Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Doktorovi Joe Darrowovi (Kevin Costner), při jedné humanitární misi zemře manželka. I když se sám přidal k pátrání, její tělo nikdy nebylo nalezeno. Po nějaké době, když už se vrací zpět ke své práci, se kolem něj začnou dít podivné úkazy - pacienti co prožili klinickou smrt mu vyřizují vzkazy od jeho manželky, doma se dějí divné věci - to Joeovi nedá, a znovu se vydá na pátrání po své ženě. Jeho nálezy jsou ovšem nečekané.... Z nějakého důvodu tento film Toma Shadyaca docela propadl, ačkoli vůbec není špatný. Nese se na podobné mysteriózní linii jako například Proroctví z temnot. Kevin Costner zde podává jeho "standardní" výkon, čili chvilkama super, chvilkama se tváří jak ... ehm :) Ale jinak docela solidní duchařina, kterou nelze ani vychválit do nebe, ale ani zatratit ... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Snaha vydojit z mystických témat, jež v Hollywoodu znovuobjevil film Šestý smysl, se projevila až devalvačně. Jedním z těch, kdo se rozhodli si napravit image, je i Kevin Costner, jemuž dává vzkazy manželka ze záhrobí a on nakonec objeví – řekněme její duši, abychom vám nezkazili požitek ze sledování filmu. DVD: V bonusech najdeme dva trailery na úplně jiné filmy, a bez české podpory osm vystřižených scén, rozhovor s autorkou námětu Betty Eadie a průvodce místy, kde se natáčelo. JL: Film 2/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sledovat Na křídlech vážky je totéž, jako jíst neokořeněný guláš. Tomu filmu zoufale schází atmosféra, chybí mu rafinovanost, něco, co se v divákovi uhnízdí a už ho nepustí. Přitom není vyloženě špatný, má slušně napsané dialogy a po herecké stránce jsem s filmovými hrdiny neměl žádný problém. Na tři hvězdičky to ale nevytáhnu, k tomu bych potřeboval silnější dojmy. Film kolem mě prolétl skutečně jak na křídlech vážky... Celkový dojem : 40 %. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný mysteriozní drama, kde je plno duchařiny a pořád se tam něco děje. Sem tam pár lekaček, který působí dobrým dojmem a nejsou tam jen tak jak bývá u většiny filmů, ale prostě tam patří. Costner nehraje vůbec špatně! Já ani trochu nechápu místní hodnocení. Mě se to líbilo a ten konec byl fakt silnej emotivní zážitek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal hodně dobře, ale bohužel v něm byly ty nejlepší scény z filmu a když se to prodlouží o nějakou hodinu a půl, tak to až zas tak dobrý neni a všechna ta dobrá atmosféra se rozmělní a přestává to být zajímavý a moc to nezachraňuje ani Kevin Costner, kterej si ale svuj standart odved. Několik scén tam sice je opravdu výbornejch, ale celej film dokonale zazdí stupidní konec, kterej je hodně divnej a pointa celýho příběhu neni špatná, ale podle mě to chtělo něco šokujícího a daleko víc tajuplnýho, takhle to je jenom za 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)

Reklama

Reklama