Snowbeast (TV film)

Horor / Thriller

USA, 1977, 97 min

Jo tak tohle mě bavilo. Tenhle film mi přijde jako předchůdce dnes již dost zašlích filmů o Yetim třeba Curse of the snow demon nebo Rage of the Yeti, a o to víc jsem se bavil. Film drží peripetie různých žánrových klišé ale dost dobře se na to kouká. Tvůrci asi věděly že si moc vyskakovat nemůžou takže u příšery ukázaly většinou jen část nebo z dálky, ale o to víc to zapůsobilo. A monstrum se ukazuje(nebo spíše je slyšet jen zvuk) celkem dost. Takže se člověk nenudí. AZsněžené hory mají svoji atmosféru a tady jsem si jí užil více než dost. Vražd je celkem dost a i když se neukojíme nad gore který tu není tak aspoň to napětí je výborné. Ale co bych asi vyškrtnul je ta romance mezi hlavníma hrdinama, to dost zavánělo nudou.(8.2.2012)

Lacný televízny horror.Snowbeast je niečo medzi yetim,bigfootom a ľudoopom.Ale ukážu ho len párkrát,a to doslova len zlomky sekúnd,nič viac.A tvár len na konci filmu.Občas sa ukáže laba,občas pazúr a to je všetko.Dej je v peknej zasneženej prírode v Colorade v oblasti Mountain Rocky.Táto beštia občas niekoho zabije a má,dalo by sa povedať aj nejakú inteligenciu.Vie napr.že keď buchne labou do veľkej kopy dreva,tak sa drevo skotúľa dole brehom a tam stojace auto nárazom prevráti.Blízko je lyžiarske stredisko a keďže jej nestačí že občas zamorduje nejakého lyžiara,ktorý sa viac vzdiali od lyžiarskeho strediska,tak sa zjaví priamo v stredisku.Žiadny zázrak to nie je,ale film sa ani netvári že ide o niečo viac ako o obyčajnú zábavu.(30.6.2011)