Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi si v duchu založím novou kategorii filmů - těch, které mají skvělý, atmosférický rozjezd a zajímavý nápad, ale ve finále je to celé strašně nevyužité a díky tomu to je i nedostatečně zakončené (viz. třeba Final Cut). Tak tři čtvrtiny filmu se mi líbily docela dost, skutečně to má slušnou atmosféru, je to i zručně natočené a nejedna scéna na mě působila dokonce až mrazivě (nejvíc asi ta, jak mu úplně neznámé dítě řekne, že mu jeho mrtvá manželka v kómatu vzkázala, že má "jít za ním do Duhy" - což se dá vyložit i tak, že se má jít zabít...). Navíc se to i snaží působit neutrálně (tz. není jasné, jestli se s ním skutečně snaží mrtvá manželka spojit, nebo jestli mu jenom hrabe a nedokáže se s její smrtí smířit), bylo zde rozehraných dost záhad a byl jsem zvědavý, kam to celé povede. A pak Kevin Costner letí do Venezuely a vypadne z toho taková jednoduchá a nijak překvapující historka, která nakonec ani pořádně nevysvětlí ty záhadné prvky a ani moc nedává smysl (SPOILERY Takže ona se reinkarnovala, ale i tak byla v nějakém místě za Duhou a nějak komunikovala s těmi dětmi a pak i s ním? Ale v tu dobu už byla zase mimino... A ten divný křiž znamená co? Značí existenci reinkarnaci? Nebo snad něco jiného? A jestli to mělo být jen označení vodopádů na mapě, tak je ten záhadný znak sakra nevyužitý... KONEC SPOILERŮ). Je to škoda, možná bych pak i šel s hodnocením výš, ale takhle prostě nemohu, ten závěr mě fakt zklamal. A i když to má vlastně happy end, kdo mi zaručí, že se to pak nezvrtne v to, co se stalo na konci filmu Lůno, že :D Ale ne, nebudu přehánět... Btw, ty žánry tu jsou dost divně poskládané, je to hlavně drama a mysteriózní, sci-fi bych dal až na poslední místo a snad by se i dalo diskutovat nad tím, jestli sem ten žánr skutečně patří... Silné 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal hodně dobře, ale bohužel v něm byly ty nejlepší scény z filmu a když se to prodlouží o nějakou hodinu a půl, tak to až zas tak dobrý neni a všechna ta dobrá atmosféra se rozmělní a přestává to být zajímavý a moc to nezachraňuje ani Kevin Costner, kterej si ale svuj standart odved. Několik scén tam sice je opravdu výbornejch, ale celej film dokonale zazdí stupidní konec, kterej je hodně divnej a pointa celýho příběhu neni špatná, ale podle mě to chtělo něco šokujícího a daleko víc tajuplnýho, takhle to je jenom za 3* ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak zlé, jak by člověk od Costnera čekal; dokonce mi Kosťa v hlavní roli ani nevadil. Místy je film hodně silný, zvlášť ve chvílích, kdy si ani Joe Darrow, ani divák nemůže být jist, zda hlavní hrdina to všechno opravdu vidí, nebo mu jen začalo hrabat. Jistě, Costnerovy nonstop smutné oči vypadají jako oči psa, co nedostal týden nažrat, ale zoufalství po ztrátě těhotné manželky odrážejí přesvědčivě. Emocionálně je snímek hodně působivý, dolů ho ale sráží až příliš sladkobolný patos (byl jsem taky překvapenej, ale nevylučuje se to!). ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Popis tohoto film mne zaujal a snažila jsem se najít si chvíli, abych si ho v klidu vychutnala a pochopila. Musím říct, že souhlasím s komentáři od: Tosim a Radyo. Ale zároveň mám i výtky, a proto se s nimi neshodnu v celkovém hodnocení. Hlavní věc, která mi nejde v celém příběhu na rozum je to, že zde buď není dostatečně ukázáno, jak na začátku Joe svou ženu hledá a nebo to prostě jen nechá na úřadech a spokojí se s tím, že mu řeknou, že končí s hledáním a on to vezme? Člověk by dělala maximum a o to víc, když se tělo stále nenašlo. Ta snaha v hledání a až pak následný pokus se s tím smířit mi na začátku celého příběhu moc chybí. Je to tedy potom vyváženo tím usilovným hledáním ve třetí třetině filmu, ale to mi pak přišlo spíš jako pokus o záchranu ne zcela dobře začatého filmu. Film to není vůnec špatný, ale chtělo by to trochu jiné lepší zpracování příběhu. 2 hvězdy 50%. ()

Ondriss 

všechny recenze uživatele

Dobré ingredience, ale nějak to k sobě nepasuje. Chvílema jsem se nudil, když jsem se už začal ponořovat do napínavých scén skočilo tam drama a romantika, potom trocha akce, žádná sympatická vedlejší postava... Costner se sice tváří jako kdyby byl schopný to všechno poslepovat a udržet pohromadě ale Shadyac mu to trochu kazí -) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)

Reklama

Reklama