Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá bondovka je v mnoha ohledech dost suchá, nezáživná a skoro až nudná. Bond samotný je ze všech čtyř dosavadních příběhů nejsušší, nejméně humorný a akční, jen jeho pověstné charisma, pokládající ženy na jedno mrknutí okem na záda je zde nechutně přebujelé, suchý je i hlavní záporák Largo, na něj by stačil i český obecní polda z Horní dolní, suchý je i příběh, který je podán dost nezáživně, suchá je i kladná bondgirl, v černobílých plavečkách jí to sice sekne (ale i přesto, tohle je někdejší Miss Francie?, ono tedy o miss nemám všeobecně valné mínění, ale to tam opravdu neměli na výběr něco lepšího?), ale jinak je to ještě větší pipinka (a pouhá okrasa, nic jiného) než Ursula Andress (ta alespoň trošku něco zahrála) z Dr. No, ještě, že záporná bondgirl má jiskru (to ty zrzavé vlasy) a je konečně záporačkou, na kterou je Bondovo kladně nakažlivé sperma zcela imunní. Paradoxně Thunderball obsahuje spoustu věcí a scén, které následující bondovky dost často vykrádají, jenže je vykrádají tak nějak zajímavě a jsou mnohem lépe podané, než tady. Nevím, jestli si teď dokážu vybavit všechny ostatní bondovky, ale myslím, že do doby, než byla natočena bondovka Quantum of Solace, byl Thunderball zřejmě nejhorší a nejslabší bondovkou. Pozitivem je pak jen poměrně hodně podmořských záběrů, ty mě baví vždycky. Nic z toho, co jsem napsal se však netýká závěrečné podmořské přestřelky. Zřejmě nejdelší podmořská bitva, která byla do té doby natočena. Výborný nápad, parádní zpracování, překvapivě dlouhá doba, která jí je věnována (asi to sežralo hodně peněz, času a úsilí, ale přineslo to ovoce). Jen a jen díky ní dávám třetí hvězdičku, protože jen díky ní Thunderball (pokud vůbec) utkví v paměti. Jen kdyby to vzápětí doslova neposraly až hlasitý smích vyvolávající zrychlené záběry z lodi. To je fakt k popukání. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Goldfingerovi asi moje nejmilejší Conneryho bondovka. O to víc mě mrzí, že jsem ji viděl všeho všudy dvakrát (nebo dva a půlkrát:)), protože opravdu je na co se dívat - opět zde vystupuje překrásný Aston Martin DB5, podmořské souboje vypadají naprosto skvěle a Emilio Largo je Bondovi více než důstojným protihráčem. A navíc v pozadí všeho stojí Ernst Stavro Blofeld, muž bez tváře (tedy až do Žiješ Jenom Dvakrát:)) a mozek celé zločinecké organizace. Pět hvězd je zcela zasloužených. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Thunderball je pro mě stále záhadou. Uznávám jeho kvality, ať už se týkají provedení podvodních scén, či soubojů na souši. Conneryho herectví je jako pokaždé na skvělé úrovni. Hlášky jsou na svém místě, bondgirls taky a záporák má charisma. Jenomže příběh se prakticky dvě hodiny vleče a mám neustále pocit, že kromě první a poslední půl hodiny je to samá vata. V Thunderballu holt nemám to zalíbení jako například v Goldfingerovi, kde se nenudím ani jednou. Tady se mi to párkrát stalo. 7/10 ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Natáčelo se od 16 .února do 9. července 1965 v Anglii, na Bahamách, ve Francii a na Floridě. (Varan)
  • Tryskový batoh, který používá James Bond, ve skutečnosti existuje. Americká armáda ho má ve své výzbroji pod názvem JetPack. Létá do výšky deseti metrů a udrží se v ní půl minuty. Byl použit při zahájení olympijských her v Los Angeles roku 1984. (M.B)

Reklama

Reklama