Mstitelé

Pomstitelia

Akční / Dobrodružný / Thriller

USA, 1998, 89 min

Joel McNeely

Film, který se až na interiéry a triky moc nepovedl. Zmatený děj, zmatený střih. Nebýt neúprosných rukou pana střihače, které evidentně řádily (na popud pánů producentů?) více než je zdrávo, věřím, že výsledek mohl být o mnoho lepší.(13.4.2003)

• Gemini

Na můj vkus až příliš ujetá a nepříliš vtipná špionážní komedie. Trio Connery - Thurmanová - Fiennes je nezapomenutelné především kvůli kostýmům. Vizuální stránka filmu je taky jedním z mála kladů tohoto filmu. Neříkám to často, ale jsem rád, že jsem na Mstitele nešel do kina...(2.11.2003)

• Radyo

Nějak jsem nepochopil, co tím chtěl básník říci. Hraje zde sice trojice mých oblíbených herců, ale úroveň filmu je dost tragická, děj je infantilní a místy drsně nelogický, snad jen triky jsou na standartní výši.(25.7.2002)

• Tom Hardy

Pokud nevíte, jakým filmem definovat chaos, jste na správné adrese...(2.9.2002)

• Matty

Totální pakárna, nicméně Uma v latexu si tu hvězdičku zaslouží. Zajímavé komentáře: Tom Hardy, MIMIC(20.11.2005)

• gouryella

Nesmirne spatna adaptace jednoho stareho serialu ve ktere i Connery jakoby prestaval misty hrat.(31.7.2002)

• Djkoma

Docela nesmyslná ujetárna, ale chvílema i zábavná :o))(13.7.2004)

Rozpočet $60miliónovTržby USA $23,384,939Tržby Celosvetovo $54,684,939(29.11.2008)

• mandes

rozpočet : $60 million tžby americké : $23,384,939(17.12.2006)

• tron

Z matného rovnomenného seriálu, podľa ktorého POMSTITELIA vznikli, si už toho ktovie koľko nepamätám, ale to je fuk; dôležité je, že v tomto prípade si snímka komerčný prepad zaslúžila. Neviem, čo presne sa dialo počas nakrúcania, niečo sa mi marí o nespokojných producentoch a následnom pretáčaní a brutálnom strihaní. Neviem už, či je to pravda, ale nečudoval by som sa, keby bola. Aspoň by sme to mohli režisérovi Chechikovi (NATIONAL LAMPOON´S: VIANOČNÉ PRÁZDNINY, DIABOLSKÁ PASCA) ospravedlniť. Snímka je to príšerne nudná, tragikomicky bizarná a ledva-ledva v nej funguje aspoň šarm Seana Conneryho. V takomto chaotickom mišmaše neplní svoju funkciu ani pôsobivý vizuálny šat a obsadenie Umy Thurmanovej, Ralpha Fiennesa, Jima Broadbenta, prípadne Fiony Shawovej. Ruky preč.(21.12.2004)

Určitě je to hodně špatný film, ale přesto jsem se celkem bavil. Možná i tím, jak moc hrozné to je. :o)(23.12.2002)

97-98. Dva roky, tři velkorysé filmové adaptace kultovních sci-fi seriálů z 60. let. Šedesátimilionoví MSTITELÉ startovali první a na rozdíl od WILD WILD WEST a ZTRACENI VE VESMÍRU vycházeli, ač americké produkce, ze seriálu britské provenience. Obzvlášť s WWW mají hodně společného, konkrétně nesourodou dvojku hrdinů-vládních agentů bojující hravými dialogy, pěstmi i fantastickými vynálezy s padouchem, co vyhrožuje světu a stejně jako WWW nabízejí přesně ten druh absurdním humorem a rozverným nápady prodchnutého efektního comicsového dobrodružství, na jehož konci vše co může vybuchne, který miluju. Škoda až příliš jednoduchého a krátkého příběhu a soustředění akce do poslední třetiny filmu, celé vyhrazené širokému finále (a to má film pouhých devadesát minut, na které ho producenti sestříhali z původních dvou hodin a půl) se soubojem na meteorologickém balónu, zničením padouchovy tajné ostrovní-podzemní základny a únikem miniponorkou na poslední chvíli. Britský gentleman Ralph Fiennes je okouzlující, Uma Thurmann, kterou jinak nemusím, jako zrzka k sežrání, jen ten rutinní Connery jim to kazí. "ČAJ?"(9.8.2005)

Trošku zklamání,ale stejně jde o dobrou zábavu.Hlavně teda díky hercům - Sean Connery boduje,Ralph Fiennes vystřihnul parádního džentlmena a Uma Thurman je ostatně jako vždy k sežrání.(12.9.2003)

• sud

Film o ničem, jedna hvězdička za Seana Conneryho.(17.2.2005)

• 2Pac

Tak si to zhodnoťme...najprv mínusy: trápne dialógy,dosť zvláštne chronologicky poňatá doba,infantilná scéna "osej nahánačky" s ešte infantilnejšími efektami... plusy: Uma si mala možnosť vyskúšať "šermiarske scény" pred Billom, hlavný hrdina ako fetišista, Sean ako monzunofil :,,ľudia by sa nemali báť byť vlhkí" , auto s čajovou súpravou, čaj vždy, všade a za každých okolností, zloduchovia zamaskovaní ako macíkovia. Vyhodnotenie: kebyže to má možno iných "rodičov" mohlo sa to podariť, takto však z toho vyšiel nepodarený pokus o recesiu.(20.3.2004)

Je mi to až trapné, když vidím vaše reakce, ale mě to bavilo. Dívala jsem se teď podruhé a zas mě to bavilo. Je to taková crazy švanda: Telefonní budka uprostřed trávníku v soukromé zahradě a zvoní v ní telefón. Schody, co nevedou do vyššího, ale stále stejného patra. Matka - muž a otec- žena. Je to roztomile absorudní surreálná komedie, trochu jako Hudson Hawk, ovšem velmi britská...(20.3.2004)

Asi bych se normálně k tomuto filmu vůbec nedostala, tento žánr vůbec nevyhledávám, spíš než akční dobrodružný bych ho zařadila mezi suše anglickou špionážní parodii. Jiné filmy, které hodnotím na 3* si již dávno nepamatuji. Tento stojí za zhlédnutí kvůli pár skutečně vydařeným absurdním a přitom vtipným situacím. Výtvarná stránka hraje taky velkou roli. Každopádně je u mě v kategorii film vybočující z řady a je mi milejší než těch netroufám si posoudit kolik % filmů průměrných. Spíš mě překvapilo tak radikálně odsuzující stanovisko většiny, kvůli kterému píši tento komentář.(22.5.2008)

• Hunt

HUDBA: Joel McNeely(24.6.2007)

• Gilmour93

Pan Tau ve službách Jejího veličenstva? Okamžitě oběsit za vlastizradu..! Absurdní taškařice producenty nemilosrdně sestříhaná jako bažant na vojně první den přijímače, synonymum pro filmový propadák a spolu s Ligou výjimečných asi jeden z důvodů, proč S.Connery sekl s kariérou. Pokud časem nezežloutnete nudou do odstínu nikotinového ukazováčku Jima Broadbenta, může vás utěšit zadeček Nevěsty obepnutý koženými kalhotami a taky skutečnost, že se po této plyšové Bondovce uchýlil režisér Jeremiáš Chechik už jen k tvorbě neškodných seriálů..(8.12.2011)

• Boogeyman

Dámy a pánové, cenu za nejpromerněnější námět získávají….Mstitelé!...Mohlo to být něco úžasného. Tajní agenti v retro současné Anglii proti šílenému megalomanovi toužícímu ovládnout svět. Obě strany vybavené spoustou nadpřirozených vynálezů a zařízení (látka jako stvořená pro Tima Burtona, co říkáte?). Jenže to nefunguje. Stala se z toho přeplácaná taškařice, která ač vizuálně vypadá skvěle, postrádá atmosféru, kterou by takový film měl mít a na kterou jsem se těšil. Velká škoda. Umě Thurman v latexu to ale zatraceně sekne.(17.1.2008)

<< předchozí 1 2 3 4 5