Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (17)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Black Books sice zabaví, ale jejich starší datum výroby je hodně znát. Nejen oblečení, ale i všechny vtipy patří spíš než do nového milénia do devadesátek. Na několik podařených vtipů se obvykle vrší řada těch rozpačitých až trapných. Jednotlivé pointy jsou často dopředu známé a charaktery se chovají nerealisticky až hloupě. Přesto některé fórky pobaví svou originalitou a občas člověka dokáží i rozesmát. Dobrá nálada po zhlédnutí je tedy zaručena :) ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho se mi tahle genialita vyhejbala, slyšel jsem o tom hodně od kamaráda, a stejně jsem to odložil. Teď, když jsem se na to konečně kouknul, lituju, že jsem na to nenarazil dřív... musim se teda přiznat, že jsem koukal na verzi s dabingem od Perla Group, ale jak je někdy místy strašnej, tak je to ještě vtipnější. Každopádně dabing Blacka nemá chybu a jeho dabér je vynikající :D a jo, mám v plánu na to kouknout i v původním znění... časem... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál, resp. jeho 1. řada, mě úplně odrovnal už když jsem jej viděl poprvé. Bylo to v práci, kde jsem měl za úkol psát recenze nových DVD, a brečel jsem u toho smíchy tak, že se na mne kolegové chodili koukat, jestli jsem v pořádku. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze začátku série stále nechápala, co na tom seriálu má být tak skvělého, říkala jsem si, že se to možná ještě rozjede. Podobné zkušenosti jsem totiž měla např. s britskou Mirandou, kterou jsem si postupně oblíbila. Tady se ale zázrak nekonal. Neříkám, že jsem párkrát nezaznamenala nějaké fakt promyšleně vtipné momenty. Většinou jsem ale humor shledávala spíš trapným, buranským, vůbec jsem si nedokázala oblíbit postavy, spíše mě naopak dost často výrazně iritovaly. Úplně nejvíc pak Bernard a jeho neustále odporně promaštěné vlasy, otrávený ksicht, rádoby vtipně hulvátská komunikace s kýmkoli, kdo se objevil v jeho dosahu. A taky třeba to, jak se choval ke "svým" knihám - při pohledu na ty halabala naházené svazky jsem skoro až trpěla za ně. Blackovu obchodu bych se zřejmě vyhla velkým obloukem (zřejmě k radosti pana majitele, u kterého jsem doteď opravdu nepochopila, proč ten obchod teda má, když ho to tak s*ere, a co má na té jeho nas*ranosti být tak skvělého). A velkým obloukem se zřejmě vyhnu i dalším řadám seriálu, u kterého mi asi úplně uniká jeho smysl a jeho velké oblibě vážně nerozumím. 40 % za občasné nápadité skeče. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britský humor je vo väčšina prípadov viac než solídne zvládnutou zábavnou záležitosťou. V prípade prvej série seriálu Black Books to však, bohužiaľ, neplatí. Traja hlavní protagonisti v šiestich, relatívne krátkych epizódach, zažívajú skôr strasti než radosti jedného podpriemerného antikvariátu. Zobrazená podpriemernosť tohto fiktívneho antikvariátu zároveň ako keby odrážala kvalitu celej série. Kde je toľko potrebný humor, ktorý by mal byť nosným pilierom komediálneho žánru? Rozhodne nie tu. Black Books - Season 1 sa snaží striedať suchosť tradičného britského humoru so situačnou komédiou. Ale iba snaží. Ani jedno mu totižto nevychádza a smiech u diváka vyvolajú v minime prípadov. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)
  • Bernardův účetní (Tony Bluto) se jmenuje Voleur, což francouzsky znamená "zloděj". (SKAmilka)

Reklama

Reklama