Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Brutopyr

Brutopyr (hodnocení, recenze)

Pres noc Japonec za tyden druhej dan. Ja vim, že je to Bond, ale tak dopr. Moh to scenarista zvladnout lip.

DannyBurino

DannyBurino (hodnocení, recenze)

Výborná bondovka konečně tam byl vidět Bondův úhlavní nepřítel Blofeld, scéna v minivrtulníku byla cool i když tam vše vypotřeboval na pár vrtulníků a Blofeld vypadal fakt věrohodně.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Thunderball, Goldfinger a tato : pre mna najlepsie bondovky s Connerym. Potom este ta z 1971.

RakeW

RakeW (hodnocení, recenze)

Vedle nemoci a oficiální Gilbertovi "Father Christmas" verze Werichova konce v roli Blofelda existuje ještě jedno možné vysvětlení, které tvrdí, že to Werich vzdal po nátlaku ze strany tehdejšího režimu. Bohužel je zdroj dost pochybný a předkládá pouze neověřitelná tvrzení bez jakýkoliv důkazů:

http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/51349/jan-werich-tyden-zaril-v-hollywoodu-jenze-pak-zauradovali-komunisti-zakazali-mu-hrat-v-bondovce-dnes-je-to-30-let-od-jeho-smrti.html

Na druhou stranu to nezní zas tak nereálně, hlavně argument, že změna castingu tak zásadní role až během natáčení postavená na santaclausovské výmluvě je přinejmenším dost zvláštní. Když se nad tím trochu zamyslím:
1. Pokud nevzali Wericha úplně naslepo (čemuž moc nevěřím), tak by jeho nevhodnost pro roli musela být známa už před natáčením.
2. Výmluva je dost vtipná až absurdní (oproti nudnému odvolávání se na nemoc), že vlastně hezky sedí jako oficiální zástěrka pro nějakou špínu.

Uživatel RakeW smazal svůj příspěvek.

BerniX

BerniX (hodnocení, recenze)

Píšou, že oficialní omluva za vymeneni werich - pleasence byla, ze je werich nemocnej, ale skutecna, ze nevypadal dost hrozive.

vace

vace (hodnocení, recenze)

Na wiki píšou, že Wericha z natáčení vyhodili "protože vypadal jak Santa Klaus" :) o nemoci tam nic neni...

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Zdá sa mi to, alebo som už scénu so štartujúcimi stíhačkami, ktorá je v závere filmu už niekde videl ... Fantomas/Sc.Yard, mám taký pocit :)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama