Reklama

Reklama

VOD (1)

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Recenze (183)

Lima 

všechny recenze uživatele

Finanční propadák, pro mně dost nepochopitelně. Vždyť tenhle western má všechno - poutavý příběh, sympatické odvážné muže a krásné ženy, nádhernou krajinu, zavilé zloduchy, dramatické přestřelky, ztepilé koně i rozzuřené stádo volů :o). Herecké obsazení je přímo výstavní, plné tehdejších i budoucích hvězd. Mladičký "Ultra Fit and Slim" Kevin Costner v roli sympatického a lehce střeleného pistolníka budí pobavený úsměv na tváři, Brianu Dennehymu role šerifa padne jako ulitá. Na začátku se tu mihne i John Cleese v překvapivé roli přísného šerifa. Jinak několik naivních scenáristických momentů se dá přehlédnout, protože výlet do westernového žánru se Kasdanovi povedl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nenáročný western s efektními souboji, skvělým obsazením a dobrou hudbou. Jen vás nesmí napdanout srovnávat to s klasikou žánru. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší western 80. rokov. Žiadne experimenty, absolútna žánrová klasika plná výborných hercov a efektných prestreliek. Videl som to 5x a zakaždým som sa dobre bavil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $32,192,570Tržby Celosvetovo $32,950,000║ V prvom rade treba pochváliť herecké obsadenie filmu, to je ako fakt deluxe výber a hlavne pekne všetci hrajú/ fungujú pre film, ďalej pútavý dej bez akéhokoľvek zaváhania, či slabšej chvíľky, prestrelky, akcia, dramatické roviny, hudba, kamera tiež robia veľké plus. Takže pre mňa príjemná westernová maškrta. /100%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť nudný western. Mám rád filmovú reč Lawrencea Kasdana (kým nenatočil PAVUČINU SNOV) a SILVERADO bolo v čase svojho vzniku (polovica 80. rokov kovbojom nepriala) chápané ako odvážny pokus o oživenie upadnutého žánru. No výsledok je taký... akýsi... nuž, všelijaký. Dĺžka cez dve hodiny robí svoje, k tomu nenápaditý scenár a počet scén, stojacich za zapamätanie, sa pohybuje okolo čísla dve. Nakoniec zostala pozlátka, v podobe zaujímavého kastingu. Kline, Glenn, Goldblum alebo Glover. A mladučký Kevin Costner - hral už v Kasdanovom VEĽKOM ROZČAROVANÍ, ale jeho scéna bola vystrihnutá, na čo mu režisér sľúbil, že v ďalšom svojom filme mu dá poriadnu rolu. Sľub dodržal, bohužiaľ mňa Kevinov "reparát" nikdy neuchvátil/nebavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni western. Prvni hodinka je natriskana akci, takze utece jako nic. Bohuzel po presunuti deje do Silverada se tu toho ze zacatku moc nedeje, takze se musi vydrzet rozvleklejsich dvacet minut a pak zacne zase slusna jizda. Navic je tu hromada perfektnich prestrelek, slusna hudba, sviznej a zajimavej dej a perfektni herci, v cele s krapet posahanym Costnerem a skvele strilejicim Gloverem. Taky potesi Cleese, kteryho bych v takovymhle filmu fakt necekal. Jedinej, kdo se mi drobet nezdal, byl Scott Glenn, kterej vypadal jak mladsi verze Carradinea. Podle me jeden z nejzabavnejsich westernu, co sem videl. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně dobrej western, sice semtam pokulhává, ale jinak je hodně zábavnej. Pro mě tu je hlavní hrdina Kevin Kline, kterýho mám hodně rád. A samozřejmě John Cleese, kterej tu hraje docela drsnýho šerifa a hraje ho tak dobře, že až do nedávna jsem si neuvědomil, že je to on. Nechápu, proč to měl být propadák, i když se to klasickejm westernům neblíží na víc, jak deset světelných let. I příběh se mi docela líbil, rozhodně je mnohem zajímavější, než spousta kovbojek třeba s Kirkem Douglasem z doby, kdy jich měsíčně vznikalo deset. No a hudba je tu výtečná. Ten hlavní motiv, ten jakoby přímo vyzýval, ať člověk naskočí na koně a začne ochraňovat nevinné. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hvězdami a hvězdičkami nabitý western Lawrence Kasdana, dějově zábavný a plný zajímavých přestřelek s naprosto okouzlujícím mladičkým Kevinem Costnerem a s trochu přehnaným hollywoodským koncem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dochází mi chlapi." To je fakt těžké, když si padoušský šerif Cobb naložil na svá bedra mnohem větší úkol, než byl schopen zvládnout. Já jsem mu říkal, nepřetěžuj se, ale on na mě nedal. Rpzhodl se totiž vyřídit jednou ranou trefovače kaktusových ostnů Emmetha, olizovače svolných dívčích úst Jakea i černého bojovníka za rodinný majetek Mala a ještě k tomu přinutit ostrostřelce Padena, aby při honbě na jeho kamarády nechal svůj kolt nečinně zasunutý v pouzdře. To asi nemohlo vyjít, ale já umím ve westernu ocenit černobílé charaktery, protože se pak mohu soustředit na střelbu. A v tomto směru by chlapci měli pořádně potrénovat. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý western s dobrou hudbou, krásnou a nápaditou kamerou, peknými scenériami a hviezdnym hereckým obsadením. Škoda, že to škrípe po príbehovej stránke, lebo časté skoky v deji robia divákovi v hlave mierny zmätok. Film bol nominovaný na dvoch Oscarov v tých istých kategóriách ako nedávny 3:10 To Yuma. Silverado je však oveľa podstivejší western, od ktorého dostanete tvrdých chlapov, zaprášené tváre a podarené súboje (jeden moment sa mi páči veľmi - keď už Emeth nemá žiadnu zbraň a záporáka zabije skokom so svojím koňom). Ja som spokojný, film a postavy majú štýl (mladý Costner je frajer) a tento western si pozriem vždy veľmi rád. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The Magnificent Four. Tradiční americký western kašírovaného typu, u kterého kdyby Kasdan odebral 15 až 20 minut, nikdo by nebrečel. Lákadlem je bezesporu herecké obsazení, ovšem jen černý bůh pomsty Danny Glover a první člen z množiny „proti svým škatulkám obsazení herci“ Kevin Kline za něco stojí. Druhý člen množiny hrající sám se sebou šachy sice neučil obyvatele městečka Turley švihlou chůzi, nicméně z očí mu koukalo, že by chtěl, S.Glenn se jen zarputile tváří jako by měl od sedla nesnesitelně opruzenou prdel, B.Dennehy hraje svého x-tého šmejda s usměvavou tváří, moucha Goldblum působí poněkud nepatřičně a rozjařený Riviera Kid Costner je zralý na vyliskání. Další filmový počin z Klidného západu, kde se v saloonu standardně objednává suché bílé víno a minerálka Perrier.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý western, ktorý ostáva verný tradičným žánrovým klišé bez toho, aby ako klišé pôsobili. Záplatka verná tradičnej krivde na cti, atmosféra plná pušného prachu, scenár verný súbojom v tasení koltami medzi dobrými kovbojmi a špinavými banditmi na čele s prehnitou rukou zákona. Proste všetko ako má byť a všetko je to jedna veľká zábava pre 12-ročných chlapcov všetkých vekových kategórií. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nezapomenutelný westernů se Scottem Glennem nebo Kevinem Costnerem. Příběh obsahuje vše, co si může fanoušek Divokého Západu přát. Kevin zde hrál takové praštěné ucho, ovšem s přesnou muškou. Nějak jsem ho v té roli nemohla vstřebat. Člověk je u něj zvyklejší na charakterní postavy s, pro mnoho žen, neodolateným výrazem ve tváři. Jinak jsem se opravdu nenudila. Děj příjemně odsýpá, drsné přestřelky napínavé a pevné přátelství, které se nezastaví ani před křivdou a bezprávím představitelů zákona. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Nablýskaný Kasdanův pokus o poctu westernovému žánru. Má efektní přestřelky, komické momenty a spoustu postav, ale chybí mu duše. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mladičký Costner, nepředvídelný Kline, drsný Glenn a černý Glover. Jinak naprostá rutinna s kvalitně nasnímanými přestřelkami. Jak se tohle stalo legendou nechápu. ()

Reklama

Reklama