Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Tritonu, největším měsíci planety Neptun, ukazuje vedoucí výzkumného týmu Nabel svému šéfovi Saxovi novou zbraň - robota s mimořádnými schopnostmi. Sax chce robota použít k ovládnutí Země a dá Nabela jeho vlastní zbraní zlikvidovat. John Canyon létá vesmírným kamionem. Má přítelkyni Cindy, kolem které se točí mladík Mike Pucci. Cindy chce letět za matkou na Zemi, ale nemá šanci získat letenky. John jí slíbí, že ji na Zemi dostane, pokud si ho Cindy vezme. Dojde k potyčce s dopravcem Kellerem, při které se Mike postaví za Johna. Keller je nešťastnou náhodou zabit a John, Mike a Cindy prchají. V nouzi jim pomůže další dopravce, jehož zásilku podivného obsahu musí spěšně dopravit na Zemi. Dostanou se ale do potyčky s hvězdnou policií a padnou do rukou únosců vesmírných lodí... Kdo je jejich velitelem a co skrývá záhadná zásilka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Neškodný béčko od mistra béčkaře Stuarta Gordona. Děj se sice táhne a občas to může bejt nuda, sem tam místo modelů použili ošklivý rozmáznutý CGI atd, ale svým způsobem je to celý sranda. Takovej Stopařův průvodce jinak. Svět je promyšlenej a nechybí mu vtip (hranatý prasata) a mimo to CGI použili taky hromadu praktickejch efektů který jsou fajn. K tomu sympatická role pro Dennise Hoppera a ty tři hvězdy to dá s přehledem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film uz zosnuleho rezisera Stuarta Gordona povazujem Panenky 1987. Potom uz nenatocil nic zivotaschopneho - ako jo, podpriemernych filmov na jednu projekciu mal viac nez dost. Triton ma ani nezaujal, Hoppera som sa bal uz od Modreho sametu - a ostane mi to uz asi navzdy - ten herec uz umrel. Mlady Stephen Dorff myslim ze ani nevie hrat ... kulisy tiez nic moc. Debi Mazar na sex dobra, ale to je asi vsetko : 20 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, vizuálně sice docela dobré, dějově to drží pohromadě, ale komediálního mi na tom přišla opravdu jen erotická předehra hlavního záporáka. To byla jediná komediální scéna filmu. Nelze nevidět místy kopírování hvězdných válek. Větší zábava to určitě bylo pro tvůrce a herce točit, než se pak pro diváky na to dívat. Ono teda jako nějak nelituji, že jsem si to pustil, vyložená ztráta času to nebyla (některé efekty a scény jsou na koukání dobré), ale jinak film ve mě vůbec nic nezanechal. Od Gordona teda radši dál jen horory, Barbary Crampton jsem si vůbec nevšiml.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podobné příběhy se psaly ve čtyřicátých letech, kdy se zdálo, že s trochou odhodlání a fištrónu bude možné stlouct funkční kosmickou loď v garáži. Stuart Gordon z pulpové námětu natočil roztomile brakové sci-fi, které se na rozdíl od povídek Roberta Heinleina nebo Poula Andersona už nemůže brát vážně, takže vsadilo na humor a přepálenost. Byla to dobrá volba, i když ji jen málokdo ocenil. V dialogových scénách film trochu drhne, a jediný kdo dokáže pravidelně zdolávat nastavenou laťku, je Charles Dance. Naštěstí zábavnost nestojí na mluvení, ale na efektech a na přímočarém dobrodružství. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně béčkové až na kost, ale na druhou stranu překvapivě koukatelné. Pár správně laděných hlášek, Dennis Hopper na drogách a na hodině a půl načrtnutý svět, který si Stuart Gordon vymyslel cestou napříč státy v kamionu se svým kamarádem (sranda). Tohle je silně komediálně laděné sci-fi, s dobře dávkovanou akcí, které si pohraje s několika motivy a vás poté vyplivne jako Hopper nadbytečné sliny ze svých úst... Pro přežití času v jeho ústech je rozhodně potřeba nadhled, oblíbenost sci-fi žánru, který je použit i v mnoha vesmírných klišé a na závěr i chuť vidět Debi Mazar (ta holka je stvořená pro nahé scény nebo role mimozemšťanek:)) s minimem oblečení... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V 75. minutě jsou vidět lanka, na kterých jsou herci zavěšeni. (Petsuchos)
  • V 51. minutě můžeme v Nabelově (Charles Dance) ložnici vidět obraz „Echo a Narcis“ (1903) od anglického malíře Johna Williama Waterhouse (1847–1917). (Petsuchos)

Reklama

Reklama