Reklama

Reklama

Obsahy(1)

J. P. Tannen před lety poněkud lehkomyslně opustil ženu a své tři děti. Není divu, že se s ním manželka Kathleen nechala rozvést a našla si nového, spolehlivého partnera. Po čtyřech letech Tannen hledá způsob, jak se znovu sblížit s dětmi. Proto jim zaplatil náročnou prázdninovou cestu luxusním parníkem po Středozemním moři. Se svolením Kathleen se tam s nimi nakonec také vydává. Z počátku si neuvědomuje, že musí alespoň dočasně změnit své zvyky a způsoby. Jeho děti Truman-Paul, Tilda a Trang během cesty vyžadují větší pozornost, než si Tannnen původně představoval... Melodramaticky laděný příběh, s problematikou rodinných vztahů, natočil režisér Robert Lieberman (Oheň v oblacích). Úlohu Tannena ztělesnil známý hollywoodský herec Jon Voight Půlnoční kovboj, Vysvobození, Návrat domů, Splašený vlak). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdeční záležitost a film, který mě pokaždé citově naprosto rozloží. Co mě pokaždé dostává je dospělý výkon Roxany Zal v roli malé Tildy a Richard Crenna v roli otčíma Mitchella. Ve filmu je pro mě několik velice silných scén. Miluji zejména dvě. První, kdy Tannen (Voight) jejich biologický otec a Mitchell vedou rozhovor o tom kdo se má o děti starat teď po smrti jejich matky, kdy mu Mitchell vyčítavě předhazuje skutečnosti, kde byl když ho ty děti potřebovali a on na to nemá odpovědi a pak když přichází smířlivé rozřešení na pobřeží a my na Mitchellovi nejen vidíme jak moc mu skutečně na dětech záleží, i když je "pouze" jejich opatrovníkem, ale i mu to věříme. Moc hezké. Jsou filmy, které se musí procítit a tohle je jeden z nich. Navíc jak již tady bylo řečeno, tak výsledný dojem ještě víc umocňuje velice povedený poctivý kinodabing, který ještě více prohlubuje emocionální prožitek. ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že pro tenhle film mám slabost. Jakkoliv neoriginální se to může zdát příběh, tak zpracování je zdařilé a herci uvěřitelní. Co filmu v tomto případě výrazně pomáhá, je dabing FS Barrandov. Ten nejde nezmínit, protože se spolupodílí a ovlivňuje celkový dojem z filmu. Tyhle staré kinodabingy mají jakési kouzlo, jakousi zvláštní zvukovou patinu, která postavám v nich nadabovaným dodává na uvěřitelnosti a procítěnosti a zvyšuje prožitek z celého filmu. Obsazení dabingových rolí ( i těch vedlejších) bývá dost často přehlídka skvělých herců, kteří i herecky bývali výraznými osobnostmi a v dabingu to jen potvrzují (narozdíl od různých dnešních seriálových dabingových rychlokvašků). Např. zde se v jedné z hlavních dětských rolí objevuje Michaela Kudláčková (ano, ta malá blondýnka z My všichni školou povinní), která byla nepřehlédnutelná i sama na obrazovce, natož když se má prosadit jen hlasově. Celkově velmi silné 4 *, právě i díky dabingu. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Působivé rodinné drama s výborným Jonem Voightem, který se "na stará kolena" učí být tátou. Sympatická a krásná Marie-Christine Barrault, přesvědčivý Richard Crenna a velice uvěřitelní dětští herci když obzvláště Roxana Cal v roli Tildy je nezapomenutelná. A když v době už dost dávné film viděl český divák, který v té době mohl svobodně cestovat tak do "Dederonie" či na "Rudé náměstí", tak ocenil i krásné cestovatelské záběry z evropské cesty luxusním parníkem i všechny zajímavě natočené exkurze po pamětihodnostech při početných turistických zastávkách. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tento film je krásnou ukázkou toho, jak americký filmový průmysl funguje. Vezme naprosto neoriginální zápletku, jejíž děj umístí do atraktivního prostředí, za herce vybere někoho, o kom se hovoří v superlativech, ale je de facto tak průměrný, že sáhne i po tak banálním televizním filmu, všechno to vzájemně proplete, promíchá, na závěr nechá někoho umřít, aby byl důvod k slzám a pak už jen čeká, co na to divák. Jako divák říkám: NEB-RAT! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama