprostřed a na konci trochu víc. Clooney standartně dobrej, Wahlberg klasicky wahlbergovskej - úplně marnej a přitom vlastně ani moc nevadil. Zajímavej začátek, pár povedenejch vtípků (vybuchující kráva mezi ně fakt nepatří) a konec jako pouťová růže ze střelnice. Díky, nechci. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jaké problémy může mít kráva, která neví že je ve válečné zóně? Co se děje v těle, které je zasaženo kulkou? Ale taky co se stane, když Američani vtrhnou do Iráku, přislíbí podporu těm co se vzbouří proti Saddámovi a pak se na ně vykašlou? Mistrovský film, z kterého asi US vláda neměla moc radost. Kromě toho, že to David O. Russell skvěle (a provokativně) napsal, to i zajímavě natočil (vizuálně velice originálně). Navíc Clooney a Wahlberg dokazují (už po několikáté), že jsou nejen hvězdy, ale i výborní herci. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde je teraz tá vaša priorita?“ – „Práve sa zmenila.“ V roku 1999 George Clooney zďaleka nebol takou hviezdou, akou je dnes. Z filmov mal za sebou otrasného BATMANA A ROBINA a nevýrazný teroristický triler s Nicole Kidmanu PEACEMAKER, nakrúcaný aj v Bratislave. O rolu v TROCH KRÁĽOV, ktorú scenárista pôvodne písal pre Clinta Eastwooda (alebo Nicolasa Cagea), stál do takej miery, že kvôli nakrúcaniu dennodenne lietal z pľacu Pohotovosti, v ktorej v tom čase ešte hral. Výsledok je úžasný. Že je netradične poňatá audiovizuálna stránka (pesničky, prestrelka), to je ešte normálne. Že herecké výkony podávajú ľudia, ktorí na ne bežne nemajú (Wahlberg, Cube), to už svedčí o tom, že režisér je veľmi talentovaný. A že je akcia výborná (hoci sa určite nejedná o tradičný akčný veľkofilm), to je chvála smerom ku kaskadérom a pyrotechnikom. Ale i to je bežná vec. No aby bol scenár taký dobrý, že sa výsledný film zaradí okamžite medzi najlepšie protivojnové americké filmy všetkých čias (M.A.S.H, HLAVA 22, MARIŇÁK), to už je skutočne nevídané. Čudujem sa, že niekto taký drzý, odvážny a politicky nekorektný scenár vôbec schválil a odklepol mu taký vysoký rozpočet. Krava, cisterna s mliekom, Michael Jackson, zadok, guľka v tele... Kino Považan NMnV 2000 ()

predators 

všechny recenze uživatele

"My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám." I tak by se dal charakterizovat válečný snímek s lehkými prvky humoru z prostředí války v zálivu. Ikdyž je děj celkem jasný, pomůže, když se trochu v této problematice vyznáte. Můžete se pak jen bavit a o tom to je, né?:-) O špatných hereckých výkonech nemá cenu ani uvažovat... :-) 70% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na to že sem od filmu skoro nic nečekala (dostal se ke mně naprostou náhodou "přifrclý" k jiným) mě teda docela vzal. Ne že by člověk byl pln napětí a očekávání, nebo se pořád smál. Ale něco tam prostě bylo. Ať už kráva, vnitřnosti, akční scény, střih, herci (u mě vede Mark)...Co bych tomu vytkla byla chaos. Jenže ten ve válce- natož v armádě přece je, ne? 85%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Scenárista a režisér filmu David O. Russell strávil celých osmnáct měsíců studiem zákulisí iráckého konfliktu. Sám o tom říká: „Když jsem začal se shromažďováním informací, znal jsem pouze oficiální verzi, podle které jsme naburáceli do zálivu a vykopali Saddáma z Kuvajtu. Jenže potom jsem začal zjišťovat, že všechno nebylo tak jednoduché. Především, že Amerika ústy George Bushe slíbila Kurdům, že když se proti Saddámovi vzbouří, dostanou naši plnou podporu. Pak jsme je nechali bez pomoci jejich osudu a Husajn je zmasakroval. Dospěl jsem k závěru, že toto pozadí celého konfliktu může být zajímavým východiskem pro surealistickou atmosféru příběhu odehrávajícího se v situaci plné zmatku panující těsně po válce.“ (pornogrind)
  • Scénu, při které mučí Troye Barlowa elektrickými šoky, absolvoval Mark Wahlberg doopravdy. Údajně řekl, že chce, aby scéna vypadala reálně a když už tam bylo veškeré náčiní, tak ať to do něj pustí. (don corleone)
  • Film byl po svém uvedení okamžitě zakázán v Iráku. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama