Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

genetique 

všechny recenze uživatele

Žánrovo by sa dal film pekne rozdeliť. Prvá polovica je kvalitne zahraná a sprostredkovaná dráma, ktorá si berie na mušku psychické rozpoloženie starého, senilného, mrzutého a krutého starca, ktorý sa ale s láskou k žene začína meniť. To všetko potrebuje kvalitného predstaviteľa, ktorým Richardson určite bol. To som si ešte hovoril, že by to mohlo tak ostať a budem spokojný. Kde sa vzala, tu sa vzala, zrazu nám z tejto drámy začal vykukovať bez pochýb veľmi kvalitne vykonštruovaný thriller, ktorý spolu so záverom zarazí svojou premyslenosťou. Záver sa so zvratmi stále predlžuje a ja stále nemám dosť. A skončí tak, ako som chcel. Mietla to len hudba a pár detailov. 85%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Sean Connery se po obrovském úspěchu prvních bondovek dočkal v roce 1964 i dalších hlavních rolí a to hned ve dvou thrilerech. Bezcharakterní žena je bohužel klasický thriler té doby. Má dvě hodiny a z toho přes hodinu se absolutně nic neděje a je to přšerná nuda. Nelidský starý milionář znechucuje svého synovce i mladou ošetřovatelku. Ti se domluví, že si ho žena veme a po jeho smrti si rozdělí peníze. Jenže strýček umírá a vina padá na ženu. Druhá půlka se mění na slušnou detektivku, Lolobrigida je slušná a Connery hraje slizkou verzi Jamese Bonda. Nakonec dávám smířlivé 3* i když SPOILER finále a deus ex machina s nahrávkou je slabé jak čajíček. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Mladá a pekná ošetrovateľka sa vydáva za mrzkého, ale bohatého starca na vozíčku, ktorý okúzlený mladým stvorením mení záveť v jej prospech. Krátko nato umiera vo svojej posteli. Parametre vraždy sú klasické, ale napriek tomu nie je všetko tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. A práve v tom tkvie genialita zápletky. Všetko sa napriek dokonalému a do detailov prešpekulovanému plánu v niekoľkých okamihoch zvŕtava a jednotlivé postavy sa k týmto zmenám musia nejako postaviť. Film môže ťažiť z výborného scenára i trefných dialógov. Už vtedy ostrieľaný Connery je vo svojej zákernej roli manipulátora viac než bravúrny, ako keby sa pre túto rolu narodil, ale do počtu nie sú ani ostatní herci. Britská herecká škola sa nezaprie. Do toho zaujímavá atmosféra vidieckeho sídla. Až na záver, ktorý je aj trochu narýchlo uzatvorený, sa jedná o pozoruhodnú napínavú drámu s trilerovými a krimi elementami. Od piatich bezcharakterných hviezd chýbalo iba málo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou budu prudící dědek na invalidním vozíku, což se dá očekávat, tak bych si přál vyčarovat nějaké slušné jmění, abych mohl párek černochů učit aportovat, abych si mohl pořídit sympatickou ošetřovatelku a abych mohl své příbuzenstvo škádlit odkazováním majetku charitě. Já jsem se v panu Richmondovi zkrátka našel, do Marii jsem se zamiloval a jen jsem si zasmutnil, že nemám charismatický mozek lišáckého Anthonyho. Jednotlivé postavy mne prostě bavily o něco víc než celkový příběh, ale na nudu jsem si čas nenašel a vítězství spravedlnosti nad mamonem jsem si užil alespoň ve filmu, když už to v demokratickém světě příliš nefunguje. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak o charakteru všech zúčastněných by se dalo dlouze polemizovat, podstatné pro mě je, že mě bavilo sledovat ty tři a jejich pikle, v duchu jsem si říkala, kdo koho nakonec doběhne.. Ralph Richardson jako despotický stařík na vozíku výborný, Sean Connery v roli synovce, kterému se v očích protáčejí dolárky, podmanivý a zatraceně sexy.. Gina Lollobrigida je nesporně ozdobou snímku a její herecká kreace diplomované ošetřovatelky velmi dobrá.. Plus nádherná hudba.. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama