Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut jsem byl mile překvapen a žil jsem v domnění, že se jedná alespoň o žánrově čistý film, který by mě mohl trošičku zaujmout. Leč bohužel to opět nevyšlo a vylezla z toho silně neučesaná směsice ne nejhoršího hororu s dementní podobou podřadného thrilleru. Co se hororu týče, sám o sobě by působil vcelku slušně a občas dokázal i mírně postrašit, ale pouze do té doby, než se na obrazovce objevila infantilní podoba toho, co mělo představovat hlavní zlou sílu dne. Ostatní dějové zápletky však byly zoufale neuspořádané, zmatené a nesmyslné. Člověk by za Boha nepochopil, kdo tu koho chce zabít, za co nebo za kolik, proč, zda se mu to podařilo, anebo jestli to udělal úmyslně či jen náhodou. Máte skoro jistotu, že ten jehož mrtvolu vidíte rozstřílenou nebo jiným způsobem zneškodněnou je na sto procent živ a co nevidět se odkudsi vynoří, aby způsobil ještě větší zmatek. Abyste pak pochopili, že tento hrdina je už nadobro mimo hru, musíte vidět jeho hlavu alespoň na dvacet kroků od zbytku těla. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, které jsem musel vidět se svými přáteli, jelikož jsme neměli na co koukat. Hrůza. U málo filmů jsem se nudil jako u tohodle a v jednu chvíli jsem byl docela rád, že u dveří baráku zazvonil pikolík s pizzou, jinak bych to asi nevydržel. Jediný plus, kterého si cenním, je to že jsem viděl Taye Diggse a Ali Larter někde než v Day breaku a Heroes. Ale jinak. Booooring ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Podobný jako LOĎ DUCHŮ a 13 DUCHŮ, oproti tomu prvnímu je to mírně strašidelnější, ke "třináctce" mu ale chybí lepší triky. Je to jen další laciná slepenina s nějakým domem, kde se něco stalo, někdo tam umřel a teď tam dost možná někdo umře zase. Alespoň, že tam byl Geoffrey a Famke, ačkoliv ani jeden z nich si něco tak hroznýho nezasloužil. No, co čekat od filmu, kde je za děsivej moment považováná scéna, kdy se sfetovaná sestřička ptá zafáčovanýho doktora: "A co na to vy, doktore Vannacutte?" Načež doktor Vannacutt na znamení nesouhlasu vehementně zakroutí hlavou a řekne: "Blblblblblbl!" ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se povedl daleko lépe než jsem čekal. Myslel jsem si, že to bude nějaký trapný remake, kde veškerá atmosféra a nápady budou nahrazeny krví a vnitřnostmi, ale byl jsem příjemně překvapen. Krev, vnitřnosti a nechutnosti sice přítomny byly, ale docela vkusně a v normě. Příběh byl částečně inspirován starým Domem na prokletém vrchu, ale hodně toho bylo přidáno. Nejvýrazněji byla zesílena funkce nadpřirozena, duchů uvnitř domu hrůzy, ten nápad se sanatoriem se mi hodně líbil. Postava Stevena Price mi byla hodně sympatická, hlavně se mi líbila i fyzická podobnost s Vincentem Pricem, který tu samou postavu hrál v původním filmu. Jeho žena byla taky super a jejich vzájemné černohumorové špičkování mě bavilo ještě víc než ve starém Haunted Hillu. Celkově u mě původní verze asi pořád vede, hlavně proto, že byla maličko mrazivější, ale tahle nová je pro mě kvalitně odvedený, příjemný horor, na který se rád podívám někdy znovu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 vyšly dva typově podobné horory. Prvním z nich byl velkolepější De Bontův “The Haunting”, a jak to v Hollywoodu bývá, konkurence opisovala a Warneři vyprodukovali ve stejném roce remake snímku “House of Haunted Hill” z roku 1959. Haunting dostal v české distribuci název “Zámek hrůzy”, zatímco tenhle snímek “Dům hrůzy”. Oba byly kritikou strhány a ani jeden z nich nedokázal komerčně uspět. První třetina filmu je slušná, jak atmosférou, tak zajímavými a tajemnými postavami, druhá třetina poodkryje karty a nabídne několik twistů a poslední třetina, speciálně tedy závěr a ta divná CGI mlha to pošle celé do háje. Geoffrey Rush nakonec takový zmrd nebyl… 2* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Keď skupina prvýkrát zostúpi do suterénu, na strope je moderná halogénová žiarovka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama