Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Překrásná Rose (Marilyn Monroe) se chystá zavraždit svého manžela. Chce ho dohnat k šílenství svým flirtováním se všemi muži, které potká a pak utéct se svým milencem. Celé drama se odehrává v těsné blízkosti Niagárských vodopádů, které se stávají důležitou součástí příběhu. (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý film, který ale bohužel nemá to základní, čím by podobný snímek měl diváka zaujmout. V zásadních momentech mu totiž chybí napětí. Některé sekvence jsou až hitchcockovské, vizuálně zajímavé, ale svojí ležérní dramaturgickou výstavbou promrhávají šanci. A je to opravdu škoda, jelikož film vypadá pěkně, technicolor Marilyn sluší a děj i docela slušně ubíhá. 6/10 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Niagarský (s)pád. Zazpívej mi píseň na přání, zazpívej mi o vraždě. Večírek na rozloučenou chystá pro mě paní má. Až bude vše hotové, zvony na věži vyzvánět budou splnění úkolu, ale zmizelý občan prokoukl podezřele lstivé stíny, vystavil parte tomu plánu, zastavil tu blond vlnu. Sbohem, miláčku, stanu se vdovcem. Dva taháky z řad nostalgie a romantiky tu jsou - načančaná kočka společenská Marilyn, prchající z autobusové zastávky, svůj dravě sametový sex-appeal ženoucí k nouzovému východu a nebezpečně zurčivá síla vodopádu, který jak známo, teskně hučí, hučí do noci, ale s duhou na obloze se přeci opět vyčasí. Když padne noc, klidně i zrána, Marilyn křupe vášeň pod nohama, je nesoucí se manekýnou, rájem na zemi, ohněm praskajícím v krbu, vznášející se kostkou ledu, šumící v bourbonu. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Noir svůdný jak svojí lokací (vodopády + Rainbow Cabins) a v Technicolor obrazu, tak osudovou "selfish, manipulative, heartless, lusting bitch" (česky řečeno: p*čou) v podání Marilyn. Nutno říct, že Jean Peters je neméně sexy tahák, děj má celkem spád a finále zaboduje v napětí. ♪♫ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Barva tomu filmu nesluší, ne že jo, ale překvapivě ani vyloženě nepřekáží. Musím říct, že jak mě Marilyn zaujala třeba v Mustanzích, zde mi přišla taková... nevím... ne špatná, ne nesnesitelná, spíš tak podivně "nastrčená". Každopádně jde o líný noir těžící ze základní atraktivity ověřených motivů. Kdyby nešlo hrát hru "odškrtni si vždy ze seznamu věcí, které Monroe v každém filmu musí udělat" (sprcha, pobrukování, zpívání, každý trademarkový kukuč, polehávání nahá v prostěradlech), nebylo by se na co soustředit a prostě by to uplynulo. Děj byl předvídatelný až hrůza. Nevzrušivé finále to zabilo. Není to špatné, protože tyhle filmy zkrátka mají něco do sebe, ale žádné terno rovněž ne. 3 a 1/2 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z niektorých záberov dnes už režú oči a nemyslím tým Marilyn v negližé. Proste triky pred 70 rokmi neboli to, čo dnes. Ale ako krimi a jediná záporná rola Marilyn vôbec to je fakt kinematografický skoro poklad. Scéna vraždy vo zvonici bola vymyslená bravúrne a finále je napínavé aj dnes. Monroe ako vypočítavá femme fatale je viac než uveriteľná, pričom Jean Peters vôbec nezaostáva. A fakt že super farby to celé oživili. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Jean Petersová získala roli Polly Cutlerové až po odstoupení slavné Anne Baxterové, po jejímž odchodu byl film přepracován do podoby zvýrazňující hlavně Marilyn Monroeovou. (hippyman)

Reklama

Reklama