Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarmila Kukačková (I. Janžurová) dojíždí do pražské nemocnice z venkova, kde žije už dvacet let "na psí knížku" s Pepou Padrnosem (J. Lábus) - dělníkem na skládce odpadu a jeho matkou (S. Zázvorková). Jarmila je uklízečkou v nemocnici a pro její jméno jí tam neřeknou jinak než "Kukačka". Kukačko dojděte, Kukačko přineste... Navíc Josefova maminka, u které Padrnos dosud bydlí, nemá Jarmilu příliš v lásce a dává to viditelně najevo Co to je za zázračnou ženu a jak to dělá, že je tak laskavá a pořád samý úsměv? Kde se v ní bere ta energie? Jaktože zvládá život s takovou lehkostí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Nový český televizní film září skvělým hereckým obsazením.Některé(Zuzana Bydžovská) se objevily jen na skok,jiné hrají non stop po celou dobu(Iva Janžurová).Film se mi zdá trošičku sestavený z dílů které nezapadají do sebe(Snaží se vám ukázat že není šťasného života bez lásky,ale jen naznačují a některé uplně vyšumí),mnoho postav ač se zdají důležité pro děj dále nejsou rozvíjeny a vše se vrací zase na jednoduchou startovací kolej.Příklad:Pacientka které hlavní hrdinka zřejmě zachránila život,řekne ať jí potom zavolá a že se jí odvděčí,do konce filmu to ale není rozebíráno a hlavní hrdinka jí nezavolá.Ve filmu není snad jediná scéna ve které by nefigurovala hlavní hrdinka(Iva Janžurová). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na televizní zpracování nadprůměrný snímek o mezilidských vztazích. Spolupráce Remundová - Janžurová se vyplatila. Souhlasím s Flegem, že scénář mohl být dotažený, ale trhliny zacelují herci - především Janžurová. A souhlasím s uživatelem Lish84, který upozornil na karikaturu postavy Evy Holubové; i mně se scéna s ní vybavila před druhým zhlédnutím. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Po ránu nedokážu strávit míchaná vajíčka, před spaním se zase nesmím dívat na psí knížku. Možná je to kyselým obličejem Janžurové, možná přítomností Miss antisympatií všeho druhu Holubové, možná rokem 80´, který jsem z toho cítil víc než cokoli jiného, buď jak buď jsem se na spánek naladil až při losování Sportky. ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Paní Kukačová (I. Janžurová) je buď světice nebo trochu blbá... (Ok já vim, je to o lásce.) Žije s nevěrnym Pepou (J. Lábus) u jeho matky (S. Zázvorková), resp. jezdí k nim kamsi na víkendy- tam navaří, zaplatí hospodu, uklidí a jede zpátky na ubytovnu. (Olga Sommerová by asi měla radost.) Hlavní ehm příběh rámuje několik vedlejších epizod, kdy většinu asi nejvíc pobaví ta až mírně absurdní s "norkem" Venuší Hrabětovou (E. Holubová). Ostatní, např. ta s Bydžovskou nebo Skopečkem (který imho hraje nejtragičtější postavu) mně připadaj už trochu nedotažený. No a na konec si připravte kapesník... Ach jo... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Snaha o sociálnu drámu tu bola, ale chýbala tomu nejaká dôveryhodná dejová linka. Životom ubíjaná staršia pani s „mladým“ „milencom“ balancujúca na hrane bezdomovectva, finančného krachu a totálneho sklamania zo svojich blízkych sa rozdáva na všetky strany a neočakáva vôbec nič. Táto postava je dobre zahraná, ale kamerou dosť zle nasnímaná a úplne zle napísaná v scenári. Nemohol som sa zbaviť pocitu trápnosti takmer v každej scéne, a okrem hlavnej postavy sa divím, ako sa tomu upísali takí dobrí herci. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Praze v ÚVN, ve Strančičích a v obci Klokočná. Scéna, kdy jdou Kukačka (Iva Janžurová) s Pepou (Jiří Lábus) na hřiště za synem, se natáčela ve středočeském Mukařově. (rakovnik)
  • Zhruba v 10. minutě, kdy oba konečně sednou do auta a chystají se odjet, říká Jarmila Kukačková Padrnosovi: „Tak a já Ti budu řadit.“ Tato věta nebyla ve scénáři a Iva Janžurová ji pronesla z toho důvodu, že Jiří Lábus si jako velice nezkušený a špatný řidič, nedokázal poradit s převodovkou staré škodovky a Janžurová mu skutečně musela řadit. Později ji označil za velice kvalitní řadičku. (cundak)
  • Scénář k filmovému příběhu napsala Sabina Remundová, dcera Ivy Janžurové, která ztvárnila hlavní ženskou roli. Postavu Jarmily Kukačové pak napsala přímo pro svou matku. (Lynette)

Reklama

Reklama