Reklama

Reklama

Zatōichi rōyaburi

  • Japonsko 座頭市牢破り (více)

Recenze (10)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šestnáctý film ze série o Zatoichim. Rolníci jsou drženi v herně, protože nejsou schopni splatit svoje hráčské dluhy. Jejich pán dluh uhradí a ve společnosti Zatoichiho jsou na cestě domů a nevědomky kráčí vstříc přepadení. Ichi jde po tomto incidentu pánovi herny oplatit "pohostinnost". Ve znamení špatných zpráv se Zatoichi po roce vrací zpátky "na místo činu" a nestačí se divit zdejšímu vývoji událostí . . . Je zde zajímavá postava mistra, který učí rolníky, že je špatné propadnout hazardu a alkoholu a naopak dobréí být jednotní. Finále je plné krve a useknutých končetin. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je pro mne asi zatím nejslabší ... Nějak jsem se celou dobu nemohl dostat do děje, přesně jsem nechápal, o co v tom vlastně přesně jde ... celkově to působilo dost nudně. Katsu na to taky dost kašlal, nula vtipu, žádné šprýmy apod. ... Každopádně opět výborná choreografie soubojů, přibyla docela již notná dávka krve, nějaké usekané ruce a jedna useknutá hlava ... To překvapilo. Spíš se jedná o temnější díl, ale prostě to není úplně ono. I akce a nepřátel na "pokosení" je pomálu ... Holt některý díl musí být slabší, to je jasné. není to špatný film, rozhodně je to výborné, ale v rámci subžánru je to docela slabé a nevýrazné ... ()

Rameno 

všechny recenze uživatele

Tenhle Zatoichi je temnější a morbidnější než starší díly, rozhodně ale není slabší, jak tu někteří tvrdí. Propracovanější příběh, tragický osudy postav a spousta hajzlů v průběhu. Zatoichi uvažuje nad mírumilovnou filosofií jinýho samuraie a dokonce se v jedný scéně nechá mlátit do krve a meč nevytáhne. I ostatní slepci jsou tentokrát perverzáci, aby toho nebylo málo. A na závěr krvavá řežba, jak se dá očekávat. Velikej film. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

I když je šestnáctý film o Zatoičim nepochybně velmi odlišný od těch předchozích, rozhodně není tak špatný, jak zde tvrdí někteří komentátoři. Zmíněná jinakost je pravděpodobně způsobena režisérem, který dosud s touto sérií neměl žádné zkušenosti. Zvolil také zjevně jiný styl, což se projevilo na několika úrovních. Nelibost mnohých diváků vůči tomuto dílu je tak nejspíš způsobena tím, že již film nedrží klasické šablony "Zatoiči monogatari". Ani já bych ovšem tento díl neřadil mezi to nejlepší ze Zatoičiho. Nápad scénáristy byl sice výborný (nemluvě o tom, že přinesl do série o Zatoičim nové nápady), avšak jeho uchopení občas pokulhávalo... ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama