Reklama

Reklama

Zatôichi hatashi-jô

  • Japonsko 座頭市果し状 (více)

Recenze (7)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Díl, který v sobě má hodně emotivní a hodně silné momenty. Hned na začátku je skvělá scéna, kde ze zabitých stříká krev v úžasném vodotrysku. Krve už se Japonci rozhodně nebáli a během několika málo let je v tomto směru vidět krásný vývoj. Zatoichi už je tu v podstatě tragickou postavou a na úsměv téměř nedojde. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

ZATOICHI série jako by tímto dílem nabírala nový dech, naprosto špičkový díl. Srozumitelný děj, který příjemně ubíhá. Opravdu hodně nepříjemní záporáci a šmejdi, Zatoichi udělá se svým mečem několik neuvěřitelných kouzel, občas se někomu vysměje ... u konce filmu dostane sice netradičně pořádnou sadu, ale v samotném GRANDIOZNÍM finále, sice zbrocený vlastní krví a zafačován obvazy, bere do ruky svůj meč a vydává se zachránit dceru lékaře, který mu poskytl pomoc. Masakr na konci filmu je jeden z úplně nejlepších a nejúžasnejších, jaké jsem v Zatoichi-sérii viděl, stejně tak v rámci japonských "katana-řezničin" obecně!! Choreografie bere dech, rychlost "porážení" nepřátel je naprosto neuvěřitelná, k tomu nějaká ta krev, useknutá ruka a hlavní samuraj poražen asi tak ve 2 vteřinách, což je u Zatoichiho hlavního soka v rámci série zatím rekord ... Ze Zatoichiho jde ve finále opět strach, působí jako démon přicházející z pekla a sám to i říká "Přišel jsem si z pekla pro vás, nechtěli mne tam bez vás pustit." ... Atmosféra se dá krájet. Jednoduše naprostý skvost!!! ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Zatoichimu se vrací forma, zejména ta filmařská. Konečně po několika průměrněnších dílech zase nějaký ten hodně povedený. Recept je pořád stejný, ale zde je výtečně namíchán. Zatoichi se opět přimotá do města, kde řádí jacísi nechutní gauneři (ostatně jako snad v úplně každém díle). Tentokrát ale díky jeich prohnilosti, kdy se nešítí střelby z pistole, či vrhání nožů z dálky, dostane Ichi opravdu zabrat. Díky povedeným záporákům a a svížnému ději velice dobře koukatelný film s Takashi Shimurou v roli lékaře jako bonusem navíc. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Osmnáctý film ze série o Zatoichim. Na začátku se Ichi střetne s dvojicí gangsterů prchajících před zákonem a se zbytkem bandy se ještě setká později několikrát v průběhu filmu. Ich se dostává k hodnému doktorovi jménem Junan a jeho dceři, kteří mu na pár dní poskytnou střechu nad hlavou. Jakmile Zatoichi zjistí, že je bosem Matsugoro konáno bezpráví na nevinných, neváhá zakročit. Tentokrát to Zatoichi nemá vůbec jednoduché, protože musí bojovat s gangstery a Matsugorovými muži, kteří se nedobrovolně spojili. Do závěrečného finále nastupuje Ichi zraněný, ale bojuje s neuvěřitelnou rychlostí a likviduje nepřátele jako nic. Jedno z nejlepších finále v sérii. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už od prvých momentov je zrejmé, že osemnásty diel o slepom masérovi prišiel v plnej paráde a bez okolkov možem povedať, že ide o jeden z najlepších častí. Napatie graduje až do samotného grandiózneho finále, emócie sa valia za každej strany, celkovo je príbeh dobre napísaný a ešte lepšie natočený. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama