Reklama

Reklama

Zatoiči džigoku tabi

  • Japonsko 座頭市地獄旅 (více)

Recenze (8)

kinej 

všechny recenze uživatele

Další podařený film o Zatoichim, který je skvělý pro změnu tím, jaký je této postavě dán osobnější rozměr. Tentokráte se totiž zaplete s potulnou ženou a její dcerkou jež si nechá připustit k tělu blíže než je mu po chuti. Po delší době tak zase o někoho cítí starost, či se nechává dojímat, což jej činí zranitelnějším. Shintaro Katsu opět přidává další uvěřitelné vrstvy své postavě a činí je opět o něco propracovanější. Film obsahuje několik skvělých scén, hra v kostky na lodi a následná bitka s poraženými, rivalské jiskření mezi ním a samurajským šachistou, či úzkostlivé hledání krabičky s léky jsou fenomenální. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zatoichi nezklamal ani po dvanácté a naopak předvedl velmi dobrý příběh, který překvapivě neústí v pořádnou bitku. Ale tak je fakt, že ta v jedenáctém dílu byla dostatečně kvalitní a velkolepá. Scenáristicky velmi povedený díl, který zase jednou ukazuje, jak skvělá postava Zatoichi je a že se kolem něj dá vymyslet hodně. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento díl je naprosto úchvatný svým finálním vyústěním, kde se několik dějových linií spojí v jedno grandiozní finále. Tím nemyslím tentokrát nějakou mega-řežbu, jak jsme u Zatoichiho zvyklí, ale celkové vyústění Zatoichiho záměrů, divák si uvědomí, jak měl Zatoichi vše dopředu připravené ... banda nepřátel na něj vyzkouší opravdu zajímavou vyjebávku, ale to, co Zatoichi-Shintaro předvede a jak se s konfrontací vyrovná, naprosto bere dech ... Film má sice slabší choreografii soubojů, ale není to nijak špatné, jen v některých předchozích dílech byla prostě většinou lepší ... I tak ale jsou souboje výborné, duel s mistrem šachu je perfektní, i když samozřejmě (jak jinak ...) krátký ... Než k němu dojde, atmosféra se dá skutečně krájet. Parádní díl, který vyloženě stojí na závěrečném finále... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dvanáctý film ze série o Zatoichim. V tomto kousku se Zatoichi střetne s velmi zajímavým protivníkem (samurajem hrajícím šachy). Při bitce ve které si Ichi vede dobře i bez svého meče, je jedním z jeho soupeřů zraněna dívka a on musí jít obstarat medicínu. Příběh má několik dějových linií, které se na konci spojí. První film v němž Ichi prohraje kostky. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Zatoichi na své cestě potká samuraje se zálibou v šógách (jap. verze šachů). Ten ale neumí prohrávat, a tak se pro Zatoichiho přirozeně postupně stane docela nebezpečným. Zatoichi má ale i jiné starosti - potřebuje rychle získat peníze na lék pro holčičku, která onemocněla, když ho přepadli a navíc ho pronásleduje banda pomstichtivců, kteří ho chtějí, jak jinak, zabít a dostat odměnu. Přišlo mi celkem nezvyklé, že to mělo tolik dějových linií, ale na škodu to určitě nebylo. Trochu mi vadilo, že kvůli absenci pořádného zloducha se do něj musel stylizovat samuraj hrající šachy. Taky souboje nebyly imho na normální Zatoichiovské úrovni. Celkově to ale pořád stojí za to. ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama