Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Josef (V. Preiss) se rozhodl, že obě jeho dcery musí mít svatbu zároveň. Princezna Zlata (S. Laurinová) byla totiž krasavice, zato princezně Pepičce (L. Vlasáková) nadělil osud sice dobré srdce a bystrý rozum, ale na kráse šetřil. Na zásnubním plese všichni nápadníci chtěli za ženu Zlatu, o Pepičku nestál žádný. Král však nechce ani slyšet o tom, že by se vdala jen princezna Zlata, a tak zklamaní ženichové opouštějí zámek. Jistou naději jim ale král přece jen dal… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem jako malá zbožňovala, četla jsem jí pořád dokola, je napsaná bravurně. Bylo mi jasný, že televizní provedení nemůže bejt tak dobrý - a taky není - , ale přesto je solidní. Herci se docela předvedli a drobný změny v postavách a ději se při troše dobrý vůle daj prominout. Přesto doporučuju stejnojmennou knížku, pobaví se u ní i dospělí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem proč by jako měly být zrzky s pihama pasovány do rolí ošklivek a ještě k tomu s nehezkým jménem Pepička. Ještě chudák vyfasovala ty nejnevkusnější brýle, které v rekvizitárně byli schopni vyhrabat. A taky přece žádná z nás nechce za každou cenu vypadat jako strašidýlko Emílek byť nemáme v hlavách seno. Proč o sebe nedbala, holka královská? Je to přece moudrá princezna a být moudrý přece ještě nutně neznamená být i ošklivý. Není přece žádný problém si pěkně vlasy učesat, strčit do nich korunku, kytku, sponku a sladit to s jemnými obroučky brýlí. Hmm, průměrná pohádka. ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pěkné to je. Pohádce rozhodně prospělo natáčení v reálu a skvělé kostýmy. Je zajímavé, že v představách režisérů ztvárnit ošklivost znamená dát herečce brýle, pihy a zrzavou paruku. Jenže, jak to udělat jinak? Ošklivost je relativní pojem a kdyby opravdu angažoval ošklivku, ještě by se urazila a žalovala by ho. Takže tohle asi nevyřešíme. Škoda scén s čarodějem, ty trochu skřípaly, možná se dalo více držet předlohy (?) - bylo to znát i na projevu pana Dejdara, lítal z polohy do polohy a nějak to nemohl uchopit. Když vidím Lumírka se Zlatuškou, musím se smát, mohli by se živit jako profesionální plačky. Btw: ale když pak vidím v nějaké pohádce třeba Hanu Maciuchovou, jak hraje rozmazlenou princeznu, tak ona je o několik hereckých úrovní výš (Dvě Cecilky, Jak Anče s komteskou..., O brokátové růži...). Na to, že se tam nic moc neděje, je to příjemně strávená hodinka, které nejspíš nebudete litovat, dokonce se i párkrát zasmějete. ()

Kinderr 

všechny recenze uživatele

Hezká česká, jednoduchá pohádka o čem jiném než o lásce:-) Představa o ošklivých ženách mám sice jinou, jak tu někdo skvěle podotkl v komentářích, že žena v brýlích není zrůda jen špatně vidí je myslím dosti výstižné. A obléknout mladou dívku do babských šatů tak to je jasné, že není hezká. Ale tak to jsou detaily, avšak na detailech je založen film:-) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka. Zatímco začátek je svěží a vtipný, tak posledních 20 minut to kazí, a to zejména vystoupením čaroděje, které působí dost násilně a silně nelogicky. Jinak je potěšením se dívat na Viktora Preisse jako krále (ostatně tento herec má vždycky úroveň), buclatou "slepičí" princezničku Sabinu a vášnivého prince - veršotepce. Celková myšlenka, totiž vyšší hodnocení moudrosti a obětavé lásky než povrchní lidské krásy, je dobrá a správná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry byly natočeny v Růžové zahradě na Konopišti. (rakovnik)

Reklama

Reklama