Reklama

Reklama

Mumínci

(seriál)
  • Japonsko Tanošii Múmin ikka (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
Japonsko / Finsko / Nizozemsko, (1990–1992)

Předloha:

Tove Jansson (kniha), Lars-Magnus Jansson (komiks) (více)

Hrají:

Leena Uotila (vypravěč), Vivi-Ann Sjögren (vypravěč), Minami Takajama, Rabbe Smedlund, Sixten Lundberg, Akio Ócuka, Matti Ruohola, Johan Simberg, Ikuko Tani (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Čáry a kouzla v údolí Mumínků! Mumínci a jejich prátelé žijí spokojeně ve velkém údolí. Každý den jim přináší nové radosti, ale i starosti, a hlavně nová dobrodružství. Jejich příhody jsou plné laskavého humoru i tajemství a nebude nouze ani o napětí! (oficiální text distributora)

Recenze (86)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsou mumínci animákem pro děti, mají poněkud prazvláštní a pochmurnou atmosféru, někdy až hororovou. Z některých dílů mě doslova mrazilo. Ani dnes nevím, co tuto podivnou pochmurnost tvořilo, snad ta prosáklost Skandinávií, či ten život v odlehlém majáku někdě u moře a blízko lesů. Jedno mumínkům upřít nejde - originalita. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Rozprávka ,ktorá moje 5 ročné "ja" desila a zároveň fascinovala. Seriál milujem a nenechám ,aby zapadol časom. Toto budem raz púšťať svojím deťom! Za nezabudnuteľný soundtrack dávam 100% a žiadny seriál to už neprekoná...A takto to dopadne keď sa rozprávky robia v temnom severskom prostredí a dáte ich robiť Japoncom. Krása. :) ()

Reklama

Gromnir23 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál mého absolutně nejmenšího dětství, doba kdy jsem začal vnímat více souvislosti :). Jakožto pravidelný divák dětského bloku na ČT, tehdy moderoval, pokud se nepletu, Jančařík starší, jsem se nejvíce těšil právě na Mumínky. S odstupem času mi rozum nebere do hlavy, jak toto mohlo být dáváno do pořadu pro nejmenší, protože z Mumínků často mrazí a hrozí i deprese. Já osobně jsem nijak emocionálně postihnut nebyl a tak můžu s klidem ohodnotit čtyřmi. ()

Nelishka91 

všechny recenze uživatele

Jak já tu pohádku nesnášela! Už jenom proto, že to miloval bratr a mě pokaždé přepnul Gumídky. Od té doby mám na tuto pohádku averzi a jediný kdo mě celou tu dobu straší je Majka (holčička se špičatým kloboukem a špičatým nosem - popravdě nechápu proč se mi zapsala takhle do paměti, když žádný klobouk neměla). Nehledě na to, že to ve mě vyvolávalo pořádně psycho :D ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Už je to hezkejch pár let, co jsem se na tuhle pohádku dívala. Ale i tak nedokážu vymazat některé vzpomínky nebo pocity. Chvílemi mě to opravdu děsilo. Na první pohled roztomilý Mumínek, který je vzdáleně podobný malému hrošíkovi a Šňupálek, o kterém jsem si vždycky myslela, že to je jen nějakej kluk (teprve loni jsem zjistila, že není) a najednou se objeví druhý pohled...totální psycho, nádech severské insomnie, která na vás po čase dolehne a prvky hororu. Vzpomínám si, jak mě šíleně děsily ty divný tvorové na ostrově, co se při bouřce vlnily a vypadaly jako nudle. A abych nezapomněla na tu divnou obrovitou šedivou věc, která roznášela mráz a smrt. Fuj. Ještě teď z toho mám špatný pocit.ALe i přes to všechno jsem je měla ráda. Většinou to bylo veselé, plné optimismu a hlavně pžíjemně barevné s parádními úvodními titulky ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Alicie a její babička čarodějnice byly vytvořeny speciálně pro seriál a v knize ani v komiksech se nevyskytují. (Kmotr76)
  • Seriál se stal velmi populárním a byl vysílán například ve Španělsku, Řecku, Spojeném Království, Polsku, Izraeli, Mexiku, Skandinávii nebo Jižní Africe. (Kmotr76)

Reklama

Reklama