Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna oddechovka, kde to, konecne, vypada, ze hlavni “hrdinove” umi ovladat sve hudebni nastroje. Ale i kdyby neumeli, tak neva. Po davne School of rock je pro me i tohle prijemny oddechovy film s dobrou myslenkou. A chvilkovy zaber s legendami? No hura, je videt, ze ani je tahle myslenka nenechala uplne chladnymi :)  Jestli nekdo ale hleda definice metalu, metalovou parbu pod podiem atd, at jde za jinymi filmy.. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

METAL JE ŽIVOT!!! METAL JE SÍLA!!! Jakožto nový majitel kytary se zálibou v metalu a rocku jsem si tento film nesměl nechat ujít. Nebo, jako teoreticky bych moh, ale docela mě zajímal. Inu, tak jsem se na tento film loňského roku z produkce Netflixu podíval. Přiznám se, že každou (téměř každou) skladbu co ve filmu zahráli a byla přebraná jsem okamžitě (do dvou sekund) identifikoval. A stačilo mi k tomu zahrání prvních tak dvou tónů (třeba jak tam vleze do tý třídy s tou kytarou, tak tam zahraje (co jsem z těch asi čtyř poznal) Creeping Death a Master of Puppets (i když Masterem si nejsem jist)(mimochodem, od Metallicy tam měli tak pět písniček). Každopádně, tímhle menším úvodem chci poukázat a říct, že metal opravdu miluji. Ale to, že do filmu dáte metal, neznamená hned to, že to bude dobrý. Příběh je dosti klišovitý a kýčovitý, kamera působí jak z nějakého youtube videa (divné pohyby a postavení kamery, dost divně zaostřené - platí především pro poslední půlhoďku, která se už ani jako film nezdá). Když už se jím tam nějaký záběr opravdu povede, tak to bohužel vypadá jako šťastná náhoda. Obsazení takové nevýrazné (ale ústřední trojice mi přišla zrovna docela fajn). Především pak žáci ve škole a jejich postavení. Vždyť doslova tý blondýně už táhlo rychle na třicet, ne? A ten šikanátor, vždyť to je nějakej posránek přikrčenej někde vzádu. Ty lidi prostě ve většině filmu na to co mají být nevypadají. Naopak ale obsazení skutečných metalových hvězd jako je mistr kytary Kirk Hammett, to mne opravdu nadchlo. Ale to je spíše tím, že jsem fakt zapřísáhlý fanda. Takže jak to nakonec schrnout. Příběh o začínajících metalácích mi sedl, ale konečný výsledek ne. Když to tak vezmu, více jak 5,5/10 si to nevyslouží. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná hudební oddechovka ze školního prostředí. Na to, že dílo produkoval Netflix vážně ujde, ale jinak je to spíše průměr. Film totiž pouze oprašuje populární koncept, ve kterém se zaměří na skupinku outsiderů, z nichž každý projde takovou proměnou, až jsou nakonec ze všech cool frajeři. Trocha toho love story samozřejmě nemůže chybět, přičemž oceňuji, že zde tentokrát nebyla žádná na sílu vložená Netflixovská přidaná hodnota. Aneb takový ten nový třicetiprocentní oskarový zákon. Jediné co mne mrzí, že se dílo nezaměřuje o něco více na hudbu. A to hlavně proto, že když zrovna nezpíval ten zženštilý mutující hlásek z konkurenční kapely, znělo to skutečně dost dobře. PS: Český dabing klasicky naruší znění celé řady vtipů a snímek tak působí poněkud přisprostlým a vcelku neotřelým dojmem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská komedie s outsidery, láskou a tak podobně, jejíž přidanou hodnotou by měl být metal. Tedy alespoň pro některé. Jenže člověk se neubrání srovnání s Heavy Trip, se kterým Metal Lords prohrávají na plné čáře. Vlastně je to jen takový slabší odvar. Neříkám, že se tu nenajde nic k zasmání a že by film vyloženě nudil. Skotská holka trpící záchvaty vzteku byla fajn, i ostatní herci měli něco do sebe a samozřejmě muzika je super. Ale prostě to nebylo ono. A nepomohlo ani camoe legend, jako jsou Rob Halford či Kirk Hammett. Průměr. 50% ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Ako metalového fanúšika ma potešil ďalší film o našej milovanej muzike. Síce je plný klišé a je najmä pre tínedžerov, ale je to oddychovka an jedenkrát. Musím však upozorniť, že od komédie to má ďaleko. Je to skôr hudobno-romantický film. A hudba vo filme znie veruže parádna. Martell je dobrý herec, ale až tak som mu ten metal neveril. Potešilo, že sa vo filme mihli skutočné hudobné hviezdy Scott Ian (Anthrax), Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave), Kirk Hammett (Metallica) a Rob Halford (Judas Priest). Ak sa bavíme o filmoch o metale, oveľa viac ma bavil Hevi Reissu a topka za mňa bol islandský Málmhaus aka Hlava plná metalu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme spomenú v škole, že Emily (Isis Hainsworth) je niekde z Veľkej Británie alebo Škótska. Keď sa jej domov príde Hunter ospravedlniť a požiadať ju, či by sa nepridala do kapely, na dome jej rodiny je zavesená škótska vlajka. Predstaviteľka Emily - Isis Hainsworth je v skutočnosti zo Škótska, pochádza z Edinburghu. (Stillborn83)
  • Ve filmu se ve vířivkové scéně v malých rolích objeví i opravdoví metaloví lordi – Scott Ian z Anthraxu, Tom Morello z Rage Against The Machine, Kirk Hammett z Metallicy a Rob Hallford z Juds Priest. (Sau)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama