Reklama

Reklama

Test

  • Španělsko El test
Trailer 2

Obsahy(1)

Na setkání přátel padne záludná hypotetická otázka: vzali byste si raději 100 000 eur okamžitě, nebo počkali deset let na rovný milion? Přední španělská produkční společnost Atresmedia a zkušený režisér Dani de la Orden se vracejí s inteligentní komedií o penězích, lásce a ambicích. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (10)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Všímám si, že se mi jaksi zalíbily tyto ukecané komorní záležitosti v italském stylu. Pravda, tento snímek z kolébky inkvizice sice nedosahoval zcela nejvyšších kvalit, ale mně v mnoha ohledech vyhovoval. Nevím, asi mě nějak zvráceně baví sledovat, jak si lidé různými společenskými hrami a testy ničí životy (nebo alespoň vztahy, abych to zas příliš nedramatizoval). Mně tedy v popisku k filmu chybí Drama, protože toto určitě nebyla čistá Komedie, jak to tady na mě svítí, i když humorem se tady nešetřilo. Nebyl to ale humor, na jakém si zakládá například Mistr Troška, divák si musel leckdy dávat pozor nejen na to, co kdo řekl, ale taky jakým způsobem to řekl. A leckdy to byl humor úplně beze slov. Stejně jako ostatní emoce, které jsem tam objevil. Toni v tomto ohledu naprosto vynikal. Jak mi příliš nesedí francouzské filmy, tak mám ve stále větší oblibě ty španělské. Jo, a abych nezapomněl, fakt mě dostalo, jak se tvůrcům podařilo naplnit kapitálkové kvóty hned na počátku a ještě takovým způsobem, aby bylo jasné, že je to tam jen pro ty kvóty:-) / "Tati, Héctor je láskou mého života. Je tak těžké to pochopit?" "Mám ti odpovědět upřímně?" "Ne." / Poučení: Udržitelná eko matka, dnes stojí nemalé peníze. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dosť uhádaná konverzačka so zaujímavým námetom, ale komediálnych prvkov poskromne. Chce sa to podobať na štýl Úplní cudzinci, ale nemá to ten istý šmrnc. Odohráva sa v podstate v jednom dome a na prvý pohľad vidno, že je založený na divadelnej hre. Nosná myšlienka je však zaujímavá: Peniaze nie sú na prvom mieste. Ale len dovtedy, kým ich máte.  ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Koncepcia experimentu „100 000 EUR (okamžite) verzus 1 000 000 EUR (za desať rokov)“ a filozofovanie, miestami trochu pripomínajúci W. Allena, nie je úplne zlá. Problémom je to, že charaktery jednotlivých postáv sú príliš vypočítateľné, dialógom chýba taký impulz a humor, ktoré vidíme (a počujeme) vo filmoch už spomínaného W. Allena. Úroveň filmu je pomerne premenlivá, lepšie vydarené scény striedajú menej vydarené a mnohokrát zbytočné (napr. scéna s policajtmi). Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Začnem tým slabším. Film začína ako televízne dielko na víkendové popoludnie v telke, našťastie sa ale rýchlo presúvame do luxusného moderného domu. Ak by sa však celý film odohrával iba v ňom, pôsobil by dej zovretejšie a povedzme že viac artovo. Podobne je to aj s dovetkom, ktorý je tu trochu navyše, ale výsledný dojem výraznejšie nekazí. No a teraz k pozitívam, ktoré prevažujú. Test má originálny námet, prináša viac zaujímavých dilemat než sa na prvý pohľad zdá a občas prekvapí vtipným momentom. Dve facky kvôli svetlu pobavili najviac. Veľmi silné tri hviezdy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelé. To mi išlo v hlave celý čas. Konverzačka v luxusnom prostredí vily nad mestom, hlavné 4 postavy a jeden test, ktorý spustí lavínu. Hovorí Vám to niečo? Hej, Známi neznámi, ktorý tak parádne ovládli svet. Je tu však jedno ale. Prvotný impulz je lepší, menej postáv tomu dáva dynamiku, riešia sa "reálnejšie" veci a (úplne subjektívne) ja som sa na tom bavil viac. Možno to len bolo tým skvelým castingom alebo tým, že myšlienku doniesli Španieli a podali ju svojsky, kedy tam je cítiť ten ich temperament, avšak je to stále v medziach celoeurópskych. Preto by som to ja osobne nazval Známi neznámi 2.0 a ponechal by som ju len v tejto skvelej, pôvodnej verzií. Určite stojí za pozretie. 4 z 5 ()

Reklama

Reklama