Reklama

Reklama

Zoku Zatóiči monogatari

  • Japonsko 續座頭市物語 (více)

Obsahy(1)

Druhý film o slepém šermíři Zatóičim v rámci série výjimečně dějově navazuje na předchozí snímek (Zatóiči monogatari). Rok po smrti rónina Hirateho chce Zatóiči vzdát v chrámu čest památce svého přítele. Po Zatóčiho hlavě jde kvůli nevyřízeným účtům jak místní jakuza, tak muži lorda Kurody, neboť Zatóiči při masáži odhalil, že jejich pán trpí vážnou duševní poruchou. Především se však Ztóičiho cesty osudově protnou s jeho vlastním bratrem, jednorukým šermířem Joširem (Tomisaburo Wakayama). Ukazuje se, že bratři k sobě chovají hlubokou zášť kvůli velkým křivdám z minulosti. (Ertai)

(více)

Recenze (20)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa odohráva presne rok po udalostiach prvého filmu. Objavujú sa tu staré známe postavy. Vzťahy medzi nimi sa prehlbujú a zároveň tu máme aj niekoľko nových postáv. Tie dávajú postavu Zatoichiho do nového kontextu. Či už sa jedná o zlého brata alebo stratenú lásku. Natočené je to zase raz bravúrne. Či už sa jedná o súboje, prostredie mestečka alebo rozpravy o živote a intrigách. Formou mi to veľmi pripomína Kurosawové Yojimbo a Sanjuro. Končí to síce na môj vkus príliš rýchlo, ale tým, že príbehy na seba naväzujú mi to tretia časť určite v niečom vynahradí. Každopádne sa jedná o perfektný samurajský film s uhrančivým Šintaró Kacuom v úlohe Zatoichiho. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slepý masér, co mistrně ovládá katanu se vrací, a krom padouchů a protivníků se tu tentokrát utkává i s vlastní minulostí. A oboje je skvěle zkombinované, protože scény, kdy se Zatojči ohání ohání čepelí a krájí alespoň půltuctu šermířů najednou a ty, kdy vypráví o tom, co se událo v dobách dřívějších se krásně doplňují a jsou dobře natočené (v případě soubojů) a napsané (v případě dialogů). Jednoduše - povedená samurajárna, s velmi dobrým hlavním oponentem, který tu má asi patnáctkrát vyšší charisma, než titulní hrdina a jejich vzájemné interakce jsou tak díky tomu ještě o řád lepší. A má to neskutečně kurevsky dobrej závěr, muhahah. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Druhý film o Zatoichim je přesným příkladem toho, jak má film o slepém samuraji a příležitostném samuraji vypadat. Není v něm nouze o akci a film je hlavně zábavný snad ve všech momentech, kdy je Zatoichi na scéně. Akce jsou jako přes kopírák. Typicky slepce obklíčí partička sebevědomých grázlů, které pak během dvou, tří vteřin Zatoichi bez velkých okolků vyřeší. Je jedno kolikrát se to opakuje v podání tohoto Shintaro Katsu, je to pořád prča. Film nemá větší ambice než pobavit, ať již akcí, nebo originálním jemným humorem. Ale to nijak nevadí, protože zábava je to kvalitní. Samurajský film, bez samurajské filosofie. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Druhý film ze série o Zatoichim. Vracíme se do míst, kde se odehrával první snímek Zatôichi monogatari (Tale of Zatoichi, The). Oproti prvnímu snímku přibylo množství soubojových scén i soupeřů, objeví se i Ichiho bratr, kterého hraje jeho skutečný bratr Tomisaburo Wakayama. Dozvíme se i střípky z Ichiho minulosti. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ohohó, návrat k slepému šermíři se vydařil. Souboje sice nenaznaly výraznějšího zlepšení, pořád nemají šmrncovní nádech akční řežby, ale jsou spíš rychlou změnou postoje, při níž někdo padá k zemi. Ale kdo, ví, možná je tenhle styl daleko reálnější než několikaminutové břinkání oceli o ocel. Každopádně mne nevidomý potulný masér a jeho příběh začíná bavit čím dál víc, vědom si svého mistrovství vystupuje i přes svůj handicap vůči svým nepřátelům s klidem a sebevědomím a vy víte, že nikdo proti němu nemá šanci. Navíc je požitkář a evidentně i sukničkář, nemůže mi tedy být nesympatický. Pokračování Zatoichiho příhod je jednoduše řečeno emocemi, nijak přehnaně, nabitý a napínavý příběh s překvapivým rozuzlením. A víc nepotřebuju, jasný čtyři, a to jen prozatím. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama