Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

To už je roků, co jsem to viděla prvně (možná tak deset let)... a musím říct, že jsem z toho byla v té době slušně podělaná a bála jsem se jít spát :). Před nějakou dobou jsem to viděla v televizním programu a rozhodla jsem se, že si to zopakuju. Můžu říct, že sice to na mě ani zdaleka nepůsobilo tolik jako tenkrát, ale pořád to byl nadpůrměrně dobrý hororový zážitek. Což o to, herecké výkony nepatří do té nejvyšší kategorie a herci místy i dost přehrávají, ale sakra, ta stará nemocnice je opravdu děsivá. Napětí zde rozhodně nechybí, nějaký vývoj vztahů mezi jednotlivými postavami zde také probíhá a občas je to i takovým zvláštním způsobem nechutné (v pozitivním slova smyslu, samozřejmě). Škoda jen, že závěr jim trikově moc nevyšel, ale i tak mi celkovej "feeling" z tohoto blázince způsobuje husinu... ()

Foo 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako nejhorší horor. Místy mi to připomínalo 13 duchů, dům byl živý jako Dům v růžích od Kinga a účastníky si dům sám zavolal jako Zámek hrůzy. Tudíž se dá tušit že nic originálního. A proč jsem se rozhodla pro tak vysoké hodnocení? Vlastně já takový styl hororu ráda. Trochu napětí a pár duchů nakonec:o). ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Název obsahuje vše,co se ve filmu odehrává,respektive by se odehrávat mělo.Dům hrůzy je stá variace na dům se strašidelnou historií a otázkou:kdo v něm přežije?Tato verze nepřináší nic nového a originálního,dvě překvapení v ději,jednu lekačku,nevýrazné herecké výkony i představitele,v první půli slušnou atmosféru,v druhé otřesné triky a tuctový závěr.Sumasumárum,přísměvek do klubu neoriginálních horrorů,který ovšem není ani odpadem. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Klasický film se strašidelným domem a lidmi co v něm musí za jistou odměnu strávit noc ... Tady se to snažili trochu oživit zápletkou manželů jdoucích si po krku, ale moc to nepomohlo. Děj i charaktery jsou děsně šablonovité a není nic co by vybočilo ze zaběhlých kolejí. Řemeslně dobře zpracované, ale nijak překvapivé. Prostě standardní průměr. 55 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Milionář Stephen Price (Geoffrey Rush) pořádá oslavu narozenin pro svoji manželku - na místě, kde by asi většina z nás radši nebyla. Bývalý ústav pro duševně choré, kde před mnoha a mnoha lety byli pacienti mučeni (pod záminkou léčby), až se jednou vzbouřili a v důsledku toho celé sanatorium včetně osazenstva lehlo popelem. Nicméně pro extravagantní manžele to je ideální místo k vyřizování svých účtů (nevěra a pokusy o zavraždění jsou na denním pořádku). Oba jsou ale překvapeni, že se na oslavu dostaví místo pozvaných hostů pět individuí, kteří jsou nějakým způsobem s domem (a onou tragédií) spojeni. A jak to už tak bývá, přežít (a odnést) si slíbenou odměnu nemůžou všichni ... Prvních deset minut je naprosto super - to musí každého nalákat. Z předváděné atrakce v Priceově zábavním parku bych se asi namístě po.... Ale pak už film má výrazně sestupnou tendenci, bez zajímavějších nápadů (jako zajímavý nápad určitě nepočítám autory oblíbené vstávání z mrtvých - to si zde snad vyzkoušel každý z hrdinů). Už od prvních okamžiků bylo naprosto jasné, kdo přežije a kdo bohužel ne-e, a ani skvělý se tomu Geoffrey Rush nedokázal ubránit. Z dalších jmen snad zmíním jen Famke Janssen, Ali Larter a Taye Diggse - ostatní byli natolik nevýrazní, že už ani nevím jestli tam vůbec nějací další byli. Hlavní potvůrku vyrobili autoři za pomoci generátoru fraktálů, takže docela ubohá (no jo .. asi nebyly prachy) ... Slabý dvě hvězdičky, a to hlavně za prvních deset minut ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • William Malone chcel film nakrútiť v blázinci po tom, čo počas natáčania epizódy Príbehy zo záhrobia (od r. 1989) v opustenej psychiatrickej liečebni ušiel vystrašený filmový štáb z pivnice a už tam nechcel film nakrúcať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama