Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí film ze série o slepém masérovi a mistrovi meče Zatóičim (Šintaró Kacu) tvoří závěr volné trilogie, další filmy na sebe již nijak dějově nenavazují. Unaven neustálým zabíjením se Zatóiči po čtyřech letech od ukončení šermířského výcviku vrací do vesnice, kde žije jeho učitel Banno (Seizaburó Kawazu), aby zde nalezl klid. Banno hodlá provdat svou sestru Yayoi (Mikiko Tsubouchi) za bohatého samuraje, Yayoi se však zamiluje do Zatóičiho. Ten po jistém váhání její city opětuje a zaváže se, že opustí svůj dosavadní styl života. Se znechucením však zjišťuje, že Banno chce nejen doslova prodat svou sestru, ale též se zapletl s gangem lupičů a únosců. (Ertai)

(více)

Recenze (22)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mnohým samurajským filmům přechod na barvu nesluší (například ty od Goši Hidea), ale Zatojčimu sluší obrovsky, nejen, že záběrování je na mnoha místech skvělé, on i hlavní představitel působí ve své roli mnohem sebejistěji, než v předchozích částech. Krom toho má tenhle film i mnohé plusy v tom, že je postaven na výborném příběhu, díky tomu je Zatojčiho příběh spíš podoben melancholickému dramatu, než samurajskému rubání (byť i na něj dojde a je skvělé), trocha hloubání v minulosti, trocha osudovosti i fungující ´romantická´ linie - to vše v tempu, které se nesnaží zbytečně utíkat, prostě výborné. Nehledě na to, že se tu vypije spousta čaje, buhehe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam za sebou treti diel ale mam pocit jak keby to bol aspon tridsiaty. Furt tie iste motivy dookola. Akurat tentoraz uz konecne aj vo farbe. Zase nejaka nespravedlnost ktoru musi Ichi napravit. Nejaka pipina ktoru poblazni a vynimocne aj ona poblazni jeho, takze chce s kantrenim zloduchov skoncovat, ale osud mu to samozrejme nedovoli, co vyusti v trpkom suboji s jeho byvalym senseiom. Bitky su kvalitne, ale choreograficky sa uz tiez zacinaju opakovat. Mimo epizodky so mstiacim sa samurajom, ktory ma aj srdce, ma to uz prilis nebavilo. Risknem este jeden diel a asi to s Ichim zabalim. 5/10. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvab čiernobielej vystriedala atraktívna farba. A farbistejší je i tretí príbeh Zatoichiho, poodkrýva sa nám tienistá stránka pôsobenia v yakuze a osudovým sa stáva stretnutie s bývalým učiteľom a jeho sestrou. Hrdina prežíva láskyplné vzplanutie a začína zvádzať svoj osobný boj. Boj o smerovaní jeho ďalšieho života... Zatiaľ najemotívnejší zo série je poctivou filmárskou prácou, kde sa neberie dôraz len na súboje, ale aj na hlbšie vykreslenie hlavnej postavy. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Barva Zatoichimu celkem sluší (sama o sobě ale posun k lepšímu rozhodně nepředstavuje), stejně jako dramatická poloha připravující půdu pro následující díly. V kontextu série si zaslouží víc, než maximální hodnocení, sám o sobě však nefunguje úplně dokonale. Pokud jde o akční prvky, Katsu stále ještě nemá svůj pozdější vytříbený styl, rovněž ve výrazu a mimice zatím nedosáhl finální působivosti (tam je nicméně posun větší). Silný, důležitý díl, který definuje následný princip celého díla o Ichim - nemožnost utéct před osudem a zbavit se tak svých stigmat.. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Zatoichi k nám ve třetím díle přichází v barvách i když pro něj zůstává svět temným. Už od začátku zde vypadá sebevědoměji, ale stále v něm zůstává něco z našeho českého Švejka. Tento chicks magnet se dvěma bradami a jeho skrytá čepel má něco do sebe. Přesto mě trošku děsí množství filmů, které mám ještě před sebou. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama