Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmové horrory o strašedilných domoch mám celkom rád. Je to zaujímavá téma. Avšak v prípade amerického filmu "Dom hrôzy" to na mňa vôbec nezapôsobilo. Nenašiel som si žiaden vzťah k postavám, nezaujal ma dej, predvídateľné ľakačky na mňa nefungovali, absolutne ničím ma to neprekvapilo. Nudil som sa od začiatku až do konca. Tento snímok je vraj remake rovnomeného horroru z roku 1959. Ten možno má svoje kvality a ak niekedy naň natrafím, rád si ho pozrem. No titul "Dom hrôzy" z roku 1999 už viac do svojho prehrávača nevložím. ** ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru horor, který má všechno, co má správný horor mít (dobrou atmosféru, solidní příběh, několik dějových zvratů, přiměřenou porci krve,...) a navíc skvělé herecké obsazení v čele s božskou Famke Janssen a mou oblíbenkyní Ali Larter, která už v obou dílech Nezvratného osudu dokázala, že jí horory sedí. Jedinou výraznou slabinou je podle mě zbytečně akční a zmatený konec. Co říci závěrem? Není to Kruh, ale je to lepší než nový Texaský masakr. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ještě v půlce jsem myslel, že ten film je fakt bomba, po některých scénách jsem tušil noc, kdy budu mít problém usnout. Kéž by vydržel až do konce. Závěr a gradace bohužel vše uzemnily a zbyla jen nahořklá pachuť. Kvalitu prvních dvou třetin ale nemůže smazat nic, takže zůstaneme na nadprůměru tří knedlíků. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře rozjetý remake původního snímku z padesátých let s Vincentem Pricem (jedna z hlavních postav se tu zřejmě jako pocta jmenuje Price), kterej však od půlky začne hodně kulhat a ke konci se už doslova plazí. A přitom se v něm objeví spousta hororových okamžiků, které ukazují, že tvůrci ví, co to je horor a jak ho natočit, u konce ale zřejmě začali trpět tou nemocí s německým jménem, která před vámi všechno schovává.... Aspoň, že na Famke a Ali je radost pohledět až do samotného konce. Já závěr místy prospal, což možná o něčem svědčí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se povedl daleko lépe než jsem čekal. Myslel jsem si, že to bude nějaký trapný remake, kde veškerá atmosféra a nápady budou nahrazeny krví a vnitřnostmi, ale byl jsem příjemně překvapen. Krev, vnitřnosti a nechutnosti sice přítomny byly, ale docela vkusně a v normě. Příběh byl částečně inspirován starým Domem na prokletém vrchu, ale hodně toho bylo přidáno. Nejvýrazněji byla zesílena funkce nadpřirozena, duchů uvnitř domu hrůzy, ten nápad se sanatoriem se mi hodně líbil. Postava Stevena Price mi byla hodně sympatická, hlavně se mi líbila i fyzická podobnost s Vincentem Pricem, který tu samou postavu hrál v původním filmu. Jeho žena byla taky super a jejich vzájemné černohumorové špičkování mě bavilo ještě víc než ve starém Haunted Hillu. Celkově u mě původní verze asi pořád vede, hlavně proto, že byla maličko mrazivější, ale tahle nová je pro mě kvalitně odvedený, příjemný horor, na který se rád podívám někdy znovu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Horská dráha na začátku filmu je The Incredible Hulk na Universal's Islands of Adventure v Orlandu na Floridě. (Chatterer)

Reklama

Reklama