Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi příliš filmy, ve kterých se z nás tvůrci z těžko pochopitelných důvodů snaží udělat voly. V tomto případě však není nemyslícím tvorem divák, nýbrž indiáni - Apačové. Bystří a stateční válečníci jsou zde představováni jako pitomci, kteří neumí stopovat v písku, zato perfektně (a zase bez dobíjení) střílí z pušky. Hlavní osa příběhu snad není vyloženě špatná, ale když si divák u Shalaka příliš často ťuká na čelo, není něco v pořádku a prérijní kojoti už snadno vyčuchají, že tu něco smrdí. Proto jen dvě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, viem o angazmane Conneryho mdzi bondovkami - toto natocil medzi You only live twice a Diamonds are forever. Mno ale najlepsie Conneryho dielo zo 60. rokov okrem bondoviek je u mna Pahorek z tusim 1965 roku. potom tocil uz len ame nudne ukecane plane sracky - tvari sa to ako western, ale je to len priemerny sivy sedivy produkt westernovej inflacie 60. rokov - najvacsim klise bola kradez koni. No nic, Connery hrat vie, ale tu ma vyslovene sral, Bardotka vlastne tiez - a otravny a plany je vlastne pre man cely tento film, Dmytryk ma daleko lepsie veci - Mladi lvi ? 30 % ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Slibně rozehraný, ale nakonec jen tuctový western na fordovské téma "skupina v ohrožení aneb tříbení charakterů" (zde modré krve) s oldshatterhandovským Connerym a Brigette "pro vlasy nevidím obličej" Bardot. Ponaučení: jsou dobří a špatní aristokrati, jsou dobří a špatní pistolníci, jsou dobří a špatní indiáni, a jsou dobré a špatně ženy. Ale co taky čekat od továrny na příběhy od hranice (frontier stories) jménem Louis l´Amour - chrlil tři taková dílka ročně. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jak má pravý muž dodržet své slovo, když narazí na nespolupracující gruppu namyšlených sebestředných hňupů s modrou krví ? Nicméně nedá mu to - a nechce je nechat jen tak ve štychu. Nejspíš pro takřka bezednou hloubku uhrančivých očí jedné plavovlásky s proklatě dobrou muškou, která k nim patří ... a která se mu nečekaně připlete do cesty. Víte ... jsou na lovecké výpravě, jejíž alfou i omegou je v podstatě zbytečné zabíjení ... o nic jiného tady nejde. Tudíž k nim od samotného začátku necítím žádnou přehnanou náklonnost - a mělo by mi být jedno, co s nimi bude ... v indiánské rezervaci, kde nemají co pohledávat. Ale ten příběh si mě - a dost možná i vás - dokáže omotat kolem prstu ... snad pro svou poctivost, snad pro svou nestrannost, snad pro své zaujetí, které vkládá do vyprávění. Na každý pád ... solidní 4* si plně zaslouží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : HRABĚNKA IRINA LAZAROVÁ ( Brigitte Bardot ) - Proč nás ti indiáni napadli ? Vždyť jsme tu jen na lovu. SHALAKO ( Sean Connery ) - Teď loví oni.......... CITÁT - Měl jsem vás za náfuku, ale jste pane pěkně pitomej trouba......... Abych napsal pravdu, fandil jsem Apačům. Film je nudný, herci ztvárňují postavy nafoukané, arogantní a půlka postav jsou zase obyčejní zloději. Opravdu jsou tam nejlepší Apači. Shaslako = Muž deště. V tom filmu se buď blbě střílí nebo špatně žvaní. CITÁT - Nestřílejte !!!........ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama