Reklama

Reklama

Rákosníček a jeho rybník

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a jeho rybník

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhý z řady příběhů o Rákosníčkovi. Svými radami a vynálezy se Rákosníček snaží pomoci obyvatelům rybníka Brčálníku. Předchází jí Rákosníček a hvězdy (1977) a bývá rozdělován na samostatnou část Rákosníček a povětří, ve které se Rákosníček snaží vyrábět počasí. (berg.12)

Recenze (87)

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

I když mně tyhle večerníčky kreslené jedním z našich nejznámnějších a nejoblíbenějších kreslířů panem moc nebavili protože dějově pro mně nebyli zajímavé třeba tak jako Hurvínek, tak ale musím uznat i přesto že už tolik na pohádky nekoukám a večerníčky už také skoro vůbec ne jen občas a jen nanejvýš 1 sérii když to srovnám se současnými že i tyhle večerníčky co jsem třeba já moc nemusela jsou krásnější. A at se vám to líbí nebo ne ale paní Bohdalová je paní herečka a dabérka především protože obětovat svůj hlas pro děti na celém světě a i pro vás co si jí nadáváte Bohdalka to by každý neudělal právem se o ní mluví jako o národním Českém pokladu, nejlepší z nejlepších z dob minulých kteří nám předávali kulturu vymírají a až tady nebude ani jeden z nich tak si možná až pak uvědomíte jak jste byli hloupí a pohrdali nad něčím co si to nezasloužilo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v dětství byl Rákosníček jeden z mých oblíbenějších večerníčků, a to nejen díky skvělému nadabování od Jiřinky Bohdalové, ale i milé animaci od plodného Zdeňka Smetany. Asi pro dnešní mláďata je to málo akční, ale určitě vhodnější než mnohé jiné pohádky. Sice moc poučení tam nenajdou, ale je to plné dětské fantazie. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle týpek u mě spolehlivě porazil nejen ostatní večerníčky s Jiřinou Bohdalovou (trochu konkurovat mohla snad jen "Malá čarodějnice"), ale i třeba takového "Krtečka". Tu animaci, typickou pro všechny Smetanovy večerníčky, jsem sice nikdy moc rád neměl, ale vše zachraňoval vtip a hlavně hudba. Ta byla jednou z vůbec nejhezčích večerníčkových. Moje nejoblíbenější byla ovšem hvězdná série. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento český, animovaný seriál si pamätám ešte z útleho detstva. Z čias, keď som netrpezlivo čakal na pravidelný Večerníček. Po ňom umyť zuby a spať. Moje prvé kontakty s televíziou. Prvé divácke skúsenosti. Rákosníček bol pri nich. Ale nepatril zrovna medzi mojich favoritov. Nepôsobilo to na mňa príťažlivo. Nepáčili sa mi animácie a ani umrnčaný hlas Jiřiny Bohdalovej. ** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zní to neuvěřitelně ale tomuto velmi oblíbenému večerníčku je už dnes 30 let. A já ho stále vidím před očima tak živě jako by to bylo právě dnes. Skvělá režie, hudba, scénář, a v neposlední řadě pak bravurně vyprávěno J.Bohdalovou. Kdo jiný by také tenkrát mohl tak skvěle namluvit tohoto skřítka žijícího u rybníka Brčálníku. A Rákosníčku povíš nám jaké bude počasí..? No, no co abych se podíval jaké překvapeníčko nám tedy chystá předpověď počasí..To bys měl..Podle dnešní hektopaskální situace nemůžeme zcela určitě očekávat obzvláště neurčité...křup, prásk..a zase nic nevím. Takže moudrost dne zní..? Když si na počasí počkáme..? No jó, tak se ho taky dočkáme. Oblíbená klasika za 5*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista, který je uveden v závěrečných titulcích jako Karel Vlček, je ve skutečnosti Vladimír Branislav. Na scénáři pracoval v době, kdy byl vyhozen z televize a měl zákaz. (sator)
  • Dabing Rákosníčka, o který se postarala Jiřina Bohdalová, byl zařazen do Zlatého fondu české kinematografie. (Paity)
  • Nesmrtelný dabing Jiřiny Bohdalové měl svou odvrácenou stranu. Sama herečka a v tomto případě i dabérka připustila, že své dceři Simoně Stašové někdy, ale velice málo, pohádky četla. „Mnohem častěji se na ně koukala v televizi. Myslím, že jsem toho měla víc než dost, když jsem si ničila hlasivky kvůli ostatním dětem. Vlastním to raději pouštím z nahrávek,“ řekla k dabingu Bohdalová. (Paity)

Reklama

Reklama